STA-I-AR CEASU' – Klaus Iohannis leneveste la Cotroceni cu un ceas de 38.000 euro. Administratia Prezidentiala nu declara in lista bunurilor primite cadou de unde are Iohannis ceasul marca ScubaGraff 47mm cu curea neagra din piele de aligator. Asteptam clarificarile cerute Administratiei Prezidentiale. Nefiind declarata provenienta acestor bunuri, romanii pot sa isi imagineze orice

Scris de: Elena DUMITRACHE

13.11.2019 17:37
Vizualizari: 5710

Timpul costa bani si voturi in campania prezidentiala si de aceea credem ca e bine de stiut cum este fructificat fiecare minut de catre candidatii pentru functia de Presedinte al Romaniei. Mai ales cand se impun niste clarificari! Totusi, ce ne facem cand dispozitivul care arata ora exacta se ridica la valoarea unei garsoniere, sau chiar apartament, si se regaseste in Cotroceni? In aceasta situatie il regasim pe presedintele in functie Klaus Werner Iohannis care a avut bafta de a primi cu titlu de cadou de protocol un ceas model ScubaGraff 47mm, cu o curea neagra din piele de aligator, mecanism automat, rezistent la apa in valoare de 38.740 euro (foto).

Valoarea la virgula la care se ridica ceasul ScubaGraff primit de presedintele Klaus Iohannis este prezentata chiar de Administratia Prezidentiala la categoria "Transparenta institutionala" (numai transparenta nu e, veti vedea de ce) unde este publicata "Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor actiuni de protocol si depuse la Comisia de evaluare din cadrul Administratiei Prezidentiale in anul 2018".


 

De ce nu a spus de unde este ceasul ScubaGraff?

 

Dupa cum bine stim, in aceasta lista prezentata de Administratia Prezidentiala sunt incluse cadourile de protocol pe care presedintele le primeste in timpul actiunilor la care participa in decursul unui an. Conform cutumei, aceste cadouri au o valoare simbolica, pretul majoritatii bunurilor variind intre 20 si 200 euro. Nu asa stau insa lucrurile in cazul ceasului pe care Klaus Iohannis l-a primit in 2018, nu stim de unde, si care a costat 38.740 euro. Asta da "cadou de protocol", mai ales cand Administratia Prezidentiala omite sa specifice "sursa".

Pentru ca totul sa fie si mai clar, trebuie sa stiti ca in decursul anului 2018, Klaus Iohannis a primit bunuri cu titlu gratuit care s-au ridicat la 46.515 euro, in aceasta suma fiind inclus si ceasul de 38.740 euro.

Legea nr. 251/2004 privind unele masuri referitoare la bunurile cu titlu gratuit primite cu prilejul unor actiuni de protocol in exercitarea mandatului sau a functiei prevede ca bunurile primite in actiunile de protocol a caror valoare depaseste 200 euro pot fi pastrate de primitor, in cazul nostru de Iohanhis.  De asemenea, Regulamentul de punere in aplicare a Legii nr. 251/2004 statueaza ca bunurile pe care "primitorul" alege sa le pastreze si care depasesc valoarea de 200 euro se achita de acesta pana la valoarea la care a fost evaluat, plata diferentei (in acest caz pana la 38.740 euro) facandu-se intr-un cont deschis la unitatile Trezoreriei Statului.

Mai sesizam si ca acesta nu este singurul cadou mai pretios primit de presedintele Iohannis in anul 2018. Conform listei Administratiei Prezidentiale, tot in 2018, Iohannis a primit si o "Cutie cu 5 sertare cu imagini din Abu Dhabi si cristal albastru, de inaltime aprox. 30 cm si diametru 61 cm" in valoare de 1.500 euro, dar si o "masa de marmura alba, cu blat detasabil, incrustata cu pietre semipretioase, inaltime 48 cm si diametru blat 89 cm" evaluata la 2.000 euro (facsimil).

Or, dat fiind ca se afla la finalul mandatului, consideram ca se impune ca presedinte Klaus Werner Iohannis sa clarifice urmatoarele aspecte:

-De unde a primit Klaus Iohannis ceasul ScubaGraf de 38.740 euro?

-De la cine sunt bunurile primite de Klaus Iohannis pe perioada mandatului?

-Care sunt bunurile primite cadou de presedintele Iohannis pe durata intregului mandat si pe care le-a pastrat in posesie?

-De ce nu precizeaza sursa cadourilor primite?

UPDATE - Urmare a solicitarilor transmise de Lumea Justitiei, Administratia Prezidentiala ne-a comunicat urmatoarele:


Comentarii

# dodo date 13 November 2019 18:05 +3

Davai cias !

# DODI date 13 November 2019 18:06 +15

Prostul de ciolanis, ca și țiganul, trebuie să etaleze aurul pe pielea lui. Asta ca să ”vază dușmanii de valoarea mea”. La atât îl duce capul. Că în loc de creieri are greieri. Din cauza urii sale viscerale și a handicapului de bărbat steril singurele sale valori sunt cele numerice, etalate (case sau carate!). Toate ”valorile” sale sunt primite de-a moaca sau furate cu acte ”în regulă” (vezi sentința justiției române!). Un așa președinte este demn de urmat. De penali...

# imun/teanu date 13 November 2019 18:24 0

Unul povestea ce bine e in Germania /si in America la fel. Iti da casa, cu si piscina, mobilata de lux. Iti da masina. Si haine. Si bani de cheltuiala. Si CEAS! "Nu se poate! /Ba da. /Sti precis? /Sigur, de la sora mea."

# Ghro date 13 November 2019 18:35 +3

lasati omu' in pace, l-ati agasat atat cu investitiile lui in imobiliare, incat a renuntat la ele si a ales sa-si puna o garsoniera la mana, sa-i arate ora egzacta

# obiectiva din IRan date 13 November 2019 19:01 +2

Gheorghe Bozgan 3 ore IN ARMATA CU KLAUS WERNER IOHANNIS Am avut onoarea sa fac 2 luni armata alaturi Klaus .Omul a fost "prapad ",cum zice cronicarul. Klaus a fost singurul militar t.r. (astia erau studenti militari),care a incheiat stagiul nu cu gradul de sublocotenent in rezerva, cum era regula, ci doar de... obergefreiter (caporal) ca Joseph Porta, daca ati citit pe Sven Hassel..(de aia nu prezinta poze cu el din armata).Cu un asemenea grad plin de semnificatii, era clar pentru cei initiati, ca intr-o zi va ajunge comandantul suprem al Armatei. Si a ajuns. Ca si Hitler, care tot de la gradul de obergefreiter a inceput. La ******stia unor prieteni de pe f.b. pun acum un fragment dintr-o postare mai veche referitor la Klaus Werner Iohannis in armata. Nu trebuie interpretat electoral. Eu, ca fost tovaras de arme cu el, evident ca l-am votat, pentru ca stiu ca omul poate sa faca din imposibil ..posibil.

# Iulia date 14 November 2019 13:11 0

Ceasul masoara si nivelul la care se scufunda in sondaje? Observ ca pe lista cadourilor figureaza Constitutia Rep.Italiene, dar si un instrument muzical. Sa-i faca cineva cadou un exemplar din Constitutia Romaniei (sa vedem la ce pret o va evalua Admin.Prezidentiala), ca sa aiba ce citi pe ruta Bucuresti-Sibiu, iar “cetera” sa i-o faca cadou lui Orban, ca e cazul sa mai schimbe muzica si sa cante la alta masa, ca ne-a obosit destul.

# Andrei date 15 November 2019 09:09 +2

"Or, dat fiind ca se afla la finalul mandatului, consideram ca se impune ca presedinte Klaus Werner Iohannis sa clarifice urmatoarele aspecte". De acord. Dar totusi mai are 5 ani la dispozitie sa clarifice lista de mai sus.

# Dodo date 16 November 2019 02:03 +1

Eu as vrea sa știu cât ne-a costat președenția lui werner: drumurile București Sibiu București, paza primadonei Carmen, paza părinților germani (sper ca nu-și închipuie nimeni ca oamenii aia nu sunt monitorizați de vreun serviciu german, pe bani bineînțeles, plătiți tot de noi), cât ne costa con ediile lucrătoare ale lui verner cel harnic (cât costa transportul, cazarea și diurna celor responsabili cu securitatea verneriana) cât ne costa garderoba de prost gust a lui, dar mai ales a ei. Și apropo, eu cred ca nu se pune bine problema cu meditațiile, eu nu cred ca el a dat meditații la fizica ci ca Carmen (cacofonie intenționată) a dat meditații la engleza pentru ca asta era moda prin anii '80' 90. În orice caz, ceva mai penibil și mai trist ca ăștia doi e greu de găsit pe planeta. Cu toate astea loazele ieșite din tenebrele prostiei o sa le asigure încă 5 ani de confort la Cotroceni de unde își vor bate joc de noi, împreună cu Ludovic întâiul și loaza de julien. Dar fără votul meu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii