SOBOLANII SUNT DE LA CLOTILDE – Iata dovada ca cea care a umplut Sectorul 1 de munti de gunoaie si a pus in pericol grav sanatatea publica este primaria frantuzoaicei USR-iste. Romprest a scos cele 21 de facturi neachitate, in valoare de 116 milioane lei. Cerem anchetarea penala a administratiei S1 sub aspectul punerii in pericol a sanatatii publice pentru declararea unei stari de alerta care sa-i permita lui Clotilde sa rezilieze contractul cu Romprest si sa incheie altul fara licitatie

Scris de: Valentin BUSUIOC

08.06.2021 17:04
Vizualizari: 14631

Informatii noi in scandalul in care este implicata Primaria Sectorului 1, condusa de Clotilde Armand (foto). Ne referim la sectorul cel mai cotropit de gunoaie, din cauza conflictului dintre USR-ista si compania de salubritate SC Romprest Service SA. Luni, 7 iunie 2021, Romprest a scos la iveala nu mai putin de 21 de facturi emise intre iulie 2020 si martie 2021, acuzand ca primaria nu a achitat niciuna dintre ele.Actiunea Romprest vine in aceeasi zi in care Primaria Sectorului 1 a publicat 13 facturi emise de catre firma de salubritate in intervalul noiembrie 2020 – mai 2021, pe care institutia edilitara sustine ca le-a platit. Vorbim despre facturi in cuantum total de peste 116,5 milioane de lei.

Totodata, Romprest a postat pe propriul site fragmente din contractul cu primaria, contract care obliga institutia edilitara sa plateasca fiecare factura in termen de 15 zile de la primirea ei.


Prezentam mai intai comunicatul primariei (gasiti anexate la final facturile publicate de PS1):


Primaria Sectorului 1 publica, in premiera, facturile achitate catre Romprest Service

Primaria Sectorului 1 pune in premiera la dispozitia cetatenilor facturile achitate de actuala administratie catre compania Romprest Service, in baza contractului de delegare a gestiunii prestarii serviciilor de salubritate.

Este vorba de 13 facturi emise in perioada 16 noiembrie 2020- 25 mai 2021 pentru servicii de colectare, transport si sortare/ tratare/depozitare deseuri de la popuatie si institutiile publice din subordinea Primariei Sectorului 1. Valoarea totala a acestora facturi este de 23,7 de milioane de lei.

'Sunt facturi pe care noi le-am achitat de cand mi-am preluat mandatul de primar ales al Sectorului 1 si pana in prezent. Cine spune altceva este clar ca minte. Este pentru prima data, in ultimii 20 de ani, cand primarul decide publicarea acestor documente, privind plata gunoiului menajer. Nu avem nimic de ascuns, cetatenii trebuie sa stie unde se duc banii publici', a declarat primarul Clotilde Armand”.


Redam si comunicatul societatii de salubritate:


COMPANIA ROMPREST SERVICE SA pune la dispozitia cetatenilor facturile neachitate, in numar total de 21 de facturi emise in perioada iulie 2020 – martie 2021, pentru servicii prestate si confirmate pentru operatiunile de Salubrizare stradala - curatenie cai publice, inclusiv valori reprezentand prestatia operatorilor de sortare-tratare-eliminare prin depozitare (colorate cu galben in centralizatoare) pentru deseurile din depozite necontrolate (colorate cu verde, respectiv valoarea serviciilor de colectare si transport al acestor deseuri din depozite necontrolate, cantitati de “gunoi” care au fost confirmate prin predare la statii/depozit, precum si facturile pentru activitatea de deszapezire, in valoare totala de 116.502.001,77 lei. Cele mai vechi facturi aferente prestatiilor din anul 2020 inregistreaza intarzieri la plata de peste 200 de zile, ceea ce inseamna penalitati de intarziere pentru soldul datorat de peste 12 milioane de lei.

Pentru o corecta informare privind obligatiile contractuale aflate in vigoare, precum si pentru a prezenta opiniei publice, in mod corect si complet, obiectul contractului de delegare a gestiunii serviciilor de salubritate pe raza teritoriala a Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, redam in facsimil extras din contract privind obligatiile Autoritatii contractuale”.


Manevra din spatele scandalului gunoaielor


Inainte de a va prezenta fragmentele din contractul Romprest-Primaria Sector 1, precum si cateva facturi dezvaluite de catre firma de salubritate, precizam ca solicitam public anchetarea penala a administratiei Sectorului 1 cu privire la punerea in pericol a sanatatii publice, prin blocajul ce pur si simplu ingroapa sectorul in munti de gunoaie, care deja fac sa colcaie sobolanii.

Ne referim la faptul ca primareasa Clotilde Armand cere sus si tare instituirea starii de alerta la nivelul sectorului. Oare nu cumva miza acestei masinatiuni o constituie crearea unui context favorabil astfel incat Primaria Sectorului 1 sa poata rezilia contractul cu Romprest, apoi (profitand de inlesnirile oferite de eventuala stare de alerta instituita la nivelul Sectorului 1 si de invocarea unei situatii de forta majora) sa incheie alt contract, fara licitatie, cu o firma de preferata de anumite personaje?

Oricum, repetam: consideram ca este absolut necesar ca procurorii sa se autosesizeze fata de administratia Sectorului 1.


Dupa cum spuneam, iata fragmentele din contract si cateva facturi reclamate de Romprest ca neachitate (toate facturile sunt atasate la finalul articolului):
* Cititi aici toate facturile publicate de Clotilde Armand

* Cititi aici toate facturile publicate de Romprest Service SA

Comentarii

# Valter COJMAN date 8 June 2021 17:31 +30

Probabil ca, Clocotilde, vrea sa aduca o firma franceza in loc de Romprest...

# ?????? date 8 June 2021 20:00 -15

@ Au făcut grevă și nici nu au declarat acțiunea conform reglementărilor legale, ?

# Neanae date 8 June 2021 20:44 +23

Desigur Draga Valter și restul de anti contra cotoroanța! Am citit pe Activenews ca țintește nu numai la rezilierea contractului cu Romprest, dar mai ales la numirea intermedie FĂRĂ CONCURS a unei alte firme in urma agoniatei STĂRI DE ALERTA pe care o tot mesteca. Aceasta firma ipotetică are zile putine finca cotoroanța are in creierașul ei un concurs in urma căruia E DESTINATĂ LA CÂȘTIG SIGUR O FIRMA, OHLALAAAA, FRANZUZĂ. Doamna asta este o importată de infima clasa!!!!

# VIKY date 8 June 2021 20:58 +26

Firma este Blu Ray. Au înființat firma in urma cu câteva luni. Aceași schema că la autostrăzi cu Bektel. A venit franțuzul cu mapa, și-a înființat firma cu închirierea utilajelor și muncitorilor români, plătiți cu 2 lei. Incercati voi să plecați în Franța să faceți același lucru, v-ar trimite la plimbare pe centura. Dar în Colonie este permis totul, inclusiv pus un gunoi în loc de primar, fara sa fie deranjat gunoiul, chiar daca miroase la zeci de Km.

# ?????? date 8 June 2021 21:16 0

& Angajator este Primăria Sectorului 1 și în contract ar putea fi stabilite și modalități de soluționare a litigiilor cu angajatorul, ?

# maxtor date 8 June 2021 22:02 0

-mai vrei vot secret?!propunem o Revolutzie adevarata:invitarea tuturor celor care au participat la vot in Sectorul 1 pe stadion si decimarea lor,in scop social sanogen-adica impushcarea unuia din fiecare 10 inshi;daca poti dovedi ca nu ai votat cu harcioaga atunci nu esti invitat....si,pentrui ca maxtor e bucurestean,repetam figura cu fiecare sector!

# imun/teanu date 9 June 2021 09:16 +5

Prin anii '72, la buzau in ap. de 4 camere 4 arhitecti. Prin ghena din baie ne invadase un sobolan. Refacand pana si gaura zidita cu sticla. Odata toti intr-o camera a intrat peste noi sobolanul. Usa inchisa, blocat intr-un colt, sobo a facut un salt de peste 2 metri la gatul unuia, care abia s-a ferit. S-a ascuns dupa o planseta mare rezemata de perete. Am astupat la capete si l-am strans. Chitaia in disperare. A lasat o mizerie cumplita. Pe Cloco o vedeti cum sare la gat?, regina-mama puilor ei /sub si auspiciile unei justitii "diez". Soby, gri, aduc ciuma, despre care nu se-ndrazneste sa se spuna ca BRUNA. Vedeti cum toti "rezistii" astia stiu sa sara la gat?, cu si antrenamentul celebru (si "special") al "interogatoriului incrucisat"? Solutia?, cum am descris-o, stransi la zid. Dar cine!

# VIKY date 9 June 2021 11:10 +28

Nu mai puneti poza, ca speriati copiii.

# Mihaela date 9 June 2021 22:57 +11

Urâtă ca un șobolan, vicleană, aparent amețită, cu aere de războinică, nu uită niciodată ce o mână în luptă : interesul politic și avantajul material, pentru ea și camarazii ei, apropiați sau mai îndepărtați. Concret, e cu totul altceva decât pare. Evident, are o susținere greu de ignorat.

# VIKY date 10 June 2021 10:57 +26

"Sobolani" sunt la Cotroceni, GuWernerul Meu si "specialistii" din sanatate. Sobolanii nu vorbesc, dar fac ravagii in tara. Ieri a fost publicat studiul companiei Pfizer dupa experimentul pe grupa de 12-15 ani. 80% dintre copii au avut reactii adverse. Somitati planetare in domeniu, sunt impotriva vaccinari copiilor, spunand ca ce se inoculeaza populatiei planetare NU este vaccin, si mai mult explica faptul ca proteina SPIKE se transmite de la vaccinati la nevaccinati. Luati informatii de la oameni de stiinta, somitati ale medicinei, nu de la "specialistii" de la televiziunile cumparate de nazisti pe banii vostrii. TREZITI-VA!!! nu va trimiteti copiii la vaccinare ca animalele la abator. Am vazut o emisiune (nu la TV "independenta") o confruntare intre "specialista" Dorobat, si un medic pediatru, specializat in vaccinuri. Urmariti si faceti-va cruci...https://www.youtube.com/watch?v=ynTEY8Wj50

# Mititelu Daniel date 10 June 2021 13:22 +2

Veolia, veolia striga sarmana la semafor! Sariti ca ma veolia si nimeni nu sarea!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii