SOSOACA SARE PE INSARCINAT – Senatoarea Diana Sosoaca il distruge pe insarcinatul cu afaceri al SUA David Muniz care vrea inchiderea SIIJ: „E ilegal ca dv, primit cu ospitalitate de oficialitatile romane cu atitudine de sclavi, sa va permiteti insolenta de a va implica in treburile interne ale poporului roman, vorbind despre coruptie, de parca USA ar fi un stat imaculat. Si noi am putea sa ne pronuntam despre alegerile din USA, ce au facut inconjurul lumii din cauza coruptiei si a falsurilor”

Scris de: Valentin BUSUIOC

28.06.2021 14:20
Vizualizari: 12525

Insarcinatul cu afaceri al SUA in Romania, David Muniz, a incalcat grav Conventia de la Viena din 1961 cand s-a amestecat in treburile interne ale Romaniei, solicitand desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Este acuzatia lansata de senatoarea Diana Iovanovici-Sosoaca (foto) duminica, 27 iunie 2021.Iar aroganta lui Muniz este cu atat mai mare, cu cat romanii l-au primit cu ospitalitate, autoritatile din Romania mergand chiar pana la slugarnicie in relatia cu americanul, subliniaza Sosoaca.

Statele Unite ale Americii n-ar trebui sa vorbeasca despre coruptia din alte tari, cata vreme ele insele n-au fost in stare sa-si rezolve aceasta problema interna. Ba mai mult: cata vreme presa inca vorbeste despre ceea ce pare a fi o uriasa frauda la alegerile prezidentiale din 2020, pusa in scena pentru rasturnarea presedintelui Donald Trump si pentru instalarea lui Joe Biden la Casa Alba, adauga senatoarea romanca.

Romania este un stat independent si suveran. De aceea, poporul roman merita scuze de la insarcinatul cu afaceri David Muniz pentru aroganta comisa de acesta, incheie senatoarea ex-AUR.


Iata intreaga postare de pe Facebook a Dianei Iovanovici-Sosoaca:


In urma cu cateva luni, cam pe la vremea cand Biden era ales, sa zicem, presedinte al USA, diplomatul Jessica Kim, rezidentul regional al acestui stat in Romania, a facut afirmatii defaimatoare la adresa justitiei din Romania, dezaprecieri si a avut tupeul de a solicita desfiintarea SIIJ (n.r. click aici pentru a citi), jignind nenumarati magistrati, juristi, avocati si mai ales, intregul popor roman, incalcand grav regulile diplomatice impuse de Conventia de la Viena (1961). La acel moment, am fost unicul senator roman care a luat atitudine la un post public de televiziune si am reactionat intr-un mod diplomatic, mentionand ca nu este permis niciunui stat, indiferent de puterea mondiala pe care o detine, sa manifeste ingerinte in treburile interne ale altui stat, asa cum nici noi nu ne permitem sa manifestam astfel de ingerinte, iar reprezentantii Statului Roman ar trebui sa ia atitudine si sa incetam cu pozitia de sclavi in fata altor state, indiferent cat de puternice sunt. Evident, niciun oficial roman nu a luat atitudine, desi Romania este stat suveran.

La 3 luni de la acest eveniment inacceptabil, lipsa de respect fata de poporul roman, fata de Romania suverana, nationala si independenta, a fost repetata, de aceasta data de la un nivel foarte inalt: charge d'affaires USA, domnul Muniz. Acesta a avut insolenta impardonabila sa se pronunte asupra urgentarii desfiintarii SIIJ, precum si afirmatii care induc ideea ca aceasta institutie ar fi culpabila de coruptia din Romania, discreditand astfel tot ceea ce inseamna justitie, popor, legalitate, decizii ale Curtii Constitutionale, manifestand ingerinte in treburile interne ale Statului Roman, incalcand dispozitiile Conventiei de la Viena (1961) cu privire la relatiile diplomatice, care interzice categoric ingerinta oricarui stat in treburile interne ale altui stat.

Este inacceptabil, ilegal, inadmisibil ca dumneavoastra, domnule Muniz, primit cu atata ospitalitate de poporul roman si, mai ales, de oficialitatile romane cu atitudine de sclavi, obedienti si ingenuncheati, sa va permiteti insolenta de a va implica in treburile interne ale poporului roman, vorbind despre coruptie, de parca USA ar fi un stat imaculat. Si noi am putea sa ne pronuntam cu privire la asa-zisele alegeri din USA, care, din cauza coruptiei (ups) si a falsurilor (asa cum au prezentat presa si politicienii dumneavoastra), au ajuns sa faca inconjurul lumii si exemplu de 'asa nu', motiv pentru care Presedintele Trump a pierdut – prin frauda – tot cum zic presa si politicienii dumneavoastra. Insa nu o facem! Este de ajuns! Daca nu aveti respect pentru tara noastra, nu va obliga nimeni sa stati aici, dar nu aveti dreptul si nici caderea de a ne judeca pe noi, cand voi aveti atatea probleme la nivel intern. Conventia de la Viena este obligatorie inclusiv si pentru USA. Coruptie exista in toata lumea si fiecare stat lupta asa cum poate pentru eradicarea ei. Insa niciodata sa nu va mai permiteti sa va pronuntati cu privire la treburile interne ale Romaniei, intrucat incalcati toate normele diplomatice pe care v-ati obligat sa le respectati.

Am fost destul sub ocupatie straina, ca sa intelegem ce se intampla, mai ales ca aveti concursul unei clase politice tradatoare romane, care va permite mai mult decat v-ati permite dumneavoastra. Chiar daca acesti fameni ai clasei politice va permit, dumneavoastra trebuie sa aveti demnitatea si probitatea profesionala de a refuza sa cadeti in latura insolentei si ilegalitatii, incalcand norme imperative diplomatice.

Va aduc la cunostinta ca de fiecare data cand am fost supusi de alte puteri, intotdeauna am gasit resurse sa ne eliberam si sa ne recuperam independenta.

Nu mi-am inchipuit ca in sec XXI vom avea de infruntat inca o incercare de ingenunchere de la cei care ar trebui sa fie parteneri egali!

Suntem unicul popor care a impus si primit taxe Imperiului Roman (n.r. este vorba despre tributul pe care Imperiul Roman i l-a platit Daciei dupa bataliile de la Tapae din 87-88), am invins Imperiul Otoman si suntem cei care am oprit sclavizarea Europei si distrugerea crestinismului, oprind expansiunea otomana; am fost cei care au avut victorii si asupra estului, si asupra vestului in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, asteptand ajutor de peste ocean in zadar, si datorita actiunilor Romaniei, acest razboi nedorit de noi a fost scurtat cu 6 luni; am fost oprimati de sovietici si am scapat si de ei, eliberandu-ne; am invins si Imperiul Austro-Ungar, recuperandu-ne teritoriile!

La acest moment suntem parteneri egali ai tuturor statelor lumii!

In calitate de senator si cetatean roman, avocat aparator al drepturilor si libertatilor cetatenilor romani, in virtutea dreptului la libera exprimare si opinie, drepturi constitutionale si ale Cartei Drepturilor Omului, solicit sa va cereti scuze intregului popor roman, statului national, suveran, independent, unitar si indivizibil Romania, pentru afirmatiile si ingerinta in treburile interne ale acesteia si sa va revizuiti atitudinea, conform normelor diplomatice internationale!

Comentarii

# Neanae date 28 June 2021 14:48 +320

Păi cum sa nu fim călcați cu bocancii “însărcinaților” colonialiștilor de toate culorile și sexele schimbătoare intre apus și răsărit!!! Observ ca doar doamnele Afrasinie și Sosoaca iau atitudine in speța. Iar asta o știu și “însărcinații”, adicătelea ca nu ne sinchisim de bocanci. Staturam și sub tancuri. Nu ne doare sa fim călcați, schingiuiți, furați, saraciti deci PROSTI! Cu doua flori nu facem primăvara! Ticăloșii, uricioșii, hienele astea hoațe de putere și glie sunt in gloate. Iar cei mulți stau doar cu grija sa se înghiorlăiasca. Dacă am fi un popor ca un popor, mulți, putini, am ieși in fiecare zi la ora 18:30 adunându-ne spontan și liniștiti in fața ușilor/porților primăriilor, consiliilor județene, piețe ale Victoriilor și ale Cotrocenilor - mai vorbim și noi intre noi, mai ne strigam ofurile cu patriotism. Numai ca suntem cam PROSTI. Și uite așa ni se #akă toți in cap (ca sa se umple cu ceva caci e curent de aer intre urechi). E vina noastră dacă STRĂINUL face pe stăpânul.

# Narcis date 28 June 2021 14:54 +262

El gringo este insarcinat...cu afaceri la propriu, un militar trimis ca sa asigure indeplinirea scopurilor corupte ale SUA in RO! Toti predecesorii lui au fost la fel. Pistolari din Vestul salbatic care si-au cladit tara pe agresiune. SUA este cea mai corupta si cea mai manipulatoare tara din lume. Numai daca citesti ”Noile confesiuni ale unui asasin economic” si iti dai seama cat rau a facut aceasta natiune intregii lumi! RO, prin conducatorii corupți si servili, le-a facut culcuș aici, si le alocă sume de bani enorme de la buget - desi nu exista incheiat nici un tratat intre RO si SUA in acest sens!

# Narcis date 28 June 2021 14:55 +276

Alegerile americane s-au fraudat de la Frankfurt, unde detin un hub de spionaj, si din Italia! Ca sa devina presedinte un decrepit ca Biden. De aceea, umflatul ăsta țipă ca sa fie desființat SIIJ, pentru a nu mai fi cercetate inclusiv fraudele electorale din RO-gen sectorul 1! Pentru asta nu a luat atitudine, dar se pronunta impotriva mecanismului care cerceteaza frauda. Tipic americanesc! SUA nu ne-au adus decat coruptie, manipulare, spolierea bugetului public si sexul la varste fragede. O tara degenerata!

# Azumix date 28 June 2021 15:51 +198

Daca mergi in America trebuie sa iti cumperi neaparat vesta antiglont deoarece umbla liberi extrem de multi cowboy si am.vazut toti ca nu trece saptamana sa nu fie vreun atac armat in sua , deci sa intelegem ca nu mai sunt teroristi care sa vina in sua ! Sa ne mai lase cu sfaturile deoarece ei au in vigoare pedeapsa cu moartea , si la ei exista coruptie si chiar mu avem nevoie de sfatutile lor...in Elvetia ,Italia sau Ungaria cei care lucreaza in ambasada Sua nu si permit sa faca ssa ceva deoarece in maxim.2 zile este expulzat !

# Mihai date 28 June 2021 15:56 +92

Respectul celorlalti se castiga prin atitudine. Niciodata in istoria acestei lumi, ca vorbim despre oameni sau alte vietuitoare de pe planeta noastra, RESPECTUL ADVERSARULUI NU S-A OBTINUT STAND IN GENUNCHI . Respect si multa sanatate si putere D-na Diana. NU sunteti singura.

# Pupeza date 28 June 2021 16:07 +219

Excelent raspuns ! ;-) Bravo Diana ! De cand duceam dorul la cineva sa le dea cu Flit la astia din tagma cotropitorilor ca Gitenstein (nesimtitul cu pantofi rupti) , Klemm (futaciosul lui Bitchall), Zuckerman (nechezaul romanesc imbarligator ). :eek: Yes ! Diana presedinte ! :-* PS. A mai slabit Diana parca.

# Alexandra date 28 June 2021 16:14 +117

Sosoaca presedinte ! Jos palaria ! Bravo ! Credeam ca patriotismul de pe scena politica s-a dus odata cu Vadim dar iata ca sunt semne bune ... Hamburgherisiti nesimtiti , ce iau dat o sapca la Ghiolbanis si au primit 2% din PIB ca sa cumparam fiare vechi partial zburatoare. PS. Bai imputitilor il vrem judecat pe criminalul lui Teo Peter (RIP) de la compact , rapus de un militar ameriloc beat . :o

# Mircea date 28 June 2021 16:18 +159

Daca tot se dau smecheri amerilocii, in colonie aici, ia sa vedem noi cine sunt ei , in spatele balonului de sapun : https://usdebtclock.org/ Aha , deci peste 28000 de miliarde datorie, deci datornicii Planetei vin si se dau bengosi; alo , flamanzilor : la munca tata, ca nu mai tine faza ( vopsit gardul si-nauntru leopardul). Va de voi ba si acum ati dat drumul si la tiparnita de bani ... :eek:

# Penalti date 28 June 2021 16:22 +105

Diana Sosoaca presedinte ! #cacat sa crapati :lol: cu tot cu Ciclosh, Barna , Coldea, Kiorvesi,Maior, Orban, Wuhannis, Catu-matu` etc.

# Miruna date 28 June 2021 16:29 +87

Trebuie sa recunoastem ca americanii ne-au adus doar lucruri "bune" la pache tcu "demonocraty" : -ne apara sanki de rusi , dupa ce iei iau provocat aducand arme la noi in 3 baze -ne-au adus mancare modificata genetic de ajung copii notri ca mutantii lor -ne-au pus sa platim terenul lor de joaca militara cumparand armament expirat -si-au facut afaceri de miliarde , Bechtel,Microsoft etc -se amesteca nepermis si ilegal in politica interna -jefuiesc aceasta tara pt. ca sa-si mai plateasca din datorii ....

# Ioana M. date 28 June 2021 16:45 +108

Soso trebuie sa inteleaga ca exista o diferenta uriasa intre sclavetii cocotati in functii publice, incovoiati de atata servilism si poporul roman liber in constiinta si in fapte. Ei nu ne mai reprezinta de mult.Au ajuns acolo prin manipulare si furt de voturi.

# imun/teanu date 28 June 2021 16:46 +78

Am avut ambasadori, cand si acestia chiar au fost, printre pauzele fara. Nu ca la ma-sa acasa, ca nu ii primea, in tara noastra (casa noastra!) au intrat cu incaltarile colcaind de noroi. Si au colcait, grohaind. Acum nu si ambasador. Ci un "insarcinat", de afaceri. Cica! Ale cui, pentru cine! Din bisniteala afacerilor (ce-ar mai putea fi, cand!) si dand ordine. Cu fata lui de crupier cazino n-ar mai lipsi decat sa le transmita prin ala care-i schimba fata de masa la chiolhanurile la care-i canta lautarii care acum si-au substilizat lor tricolorul, care este al nostru! Tovarasi! (cu tovarasii Marxs, Engels, Lenin /si Stalin! /dar si, cu!, mai ales, domnul "Heil", acum doamna) lingeti-l si pe asta bine in cur. ROGVAIV-ilor (rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet), precum va place, ori cur-cu-bei, ori cu-cur-bei

# coca date 28 June 2021 17:05 +1

Lumea politica romaneasca, care ar mai putea riposta la abuzuri si la bocanci, se rezuma la trei barbati: Olguta, Udrea si Sosoaca. Restul.....sunt mucles sau pupes sau unul la parnaie! Sunt exclusi din discutie dulapii germani.

# Lita date 28 June 2021 17:11 +268

Doamna avocat si senator este adevaratul avocat al poporului.

# Petrov date 28 June 2021 17:37 +56

@coca , Udrea zici ?! Ce-am mai ras ! :lol:

# Magda date 28 June 2021 20:41 +178

Reduceti bugetul SRI la jumate , urgent ! :-*

# Simona date 28 June 2021 21:29 +412

Diana Sosoaca presedinte ! :-* Cine e "pentru" ?

# Alex date 29 June 2021 22:10 +67

Diana le-a tras-o din nou , azi in parlament ! A vrut sa-l bage-n sac pe Catu-matu`. Excelent ! :lol:

# Ioan Barbatei date 30 June 2021 12:19 +65

:eek: Da-i in BOT, :lol: NEMERNICULUI...TOTI CORUPTII VIN SI NE DAU LECTII!!!

# Romanian Museum, Romanian-American League date 30 June 2021 21:50 +64

Excellenta pozitionare sustinand suprematia constitutiei, a dreptului international si a importantei cruciale a demn itatii si luarilor de atitudine aparand principialitatea si dreptul poporului Roman sa ceara sa fie tratat cu respect.. IAR AFACERILE SA FIE A TWO WAY STREET. Parlamentarii ar trebui sa prezinte tarii si pune in dezbateri publica ceea ce este num it "PARTENERIAT STRATEGIC" cu SUA, pana nu se ajunge la mai mari abuzuri si cine stie. ocupati e militara Ref

# Victor date 8 July 2021 15:54 +36

Ba hamburgheristule , vezi ca va cad blocurile prin Florida, de grozavi ce sunteti ! Ce va mai place s ava jucati de-a jandarmul Planetei, voi fiind cei mai indatorati de pe Terra , majoritar la hepaticii-COVID19 . :eek:

# Codrin date 8 July 2021 21:36 +31

Diana , hai cu egalarea ! Fa-l sa plece de aici ca un vierme, ce este. ;-)

# Aplauze date 8 July 2021 23:08 +29

Bravo tie,senator Sosoaca!Tara are nevoie de romani neinfricati.Afara din tara cu flamanzii alogeni,fonfi si flecari,care jinduiesc la avutiile Romaniei,spalati podelele in tarile voastre de origine.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii