STATUL PLATESTE DIN NOU PENTRU ABUZURILE DNA – Curtea de Apel Bucuresti a obligat Ministerul de Finante sa-i achite fostului sef al ASF, Dan Radu Rusanu, 70.000 lei reprezentand cheltuieli judiciare. Suma reprezinta onorariile avocatilor care l-au reprezentat pe Dan Radu Rusanu in dosarul fabricat de DNA in care a fost tinut 4 luni in arest preventiv si achitat definitiv de Inalta Curte (Minuta)

Scris de: B.G.

24.06.2020 14:34
Vizualizari: 4056

Statul plateste din nou pentru abuzurile DNA. Curtea de Apel Bucuresti a obligat marti, 23 iunie 2020, Ministerul de Finante sa-i plateasca fostului presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) Dan Radu Rusanu (foto) 70.000 lei reprezentand cheltuieli judiciare.

Suma reprezinta onorariile avocatilor care l-au reprezentat pe Radu Rusanu in dosarul fabricat de DNA in care a fost tinut 4 luni in arest preventiv si achitat definitiv de Inalta Curte.


 

Judecatorii Daniel Marian Draghici si Crina Bianca Tramindan de la Curtea de Apel Bucuresti au admis astfel apelul lui Rusanu impotriva hotararii Tribunalului Bucuresti, care ii respinsese solicitarea.

Dan Radu Rusanu a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, influentarea declaratiilor, favorizarea faptuitorului, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.Dupa un 1 si 3 luni de la solutia de achitare pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, fostul sef al ASF Dan Radu Rusanu a fost achitat definitiv de instanta suprema in 2017 pentru toate acuzatiile.

Achitarea a fost dispusa in baza art. 16 alin. 1 lit a) Cod procedura penala -
“fapta nu exista”, si in baza art. 16 alin. 1 lit b) Cod procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege” (click aici pentru a citi).

Avand in vedere ca fostul sef al ASF a fost obligat sa-si angajeze avocati pentru a se apara de acuzatiile de DNA - acuzatii care s-au dovedit a fi pure fantasgomerii, fara vreo baza reala, dupa cum au stabilit doua instante - Dan Radu Rusanu a dat in judecata Ministerul de Finante, dupa achitarea definitiva, pentru a-si recupera onorariile achitate aparatorilor sai. Actiune care a fost admisa in parte de Curtea de Apel Bucuresti.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti in dosarul 19009/3/2018 (1713/2019):

Admite apelul. Anuleaza sentinta apelata si rejudecand: Admite in parte actiunea.

Obliga paratul sa plateasca reclamantului suma de 70.000 lei reprezentand cheltuieli judiciare, sub forma onorariilor avocatilor, efectuate in cadrul dosarului penal nr. 2827/2/2014. Obliga paratul sa plateasca reclamantului suma de 2.505 lei cheltuieli de judecata in fond.


Obliga intimatul sa plateasca apelantului suma de 1.252,5 lei cheltuieli de judecata in apel. Cu recurs in termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucuresti”.

Comentarii

# DODI date 24 June 2020 14:58 +18

Titlu eronat: nu statul plătește abuzurile DNA ci noi, românii, care avem ca președinte un tâmpit pe care nu îl interesează decât numărul de case furate și distrugerea pădurilor României în favoarea austriecilor. Eventual și vacanțe în străinătate. De acest cretin nu se lipește nici măcar virusul, atâta e de prost.

# Liţă date 24 June 2020 17:15 +6

DODI* Preşedinte e mult spus. Gauleiter într-un Hinterland.

# Coman date 24 June 2020 17:30 +1

Autor: Coman Lucică Axiomă: Democrația este un merit, nu un dar. Postulat: Luptă pentru abolirea tiraniei să meriți democrație! Lemă: Toate revoluțiile sociale au înlocuit o tiranie cu altă tiranie. Proclamația reformei universale pentru asigurarea concordiei sociale Prima revoluție socială pentru implementarea democrației prin abolirea tiraniei Societatea umană actuală este înveninată din cauza tiraniei întronate prin îmbogățirea excesivă a unei mici părți a populației concomitent cu sărăcirea marii părți a acesteia. Pentru implementarea, garantarea și funcționarea democrației sunt necesare reforme profunde, realizabile prin unirea forțelor maselor cu averi mici și drepturi îngrădite, reforme prin care să se facă imposibilă înlocuirea puterilor actualilor excesiv de bogați cu ale altor viitori la fel de bogați, asigurând, astfel, transformarea piramidei tiraniei în piramida

# Ioana M. date 24 June 2020 18:12 +6

Pai, M.Finante ar trebui sa recupereze banii printr o actiune in regres de la vinovati, nu ?

# ?????? date 25 June 2020 11:29 0

@ Remarcați și că avocații nu au fost selectați conform legii achizițiilor publice, Ministerul de Finanțe putând contesta procedura de selecție a avocaților atunci când sunt puși la plăți din bani publici a unor despăgubiri către terți, pe care nu i-a prejudiciat, și cărora instanțele care i-au condamnat și care i-au declarat și nevinovați le-au stabilit și despăgubiri din bani public, pentru a fi urmăriți judecătorii și procurorii în regres, ?

# ?????? date 25 June 2020 11:47 0

@ Deci, remarcați și că instanțele și Ministerul Public, când dispun plăți ca ordonatori de credite, sunt obligați să aplice reglementările legii achizițiilor publice, ? Apreciați și că este o speță în care Ministrul de Finanțe ar putea și să poprească conturile ÎCCJ și pe cele ale Ministerului Public pentru a încasa sumele pentru despăgubirea stabilită de instanță lui Rușanu, efectuând plata după încasarea sumei, speța nefiind înclusă nici în bugetul anului curent, atâta vreme cât judecătorii și procurorii nu au acționat și decis în instanțe ca persoane fizice, ?

# ?????? date 25 June 2020 12:18 0

@ Deci, acțiunea în regres a Ministerului de Finanțe ar fi îndreptată împotriva Ministerului Public și a ÎCCJ, că ăia au dat deciziile referitoare la Rușanu și nu procurorii și judecătorii independenți ca persoane fizice, că nu s-au judecat în piață, în parc sau în alt loc public ,ci într-o instanță, ?

# ?????? date 26 June 2020 09:16 0

@ Apreciați și că pentru a face plăți dispuse de instanțe ,către Rușanu de exemplu ca speță, Ministerul de Finanțe ar trebui să solicite și de la CNSAS o dovadă a necolaborării cu fosta securitate ca poliție politică, care să ateste că nu a ocupat în mod ilegal funcții publice, ?

# gica70 date 28 June 2020 10:54 +1

"De acest cretin nu se lipește nici măcar virusul, atâta e de prost." Are si covidu' mandria sa!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii