SRI SI-A STERS URMELE – SRI-ul lui Hellvig confirma ca SRI-ul lui Maior si Coldea a distrus probele privind implicarea in dosarele DNA: “In evidentele institutiei noastre au fost regasite mentiuni cu privire la un plan comun de cooperare incheiat intre DNA Oradea si SRI. Respectivul material a fost distrus prin proces verbal in 2012”. DNA Oradea a gasit planul si recunoaste cu jumatate de gura echipele mixte. Daca era legal, de ce a distrus SRI planul comun cu DNA? (Documente)

Scris de: George TARATA

14.04.2019 11:42
Vizualizari: 7155

Serviciul Roman de Informatii a incercat sa-si ascunda urmele implicarii in anchetele penale derulate de DNA. Dovada este oferita chiar de catre SRI. Mai exact, SRI-ul condus de Eduard Hellvig confirma ca SRI-ul lui George Maior (foto stanga) si Florian Coldea (foto dreapta) a distrus documente care demonstrau ca Serviciul a lucrat cot la cot cu DNA, in baza odiosului Protocol PICCJ-SRI incheiat in 2009.

Cazul priveste un dosar instrumentat de celebra unitate DNA de la Oradea, dosar facut din informatiile pe care care le detinem de procurorul Adrian Muntean si politistul judiciar Traian Surducan, dar in care ar fi lucrat si vestitul Ciprian Man. In momentul de fata, cauza se afla in faza de camera preliminara la Tribunalul Satu Mare, ocazie cu care judecatorul a solicitat o serie de informatii de la SRI si DNA Oradea in legatura cu cooperarea pe care cele doua institutii au avut-o in dosar.


 

Concret, judecatorul a cerut SRI si DNA sa precizeze daca in instrumentarea dosarului au fost constituite, in baza protocolului din 2009, echipe operative comune care sa actioneze in baza unui plan de actiune comun, in vederea derularii activitatilor de punere in executare a mandatelor de supraveghere tehnica (vezi facsimil 1 si 2).

SRI a distrus planul incheiat cu DNA

Raspunsul de la SRI a venit in 11 aprilie 2019. Ocazie cu care Serviciul Roman de Informatii a dezvaluit o informatie bomba. Si anume ca a existat un plan comun cu DNA, insa acesta a fost distrus in 2012. Deci, in perioada in care SRI era condus de tandemul George Maior-Florian Coldea. Practic, SRI-ul lui Eduard Hellvig a confirmat ca SRI-ul lui Maior si Coldea isi distrugea urmele colaborarii cu DNA. Ne intrebam insa: daca nu era nimic ilegal in legatura cu acest plan comun SRI-DNA, de ce a fost el distrus?

Iata raspunsul SRI acordat in urma intrebarii judecatorului de camera preliminara de la Tribunalul Satu Mare (vezi facsimil 3):

In evidentele institutiei noastre au fost regasite mentiuni cu privire la un plan comun de cooperare incheiat intre DNA-ST Oradea si SRI in interesul cercetarilor efectuate in dosarele penale (...). Respectivul material a fost distrus prin procesul-verbal de distrugere nr. (…) din 28.09.2012”.


Indicii despre echipele mixte DNA-SRI

In schimb, planul comun de cooperare a fost gasit la DNA Oradea. Sefa acestei structuri, procuroarea Felicia Popovici, a confirmat existenta unui plan comun incheiat intre SRI-Mures si DNA Oradea (vezi facsimil 4):A fost identificat un plan comun de cooperare intre Serviciul Roman de Informatii – Directia Judeteana de Informatii Mures si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea in legatura cu dosarul penal (…)”.

Acelasi raspuns trimis de DNA Oradea catre Tribunalul Satu Mare contine o alta precizare extrem de importanta. Mai exact, sefa DNA Oradea Felicia Popovici nu exclude ca in dosar sa fi lucrat celebrele echipe mixte formate din procurori anticoruptie si ofiteri SRI. Felicia Popovici nu confirma in mod clar aceste echipe mixte, dar nici nu respinge posibilitatea ca ele sa fi existat: Nu putem stabili cu certitudine daca au fost constituite echipe operative comune in legatura cu dosarul penal”.

Evident, admiterea existentei echipelor mixte ar fi reprezentat o recunoastere clara a implicarii SRI in actul de urmarire penala. Oricum, si fara confirmarea echipelor mixte, implicarea SRI in actul de urmarire penala este demonstrata prin planul comun pe care Serviciul l-a incheiat cu DNA Oradea. Plan comun care a fost recunoscut atat de catre SRI, unde a fost distrus, cat si de catre DNA Oradea.


Comentarii

# gigel date 14 April 2019 12:17 -26

Ia, mai uitați-vă odată: ”în vederea derulării activității de punere în executare a mandatelor de supraveghere tehnică”. Deci e legal. Faceți confuzie între supravegherea tehnică și ancheta penală. Nu e același lucru un plan de anchetă penală și un plan de supraveghere tehnică. E o diferenta intre o echipă pentru supraveghere tehnică și o echipă de anchetă. Dacă le confundati...vorbiti degeaba.

# Leonard date 14 April 2019 12:37 +7

Evident ca SRI a sters urmele si nu doar la DNA ci la toate parchetele si acest lucru fiind posibil cu ajutorul PSD ALDE prin inactiune totala. Nimic nu a facut coalitia in cei 2 ani jumate. Pe langa faptul ca le-au dat timp ca mafiotii SRI sa-si stearga urmele NU S-AU luat nici masuri in urma protocoalelor ilegale si a completelor care si acelea toate au fost ilegale. Practic justitia s-a facut ilegal de 14 ani. Din ce cauza au fost posibile aceste ilegalitati din justitie:protocoale secrete,completuri ilegale si coduri penale cu legi interpretabile si neconstitutionale ? Din cauza CORUPTIEI institutiilor si politic. Coruptia reprezinta cel mai mare pericol pt siguranta nationala. Independenta justitiei nu inseamna independenta fata de lege cum vrea sa ne bage pe gat bruxell. Grav e faptul ca PSD ALDE nu au luat masuri,practicsuntem exact in acelasi stadiu ca acu 2anijumate( exceptand udrea,sova,bica 8)etc)adica doar promisiuni,amanari,tergiversari,numai minciuni

# Cine prezinta situatia retrocedarilor/despagubirilor !? date 14 April 2019 20:40 +3

Cati ani dupa dupa 1990... mai despagubim, mai retrocedam!?Cand s-au retrocedat terenurile a contat mai mult cine era premier sau cine era prefect sau primar sau de la ce partid era fiecare!?Cand un ministru cu Agentia Nationala de Cadastru in subordine afirma in Coreea de Sud ca in Romania s-a retrocedat mai mult teren in acte decat avem in tara... a existat vre-un premier care a prezentat public situatia retrocedarilor efectuate de catre prefecti prin ordin - care este totalul suprafetelor retrocedate inscrise in titlurile de proprietate emise dupa 1990 in fiecare an!? La despagubiri stie cineva care este totalul platit la zi si suprafata de teren totala pentru care s-au acordat despagubiri anual in fiecare judet ? Se platesc taxe si impozite si ca sa despagubim "fara numar"!? Ministerul Public s-a autosesizat sa intrebe toti premierii/prefectii/primarii cat teren s-a retrocedat/despagubit in fiecare UAT !? Protocoalele au fost necesare pentru a impiedica / favoriza anumite anchete!?

# CIPRI date 14 April 2019 13:34 +1

DNA Oradea este condus în continuare de procurorul Man, zis Manelistul, prin intermediul obedientei Popovici Felicia. Prin intermediul acestei cozi de topor încearcă Manelistul să-și mai acopere din abuzurile și ilegalitățile grave pe care le-a comis.Vă dau un sfat d-na Popovici; ÎN TOT CE FACEȚI URMĂRIȚI DOAR AFLAREA ADEVĂRULUI ȘI NU ACOPERIREA ABUZURILOR MANELISTULUI & CO. Vă doresc succes.

# DODI date 14 April 2019 13:35 +5

Una din fețele hidoase ale preacinstitului HELLvig cel care s-a dat la fund în ultima vreme. La fundul lui ciolanis și care acum depune mari eforturi pentru a se frauda alegerile din acest an după modelul practicat de SRI pe vremea bețivului național și la ”alegerea” lui ciolanis, inclusiv mult lăudatul Referendum bășișt.

# Emil date 14 April 2019 16:29 0

De ce toata justitia adevarata incepe si se termina doar cu dragnea si politicienii de varf ? Daca maine dragnea scapa de condamnare or sa zica asa zisii faimosi comentatori pe la tv ca justitia a devenit independenta si democratica si iar n-o sa le pese de miile de paraditi condamnati pe nimicuri chiar nevinovati sau condamnati in mod ilegal caci coalitia nu a facut nici o dreptate in afara de discutii si iar latraturi la tv. Daca maine dragnea ar scapa toata mizeria si ilegalitatile din justitie ar ramane la fel,ba poate chiar s-ar agrava si mai mult caci dupa cum se pare totul se rezuma doar la scaparea lui dragnea,tariceanu,udrea plus restul vipurilor nicidecum justitie pt toata populatia

# gica70 date 14 April 2019 18:08 +4

Securisti de..securisti! Ei centreaza, ei dau cu capu'! Iar noi primim, pe banii nostri, mereu, multe goluri.

# Pintea date 14 April 2019 18:22 +1

Sa-i credem?? Nu sant ei Serviciul Român de Dez-Informatii? Ei NU STIU, NU SPUN, NU RECUNOSC! Dar cine ar trebui sa ii desfiinteze? Sau sa ii restructureze? Ca bine n-au facut cam deloc....

# Daf date 14 April 2019 22:23 +1

Ce înseamnă acest „proces verbal de distrugere”? Care-i cadrul legal, metodologic? E valabil și altor instituții, agenții naționale, de a lua decizia distrugerii sau distrugerea directă unilaterală a obiectelor, dosarelor, fișiere ș.a. de acest fel? Îmi cer scuze că fac filosofia chibritului dar mi se pare interesantă chestia asta de „proces verbal de distrugere”... cum e asta, cu subsemnat, CNP, adresă, starea civilă și tot așa?

# Faracatuse date 14 April 2019 23:00 +1

Cum a șters? In pana mea, suntem credincioși ortodocși, creștini, deși mulți au vrut a fi șterse versete, biblii, watevaaa... Pai sa se ducă din gura in gura dacă s a șters... Ca Miorița... Ca doar nu muriira toți... SRI, lasă bășcălia de pe fb, ori e laie ori balaie... Ca va taie la buget, iese PSD ca Piparus Petru și ați îmbulinat o. Dacă vine și Alde ca Florea Înfloritu... nu va văd bine.

# Sa fie arestati 30 de zile : Maior si Coldea , urgent !!! date 15 April 2019 16:38 0

Sa se verifice cine a aprobat distrugerea documentelor si in baza la ce lege ! Sa se deschida dosar pt. distrugere ilegala de documente oficile probabil si strict secrete . Alo , PSD+ALDE , ce facem in cazul acesta ? Dormim pe noi ? E foarte grav !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii