TAICA LAZAR SI-A AUTOEVALUAT DEMNITATEA LA 1 LEU – Fudul nevoie mare ca a iesit din magistratura cu o pensie de 27.000 lei, Augustin Lazar cere daune morale de 1 leu de la Ministerul Justitiei pentru intocmirea Raportului de revocare din functie. Fostul sef de liberari conditionate de la Penitenciarul Aiud are pretentia ca Tudorel Toder sa ii prezinte si scuze. Avocatul Corneliu Liviu Popescu a ofertat MJ cu „cel mult 2 lei pentru demnitatea, onoarea si reputatia reclamantului” Lazar

Scris de: Elena DUMITRACHE

24.04.2019 16:32
Vizualizari: 5334

Si daca „o mie de vorbe, un ban nu fac”, nici demnitatea lui Lazar nu face mai mult de 1 leu. Nu o spunem noi, o spune chiar procurorul general al Romaniei Augustin Lazar care – fudul nevoie mare ca a iesit din magistratura cu o pensie de 27.000 lei, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionares-a gandit ca ar fi bine sa mai ia niste bani si de la Ministerul Justitiei si de la ministrul Tudorel Toader. Simbolic, desigur, ca pentru onoarea lui. Marti, 23 aprilie 2019, pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia a fost inregistrat dosarul nr. 231/57/2019 care are ca obiect anularea Raportului privind revocarea lui Lazar din functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a actelor care au stat la baza acestuia.


In cadrul acestui dosar, conform precizarilor transmise de Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar (foto 1) a solicitat si plata unor daune morale de la Ministerul Justitiei si ministrul Justitiei Tudorel Toader in cuantum de, atentie, 1 leu. Banii ar reprezenta, simbolic, cum altfel, daunele aduse demnitatii procurorului Augustin Lazar. Si nu doar atat. Pe langa leul dorit, prin cererea de chemare in judecata Lazar solicita instantei si obligarea Ministerului Justitiei de a publica pe site-ul oficial un comunicat de presa in care sa fie prezentate „scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului”.

Iata precizarile Curtii de Apel Alba Iulia din 23 aprilie 2019:

Marti, 23.04.2019, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost inregistrata sub numarul de dosar 231/57/2019 cererea de chemare in judecata formulata prin aparator de catre Augustin Lazar in contradictoriu cu paratii Ministerul Justitiei si ministrul justitiei, prin care reclamantul solicita anularea aceluiasi act administrativ ce face obiectul cererii de suspendare din dosarul 580/57/2018 (Raportul privind revocarea reclamantului din functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a actelor care au stat la baza acestuia). Prin cererea de chemare in judecata reclamantul solicita de asemenea obligarea Ministerului Justitiei la plata unor daune morale in suma de 1 leu si publicarea pe site-ul Ministerului Justitiei a unui comunicat avand ca obiect scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului”.

Avocatul Corneliu-Liviu Popescu da 2 lei pe demnitatea lui Lazar

Urmare acestui demers, si cu siguranta frapat de doleantele procurorului Augustin Lazar, avocatul Corneliu Liviu-Popescu (foto 2) a inaintat Ministerului Justitiei, in atentia ministrului demisionar sau propus spre revocare Tudorel Toader, o oferta de liberalitate indirecta, in cuprinsul careia propune o solutie inedita pentru stingerea litigiului.

Concret, conform documentului ajuns la MJ, in cazul in care Ministerul Justitiei intentioneaza sa stinga litigiul prin incheierea unei tranzactii cu Lazar, iar daca acesta din urma „accepta sa-si restranga pretentiile numai la despagubirea pentru pretinsul prejudiciu moral, si daca pretinsul prejudiciu moral provine din pretinsa violare a dreptului la demnitate, onoare si reputatie”, avocatul Corneliu-Liviu Popescu se ofera sa plateasca in numele si pe seama Ministerului Justitiei prejudiciul moral pentru Lazar.

Precizeaza in acest sens avocatul Corneliu-Liviu Popescu ca, in numele Ministerului Justitiei, il poate despagubi pe Augustin Lazar cu suma de „cel mult 2 lei pentru demnitatea, onoarea si reputatia” procurorului general.

O oferta de nerefuzat, zicem noi, mai ales daca tinem cont ca este mai mult decat a visat Lazar!

Iata oferta de liberalitate indirecta formulata de avocatul Corneliu-Liviu Popescu:

"Domnule Ministru demisionar sau propus spre revocare al Justitiei,

Subsemnatul, Corneliu-Liviu POPESCU, (...)

Avand in vedere informatia postata astazi pe site-ul www.juridice.ro, privind cererea de chemare in judecata formulata de numitul LAZAR Augustin (inca procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fost procuror comunist delegat cu respectarea legalitatii socialiste de securisti in Temnita Aiud, viitor pensionar), prin care acesta solicita, in contradictoriu cu paratul Ministerul Justitiei, anularea unui pretins act administrativ, despagubire de 1 leu pentru un pretins prejudiciu moral si scuze publice, cauza facand obiectul Dosarului nr. 231/57/2019 al Curtii de Apel Alba Iulia - Sectia de contencios administrativ si fiscal,

Va fac prezenta oferta de liberalitate indirecta (art. 984 si urm. C.civ.), pe care inteleg sa o mentin un termen rezonabil:

Daca Ministerul Justitiei intentioneaza sa stinga respectivul litigiu prin incheierea unei tranzactii cu reclamantul (art. 2267 si urm. C.civ.), iar reclamantul accepta sa-si restranga pretentiile numai la despagubirea pentru pretinsul prejudiciu moral, si daca pretinsul prejudiciu moral provine din pretinsa violare a dreptului la demnitate, onoare si reputatie (art. 72 C.civ.), ma ofer sa platesc eu, in numele si pe seama Ministerului Justitiei, despagubirea pentru pretinsul prejudiciu moral, fie in cuantumul solicitat prin cererea introductiva de instanta, fie intr-un cuantum mai mare mergand pana la dublul acestuia, adica ma oblig sa dau cel mult 2 lei pentru demnitatea, onoarea si reputatia reclamantului.

Cu salutari profesionale,

Corneliu-Liviu Popescu”


Comentarii

# Ioan Barbatei date 24 April 2019 16:45 +16

E prea mult UN LEU pentru acest SEMIDOCT, CALAUL SISTEMULUI SECURIST, TRECUT SI, DIN FERICIRE, DOAR PREZENT... FARA VIITOR PENTRU ACEST RATAT...

# DODI date 24 April 2019 21:56 +7

Ca orice sfertodoct și tractoristul se supraevaluează. Prestația sa profesionalilă, lipsa de carater și de bun simț nu se pot evalua deoarece din calcule iese tot timpul cu semnul MINUS. Așadar ar trebui să aducă el bani de acasă nu un profesor universitar care, neștiind activitatea de torționar a tractoristului, l-a evaluat mai mult decât merita. Tractoristul împreună cu celălalt ratat al istoriei, trogloditul ciolanis, reprezintă cea mai neagră pagină a istoriei României contemporane. În locul lor m-aș ascunde în fundul lumii sau în partea nevăzută a Lunii decât să mai apar cu pretenții aberante în mass media. Nu e destul că acest imbecil a făcut de râs un județ cu așa mare rol istoric? În fapt el nu a făcut de râs numai un județ, ci o întreagă țară. Rușine să-i fie atât lui cât și pupincuriștilor care se uită în gura acestui torționar coleg de caracter și apucătorui cu Vișinescu.

# Logic D date 25 April 2019 01:19 -1

Abia astept sa-l vad pe noul procuror general numit de "Nicolicea". De fapt asta a fost miza noii tradari a PSD: sistemul sa numeasca un alt Lazar. Tudorel incepuse interviurile si ii incurca. Dragnea amator de coabitare de pe vremea cand ii taia porcul lui Coldea si semna cu Ponta actul de coabitare a sarit imediat sa ajute. Spera si el sa se marite si crede ca sistemul o sa-l lase.

# unul din lumea cea mare date 24 April 2019 16:52 +11

de cind va spuneam eu de NESITIREA DE ARDEAL,de prostia de la ,,scoala ardeleana,, si de neomenia din marginimea sibiului.astia toti umbla cu mitoasa in cap si mai sint si fudui nevoie mare!!!!!erau unii pacilisa care tot ziceau ca ei ardelenii este altfel,SI EI ESTE!!!!!luati de va uitati la toti de se perindara de la ala nalta ca bradul si prost ca gardul si cu mucii pe piept,la aia cu ciorapeii indungati,la piticul barba boc,la batistuta cel fudul,la imbecilul de orban,la turcan,sa mai spui?la tractoristul asta impertinent fudul si fra de stiinta de carte.ba voi este fuduli da va si fura ciinii clisa din mina .ati invadat bucurestiul si mai si bubuiti a prostie amestecata cu fudulie.aia de ma contraziceau odata acusilea sa taca sau sa dea cu rosu!!!!

# Neanae date 24 April 2019 18:08 +3

Am vaga idee că nu va avea pace cu toată pensia lui. Inchisa zona de putere și cu găleata de rahat care-i căzură din senin pe el, mizeria de torționar deconspirat nu mai are nimic de zis, de pretins. Sper sa nu mai auzim nimic de forma asta fizica viscidă, să aibe parte de ceea ce merită. Tocmai fiindcă nu are nimic de meritat nu-și va da pace caci tâmp cum e se va strofoca sa înțeleagă de ce va fi evitat de juma de planeta. Jumatea ailaltă habar nu are ca insul exista. Bine, Augustin Lazar s-a dus! Cu in coada Luluța, Werner și tot alaiul predestinat la același sfârșit - UITAREA!

# #MÖRYKÖ VA ZICE date 24 April 2019 20:17 +2

STATI SA VEDETI CÎND O SA FIE NUMIT JUDECATOR LA CCR ACEST LAGAR AUGUSTIN CALAU TORTIONAR CUM SO MAI NUMI .CA TREBUIE PUS ÎN FUNCTIE CHEIE SA MAI NENOROCEASCA CÎTIVA ROMANI CA JOVENUS TREBUIE SA-SI ASIGURE INCA LINISTEA,POATE MAI PRINDE 5ANI DERELAXARE ,CA MAI ARE DE SCRIS VREO 3 CARTI

# Ioana M. date 24 April 2019 20:39 +5

" Oferta" : cumpar drepturile litigioase la pretul de 3 lei ! :) :)

# Lazar trebuia dat afara din magistratura ! In beci ! date 24 April 2019 20:42 +6

Cum ati tinut ma un tortionar acolo ? Dragnea esti varza . Voi nu itlegeti ca de afara se vede ce faceti. Poporul ii vrea pedepsiti exemplar pe: Basescu, Udrea, Stanciu , Macovei, Tarcea, Coldea, Kovesi, Iohannis, Isarescu, Vasilescu, Videanu, Oprea , Maior si altii di aceasta gasca de lepre parazite pe spatele tarii/al nostru. DOborati cu pietre, trasi pe roata si apoi arsi in piata ! :eek:

# Statu-Palma-Barba-Cot date 24 April 2019 21:50 +5

Văz ca Dezgustin Groazer e din ce în ce mai obraznic și crede c-o sa se bucure liniștit d-o pensie imensa alimentata lunar din banii prostimii plătitoare de impozite.Numai ca există deja suspiciuni rezonabile ca pensionarea dezgustinului s-a făcut cu încălcarea legilor.Unde credeți ca s-a produs încălcarea legilor ?Pai unde ?acolo unde legile sunt încălcate frecvent ,în CSM și în dealul Cotrocenilor unde marii specialiști prezidențiali și președintele însuși s-au făcu ca nu știu ca la data când s- a aprobat ieșirea tractoristului la pensie ,revocarea( care este cea mai grava pedeapsa disciplinara pt un procuror general) nu fusese încă soluționată .Exista deci suspiciuni mai mult decât rezonabile că a fost încălcat articolul 52, alineat 2, din Legea nr. 317/2004, dar şi Hotărârea Plenului CSM nr. 1293/2014.Haolioooo! Adică s-ar putea sa nu-și bage botu-n pensia aia mare ,grasă și unsuroasa? Io cred c-așa va fi!Ca la pușcărie nici nu-i trebuie pt ce-a făcut în anii '80!

# bnr sa bata moneda de doi bani cu borta date 24 April 2019 22:34 +1

sa contribuim si noi la reperarea honoarei prea nefericitului augustin

# Iuda-Jigodia date 24 April 2019 23:46 +8

Rugaciunea celor putintei la minte, dar, prea plini de sine: - Rugativa la Domnul Speraclu, Szoroshu-shogaru', anti-christu' emisar al lui Belzebuth, Scaraotschi: "Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi. Dă-mi, Doamne, lacrimi perfide, de crocodil, ca să-mi plâng păcatele. ...- ca aşa, cu vrednicie, in murdaria sufletului chinuit de mii de draci, şi cu trufie să mă împărtăşesc cu scrofuloase tale taine, acum şi în timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cu bucurie să se coboare sufletul meu in vesnicul Tau foc al Gheenei, fără de nicio frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în nimicirea Ta cea infernala. Ajută-mi Necuratule să Te jelesc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui hulit si izgonit din imparatia cerurilor de nepatruns pentru pacatosii inraiti in naravuri netrebnice si criminale, - marsave ale celor dusi cu pluta, in mintile lor bonave, putregaiuril.

# Ioan Barbatei date 25 April 2019 08:16 +1

AIUDstin LAZAR??? LA BRUTARIE!!! :lol: :lol: :lol:

# M.J. date 25 April 2019 08:35 +1

M.J., în urma vacantării câtorva posturi(inclusiv cel arătat în titlul articolului de mai sus), scoate la concurs 5 posturi de TORŢIONAR. Condiţii: C.V. : rezultate în activitatea profesională: minim 20 de oameni băgaţi sau ţinuţi la bulău pe nedrept; Proiect de management: Metode moderne şi eficiente de tortură (cei torturaţi să dea rapid dovezi temeinice de îndreptare). Candidaţii pot depune cererile de înscriere cât mai curând. Atenţie: Comisia de selecţie este foarte severă!

# romanul date 25 April 2019 08:42 +1

Nemernicul asta de tortionar securist nu merita nici un leu, doar niste suturi in partea dorsala! Un nesimtit analfabet sustinut de alt nesimtit!

# imun/teanu date 25 April 2019 08:49 +1

"Onoarea pierduta a Catalinei Blum"! Desi Catalina era o curva, de lux, e-adevarat, avea si onoare, cum curvele cinstite au. Si Lazarica "a dat", cui i-a platit /a dat lui Iohanis, si el i-a dat, inapoi. Si el cu onoare, de data asta chiar si-a evaluat-o onest. Pe care generos dl. avocat i-a supraevaluat-o, cu inca suta la suta. Care mai liciteaza, neamule!, daca tot e de vanzare! /exclus dl. Iohanis, ei s-au cumparat reciproc.

# Ioan Barbatei date 25 April 2019 11:37 0

ADEVARATII ROMANI(CEI CU CREDINTA SI FRICA DE DUMNEZEU) STIU SEMNIFICATIA ZILEI DE AZI!!! PENSIA ACESTUI ... ECHIVALEAZA CU CEI 30 ARGINTI PENTRU CARE L-A VINDUT IUDA PE IISUS HRISTOS!!! SA-I AJUTE DUMNEZEU SA SE FOLOSEASCA DE EI DUPA CIT BINE A FACUT!!!

# BELGIANCA date 25 April 2019 11:44 +1

MAI FRATILOR CE LEGE A RESPECTAT CSM? DAR CIOLANIS? PAI CONFORM CCR EL TREBUIA DEMIS DECI CE LEGE A RESPECTAT CSM SI PRESEDINTLE CARE SIA PERMIS SA DEA DECRETUL DE PENSIONARE PAI CE TARA ESTE ASTA SI NIMENI NU SESIZEA TOATE ACESTE FAPTE PENALE RUSINE MARE RUSINE SPER CA NOUA SECTIE DE PROCURORI SAU GUVERNUL VA SEZIZA CCR IAR CEI CARE NU RESPECTA CCR SAI PLATEASCA PENSIA PORCUSORULUI CACARICA TORTIONARUL

# SPARTAKUS date 25 April 2019 12:41 +3

Decretul de eliberare din functie in vederea pensionarii a lui A,Lazar,semnat cu rapiditate de prezident,ridica serioase semne de intrebare,in privinta moralitatii.Impotriva tortionarlui Lazar,a fost declansata in oct.2018 procedura revocarii.Actul a fost atacat in instanta,nefiind solutionat pana la momentul semanraii decretului pensionarii,fiind incalcat art.52 alin.2,din Legea 317/2014.Asadar,si in acest caz locatarul de la Cotroceni a incalcat legea,fara nici o ezitare,asa cum o face cu regularitate!!!!!!

# Marian date 30 April 2019 01:40 +1

Va rog frumos, oameni buni, nu mai aduceti acuze acestui ...criminal securisto -comunist . El este aparat de Raus Viermer, cine se aseamana , se aduna, asa ca va apara Mercheloasa. Eu i-as facea lui Lagar si lui Raus, pensii de 100.000 de euro , pe zi . Dar dupa ce intra la puscarie. Si ca sa nu se simta singuri as mai aduna cateva Loaze precum Basescu sau Iliescu. Si i-as baga pe toti in aceeasi camera cu ******-ul inauntru , doar unul. Si camere TV , MACAR CATEVA. Apoi as face un program de televiziune non-stop , in direct . Iar care vrea friptura , sau ceva special , sa participe la batai in cusca si care invinge sa aiba o masa calda indestulatoare. Si in fiecare saptamana sa primeasca fluturasul cu salariul, dar sa nu mai vada bani in viata lor. Si acolo sa aiba regim ,,foarte inchis ,, fara pachete si fara vizite. Iar pensiile lor sa nu poata fi ridicate sau folosite de catre nimeni. Iar cand dau coltu, pensiile sa revina statului.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii