Solutie de criza: Guvernul da diplome, in loc de bani, specialistilor care vor lucra cu MJ la legislatie

Scris de:

29.07.2010 13:49
Vizualizari: 3555

In urma intitiativei Ministerului Justitiei, Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta din 28.07.2010, o hotarare privind modalitatea de colaborare externa neremunerata, care poate fi utilizata de MJ pentru elaborarea actelor normative si a unor documente de politica publica. Conform conducerii MJ, aceasta hotarare va atrage, in mod transparent, specialisti din afara aparatului MJ in activitatea de elaborare a actelor normative si a unor documente de politica publica in conditii de voluntariat si neremunerat.

 

Portofoliul de proiecte de acte normative cu importanta deosebita pentru functionarea sistemului judiciar este din ce in ce mai extins, elaborarea acestor proiecte necesitand deseori, pe langa activitatea de baza a specialistilor din minister, expertiza specializata pentru fiecare profesie in parte. Hotararea adoptata institutionalizeaza o traditie a cooperarii dintre minister si specialisti din sistemul judiciar si mediul academic juridic. In acelasi timp, extinde posibilitatea acestei colaborari si cu specialisti din alte domenii, cum ar fi sociologie, economie, din societatea civila sau mediul de afaceri, pentru a valorifica expertiza si reputatia acestora in proiectele ministerului. Aceste cooperari se bazeaza pe voluntariat, selectie si gratuitate financiara, date fiind restrictiile bugetare actuale. Dincolo de aspectul pragmatic al instrumentului, este un exercitiu de civism si de implicare activa a societatii civile in ansamblul ei in proiectele concrete si punctuale ale unui minister”, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Ar mai fi de adaugat ca acest voluntariat al specialistilor va fi rasplatit cu diplome de certificare a calitatii de participant si alte distinctii onorifice. Fireste ca ele nu vor tine de foame.

Comentarii

# unulsingur date 29 July 2010 16:33 +2

Oare de ce nu s-a recurs la aceiaşi metodă şi în cazul codurilor civil şi de procedură civilă, penal şi de procedură penală? Aveţi dreptate atunci nu era criză şi redactarea codurilor a fost plătită de Banca Mondială.
O să vedem atunci când o să înceapă aplicarea noilor coduri ce va fi. Prăpăd.

# pompiliu bota date 29 July 2010 19:51 +1

Dl ministru ginerică Predoiu şi-a dat 150.000 de dolari pentru consultanţă ... la amendamente la coduri!!! Pentru aceasta a împrumutat 1.500.000 de dolari de la bănci!

# diana cotoi date 30 July 2010 08:41 +1

Face progrese, dar dupa ce s-a asigurat pe sine de niste firfirei, colo, cred ca nu peste mult timp va spune judecatorilor sa vina la serviciu si sa lucreze in conditii de voluntariat, observ ca e un nou trend la MJ!

# Gabi date 31 July 2010 10:12 +2

avocat nesimtit.
el vorbeste de voluntariat dupa ce a incasat onorarii babane de pe urma muncii altora in elaborarea codurilor?

# christopher date 1 August 2010 17:25 +2

PREDOIU, O MARIONETA PENIBILA, CA MULTELE ALTELE DIN ACTUALA GUVERNARE, MANEVRATE DE ZEUS CU ABILITATE DIABOLICA. MINISTRUL GINERICA NICI MACAR NU STIE SA SE IMBRACE CA LUMEA, DARAMITE SA MAI SI FACA VREUN RAHAT IN JUSTITIA ROMANEASCA. PREDOIU ESTE UN NAUFRAGIAT CARE SARE DIN BARCA IN BARCA, PENTRU CA IN AVOCATURA NU A AVUT NICI UN SUCCESURI.

# Racaceanu Catalin date 2 August 2010 15:13 0

Sa-l vedem pe dom ministru pana la 1 septembrie cu ce idei marete mai vine. Ca se pare ca il duce mintea si are si consilieri pe masura

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii