TAICA LAZAR VREA S-O FACA PE ANCHETATOAREA LUI KOVESI – Augustin Lazar ataca in instanta rezolutia de clasare dispusa de Inspectia Judiciara in dosarul in care a reclamat-o pe procuroarea SIIJ Adina Florea ca i-ar fi dat lui Darius Valcov protocolul PICCJ-SRI din 2016. Lazar a acuzat-o pe Adina Florea ca nu a respectat secretul deliberarii sau confidentialitatea lucrarilor. Lazar vrea sa stie cum a aparut protocolul PICCJ-SRI pe pragul lui Valcov

Scris de: Elena DUMITRACHE

31.03.2019 11:44
Vizualizari: 5485

Procurorul general al Romaniei Augustin Lazar vrea cu tot dinadinsul ca procuroarea Adina Florea de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, anchetatoarea lui Kovesi in dosarul privind extradarea fostului director Gelsor Nicolae Popa, sa fie sanctionata disciplinar. Ca o face pentru ca Adina Florea (foto stanga) sa nu mai aiba nicio sansa la functia de procuror-sef al DNA, ca o face de dragul Laurei Kovesi (foto dreapta), din ambitie sau din alte motive care ne scapa, cert este ca procurorul general Augustin Lazar (foto centru) nu are somn din cauza faptului ca, recent, sesizarea pe care a facut-o in septembrie 2018 la Inspectia Judiciara impotriva Adinei Florea, a fost clasata prin Rezolutia nr. 6802/IJ/IJ/1685/DIP/2018 in 16 ianuarie 2019.


Nemultumit de solutia Inspectiei Judiciare, Augustin Lazar a luat decizia de a ataca la Curtea de Apel Bucuresti rezolutia de clasare dispusa de inspectorii judiciari, solicitand anularea acesteia. Actiunea lui Augustin Lazar impotriva rezolutiei de clasare privind-o pe Adina Florea a fost inregistrata la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal in data de 11 martie 2019, sub nr. 1415/2/2019, iar pana in acest moment nu a avut loc niciun termen de judecata.

Din datele pe care le detinem, actiunea procurorului general privind-o pe procuroarea Adina Florea are stransa legatura cu aparitia in presa a protocolului PICCJ-SRI din 2016 al carui semnatar, "Doamne, Dumnezeule!", era chiar Augustin Lazar!

Probabil de suparare ca a aparut protocolul de colaborare PICCJ-SRI pe care l-a incheiat in 2016 cu directorul SRI Eduard Hellvig, Augustin Lazar a sesizat Inspectia Judiciara cu privire la Adina Florea, pe care a scos-o din joben, fara vreo proba, ca tap ispasitor pentru aparitia protocolului, solicitand sa se efectueze verificari prealabile fata de aceasta sub aspectul savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. m teza a II-a si lit. j din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Practic, prin sesizarea depusa la Inspectia Judiciara impotriva procuroarei Adina Florea, Augustin Lazar reclama ca aceasta nu ar fi respectat obligatiile cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente, dar si ca nu a respectat "secretul deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, daca fapta nu constituie infractiune". Toate acuzatiile alegatiile Procurorului General au fost respinse si negate de Adina Florea, care ajunsese, cu alte cuvinte, sa fie acuzata de Augustin Lazar ca ea ar fi fost cea care i-ar fi lasat consilierului primului ministru Viorica Dancila, Darius Valcov, pe pragul de la intrarea in casa, protocolul de colaborare incheiat de el si Hellvig in 2016 (foto 2). "Doamne, Dumnezeule, ce inginerie!"


Sectia pentru procurori a CSM, alaturi de Augustin Lazar

Despre actiunea lui Augustin Lazar impotriva Adinei Florea de la Inspectia Judiciara s-a facut vorbire si in Hotararea Sectiei pentru procurori nr. 464 din 8 octombrie 2018, prin care a fost respinsa avizarea propunerii ministrului Justitie de numirea in functia de procuror sef al DNA a Adinei Florea. Hotarea a CSM care a fost initial amanata chiar din cauza sesizarii formulate de Lazar la Inspectia Judiciara impotriva Adinei Florea:

"Prin adresa nr. 2314/C/2018, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a adus la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii ca la data de 25.09.2018 a fost sesizata Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor prealabile ce se impun sub aspectul savarsirii abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. m teza a II-a si lit. j din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre doamna procuror Florea Adina.

Urmare a adresei mentionate mai sus, in sedinta din 25 septembrie 2018, Sectia pentru procurori a solicitat Inspectiei Judiciare sa comunice stadiul verificarilor privind sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu referire la doamna procuror Florea Adina si a dispus amanarea analizarii propunerii ministrului justitiei de avizare a numirii in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a magistratului mentionat pentru data de 08.10.2018.

Prin adresa nr. 6803/IJ/04.10.2018, Inspectia Judiciara a comunicat ca, in urma sesizarii procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a format lucrarea nr. 6802/IJ/IJ/1685/DIP/2018, in care sunt in curs de efectuare verificari prealabile pentru a se stabili daca exista indiciile savarsirii de catre doamna procuror Florea Adina a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. m teza a II-a si lit. j din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare".

Adina Florea: "Dumnealui a sustinut ca nu are cum sa-l lege de persoana mea... Iata sesizeaza cu o graba nemaivazuta, nemaintalnita, Inspectia Judiciara"

Extrem de relevanta in acest caz a fost reactia procuroarei Adina Florea, din octombrie 2018,  care nu doar ca a respins categoric acuzatiile lui Lazar, dar a sustinut si ca prin actiunea procurorului general Augustin Lazar de la Inspectia Judiciara s-a urmarit nu doar blocarea audierii sale in CSM pentru functia de procuror sef DNA, ci si "un interes personal evident" al lui Augustin Lazar.

A sustinut-o chiar Adina Florea in octombrie 2018, cand a declarat ca este o greseala ca dosarul protocoalelor ilegale sa fie anchetat chiar de semnatari:

"Pot sa folosesc un termen deja consacrat in presa scrisa și sa va spun ca surse judiciare autorizate m-au avertizat in mai multe randuri sa am foarte mare grija, pentru ca exista o mare presiune din partea procurorului general pentru a impiedica numirea mea la DNA. Nu m-am gandit niciun moment ca surpriza va fi atat de mare și nu m-am gandit niciun moment ca domnul procuror general, parte direct implicata in semnarea acelui protocol, va fi cel care va solicita o ancheta. Din punctul meu de vedere, domnul procuror general ar trebui sa se abtina de la a face orice demers. Domnul procuror general are un interes personal evident. Dumnealui este semnatar al acestui protocol, prin urmare, ar trebui sa se abtina sa faca orice demers. Ar putea ca acest dosar instrumentat de Parchetul General sa fie in continuare instrumentat de orice alta structura, dar nu de Parchetul General. In opinia mea, sa se ancheteze acest protocol tocmai la Parchetul General, parte semnatara a protocolului este o mare greșeala. Pare ca isi exercita functia mai mult decat excesiv, cu rea-credinta, in conditiile in care exista acest dosar penal pe rol, a spus si dumnealui chestiunea aceasta, dosar penal care nu s-a finalizat, despre care dumnealui a sustinut ca nu are cum sa-l lege de persoana mea si atunci, desi exista acest doar penal pe rol, iata sesizeaza cu o graba nemaivazuta, nemaintalnita, Inspectia Judiciara, in conditiile in care, de regula, Inspectia Judicara, in situatia in care exista un dosar penal pe rol, nu am intalnit situatii in care sa faca verificari, dar poate ca de data asta, cine stie, vom avea noutate in activitatea judiciara, va exista si o sesizare de abatere disciplinara la Inspectia Judiciara concomitent cu un dosar penal la o structura de parchet si nu stiu daca mai exista vreun for care sa faca verificari".

Iata ce prevad art. 99 lit. m teza a II-a si lit. j din Legea nr. 303/2004:

"m) nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente;

j) nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, daca fapta nu constituie infractiune".

* Cititi aici integral Hotararea nr. 464/2018 a Sectiei pentru procurori a CSM

Comentarii

# Valter Cojman date 31 March 2019 12:50 +20

Tortionarul securisto-comunist, Lazarica, vrea sa o salveze pe fica colegului sau de tortionarism securist, Lascu, prin anchetarea celei care o ancheteaza pe kovesi, fosta Lascu.

# Intrebatorul date 31 March 2019 15:28 +5

Nebunia situatiei din Ro. In loc ca coalitia sa se ocupe de nunti in postul Pastelui mai degraba s-ar ocupa de ceea ce nu au fost in stare sa faca in cei 2 ani jumate de guvernare.rezultatele lor in cei 2 ani jumate in jusrtitie sunt aproape de zero.Lazar trebuia arestat impreuna cu multi altii. Problema nu se pune de unde a avut Valcov protocolul, problema e de ce s-au semnat protocoalele ilegale? Absolut zero masuri in urma justitiei ilegale facuta pe protocoale. Se discuta mereu de aceleasi probleme dar zero masuri, ba mai mult se doreste schimbarea discutiei pe justitie dar fara sa se fi luat si masuri in urma justitiei mafiote. Intrebarea este de ce doar completele de 5 sunt declarate ilegale cand si toate celelalte complete sunt ilegale?! De ce lucrurile se fac doar cu sferturi de masura? Pt ca nici unii nu doresc cu adevarat o justitie corecta pt toata lumea ci doar salvarea catorva mafioti din politica. Doar d-aceea se dau achitari sau rejudecari doar vipurilor 8)

# Adina Florea - o femeie haituita date 31 March 2019 17:42 +14

Astia nu se vor lasa pana n-o vor doborâ psihic pe doamna procuror. De aceea o picteaza in tote felurile. La fel se va intampla cu toti procurorii de la SIIJ mai ales ca printre ei au apaurt si unii care in trecut s-au tinut de aranjamente. Asta e veriga lor slabā, e calcaiul lui AHILE de unde pot fi doborâti. Macar de-acum incolo de-ar lucra onest si corect. Altfel din 2020 vor fi doborati de sistem care in mod clar va reveni ...politic...PSD aujucat tare prost iar ALDE nu are suflu ! La capatul culoarului va fit tot timpul un judecator...iar daca e din sistem  (si sunt multi), SIIJ va pierde sistematic procese dar si in imagine. Asadar trebuie sa lucreze onest si fara patima iar presa sa dezvaluie toate presiunile si fabricarea probelor ( ca LUJU : cu documente ). Curaj mult si Domnul sa va ajute sa mergeti pe drumul cel bun !

# Hercules date 31 March 2019 23:18 -2

Poate sa arate luju.ro cate documente vor tot degeaba. Cu politicienii actuali ( oricare ar fi ei) bagati in fel de fel magarii pana peste capnu se va face nimic niciodata. Serban nicolae la A3 la un subiect legat de ilegalitatile din justitie a zis" nu se face nimic". Pai mai nesimtire numita SERBAN NICOLAE( mai mereu cu zambetul pe buze) pai cine dracu e la putere si trebuie sa faca ceva pt a schimba toata mizeria numita justitie? Bunica? nu voi mai nesimtitilor care nu ati facut absolut NIMIC de 2 ani jumate decat sa va salvati cururile voastre si ale acolitilor. Asta e tot ce faceti voi. Pt asta platim sute de politicieni. Pt lupta lor pt alegeri si iar alegeri si iar magarii in rest zero absolut. De ce nu se desecretizeaza hotararea CSAT din 2005 care a stat la baza protocoalelor? Ca a dat-o guvernarea Tariceanu? Astia-s la guvernare pt a-si ascunde ei insisi magariile Poporul trage ponoasele justitiei ilegale careia i s-au dat puteri tot de catre politicieni

# DODI date 31 March 2019 18:02 0

Tractoristul face dovada încă o dată, dacă mai era necesar, că cine e prost dimineața (a se citi pe vremea comuniștilor) nu poate fi deștept după amiza (a se citi în secolul XXI). În lipsa un tractor care să ne arate ce și cum poate ara ogoarele patriei tractoristul își vopsește părul doar pentru a face dovada că are ceva în cap. El nu realizează că vopseaua se lipsește chiar și de capul prost.

# Predoiu date 1 April 2019 01:09 +1

Vorba e, ce se întîmplă cu revocarea acestui nimuric sorossist Agustin Lazăr, tătuc de stat paralel?

# Neanae date 31 March 2019 13:06 +8

Domnule Procuror, eu cred ca stiu cine i-a pus pe prag lui Valcov protocolu’. Stiu toti ... Dvoastra! Ca sa o puteti acuza pe colega. Asa e, cine arunca piatra ascunde mana. La mai mare! Haideți ca disperarea e nasoala rău, oleaca asa de responsabilitate? Coborâți de pe altar ca ati amețit stand acolo, vi sa urcat la cap ... Si dnei Tarcea, uite exemplu’ eclatant Koveși. N-oți fi chiar Dumnezei. Haida de ca măcăne rău ... v-a cam apus bre steaua, stați cu lumânarea la cap si credeți ca aveți 200 de wați - wax. Oleaca de bun simt măcar de sanchi.

# SPARTAKUS date 31 March 2019 14:50 +12

Daca ROMANIA este perceputa ca fiind o tara europeana,atunci ar fi absolut normal,ca cei care contesta Sectia de investigarea magistratilor sa inceteze politizarea anchetei penale impotriva lui Kovesi si sa lase probele sa vorbeasca.Cei care contesta integritatea noii Sectii,contesta de fapt integritatea intregului sistem de justitie din Romania.Ex.L.Orban,a catalogat SIIJ drept sluga infractorilor din PSD-ALDE,iar dosarul lui Kovesi ca pe o actiune comandata politic.Am crezut ca Orban este presedintele PNL si nu un oarcare bisnitar,care se manifesta precum un interlop!Nu inteleg ce urmareste acest asa zis taica Lazar,cu un comportament de mecanizator agricol si nu de P.G.!!!!!!

# Ioana M. date 31 March 2019 16:14 +1

A ajuns direct la art 99 dar nu a citit cu atentie art.4 alin.1 si 2. din lege.

# Gilu date 31 March 2019 16:59 +2

Daca el , ditamai militianul nu a putut afla cum a ajuns Protocolul la cine trebuia , apai cum ar putea afla inspectia ? Ce narod ...Nu degeaba il cheama August cel ..." destept " !

# zn-zn*!* date 31 March 2019 18:18 +10

Ia priviti cine ne inscriu patata in rusine si infamie, istoria astazi, - sau sa lasam lucrurile la dospit, vreun secol, doua!? ...toti lepadatii, - mincinosi si tupeisti, cazuri patologice cu mosteniri genetice de alienati, din tata in fiu, reformatii securistoizi, atrasi in structurile caracatitei serviciilor secrete, structurate dupa modelul clasic KGB-ist! In alienata gandire, dosul le tine si de obraz acelor nesimtiti(canis di porco) Ce-i aia respect, civilizat, democratia lui Sf. Peste, Vivat "IDIOCRATIA!" pentru plebimea(plebea) buna de manipu-l-at-:)) Multumiti cu plecaciuni si pupaturi in dos, capatanilor de varza de la Brussels-:)) Imi amintesc de intrebarea lui Ratiu Iuliu: - mai esti comunist? (cu adresa directa la Iliescu, Basescu, Iohannis, - toti devianti colaboorationisto-securistico-paranoiaco, debilus tremensis).

# Constantin date 31 March 2019 18:42 0

Cand am ajuns si la ...asa ceva ,e treaba dvs. sa va traiti viata in statul de drepti.Eu am renuntat acum doua decenii.Si stiu si de ce.

# Manipulatorul LAZAR date 31 March 2019 20:47 +3

Stimabile LAZAR, de ce nu ai sesizat inspectia judiciara imediat ce ~ Doamne, Dumnezeule~ ai semnat protocolul in anul 2016?? ESTI deranjat ca am aflat de mizeriile voastre care au dus la incalcarea drepturilor fundamentale ale justitiabililor care i-ati paradit pe PROTOCOALE? CHIAR NU VA ESTE RUSINE ?! ODIOSILOR, PARADITORILOR, se pare ca roata se intoarce!!!!

# imun/teanu date 1 April 2019 08:33 0

Urmare sesizarii LUI la dosar s-a dat o ordonanta de clasare. Demult. Acum vine s-o dea in judecata? JuristE fiind, pretins, nu stie ca TARDIV ?, sau la EL (si dna. Tarcea?) termenele nu mai conteaza! /ii da dispensa Iohanis?, sau si Timer (si baietii sai)? * Dar!, inai!, proba! /procesul LUI de intentie poate fi proba? /mai presus cuvantul lui, da TORTIONAR?

# Snaider Paul date 1 April 2019 09:57 +5

Referenumul iohanesciann, o mare escrocherie electorala pusa la cale de sevicii secrete pentru a mentine la putere un tradator de Tara , un escroc ! De ce ? Pai judecati ; gasca de nemernici urla zi si noapte cum … CORUPTIA UCIDE si deci rezolvarea problemei este urgenta si necesara deoarece mor oameni (sic) !!! ATUNCI , ESCROCULE , DE CE AI ASTEPTAT 2( doi ) ANI ? IA SPUNE TU ; CAM CATI AU MURIT IN ACEST TIMP ? NU CUMVA FAVORIZEZI INFRACTRORII ?

# peru date 1 April 2019 11:37 0

ce nerusinat, du-te taica la pensie , ca de nu, prinzi rahova.

# Gilu date 1 April 2019 13:06 0

Unde sunt vajnicii revolutionari , chipurile anticomunisti sa sara la gatul lui Gusti si al lui Iohannis , cum au sarit la gatul lui Iliescu ? Asadar exista tortionari buni si tortionari rai ...Ce rusine !

# Ce mai cauta Lazar in justitie ? date 1 April 2019 16:05 +1

Tudorel da cu magarul de pamant ! Nu sepoate ca noi sa platim pensia unui nesimtit ca asta , care a calcat in picioare justitia si inante de `89 si dupa.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii