TARA, TARA, VREM SUPREMI – Consiliul Superior al Magistraturii a scos la concurs 12 posturi pentru promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie in sesiunea iulie-decembrie 2021, cu doua mai putine decat in sesiunea septembrie 2020 – februarie 2021. ICCJ vrea cate doi judecatori la cele doua sectii civile si cate patru la sectiile penala si de contencios administrativ si fiscal (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC

30.07.2021 15:10
Vizualizari: 4543

Inalta Curte de Casatie si Justitie – condusa de judecatoarea Corina Corbu (foto) – are nevoie de 12 magistrati. Caci atatea posturi a scos la concurs pentru sesiunea iulie-decembrie 2021, conform anuntului publicat de catre Consiliulul Superior al Magistraturii vineri, 30 iulie 2021.Este vorba despre cate doua posturi la Sectia I civila si Sectia a II-a civila, precum si cate patru la Sectia penala si la Sectia de contencios administrativ si fiscal (vezi facsimil 1). Cererile de inscriere la concurs se depun la Consiliul Superior al Magistraturii pana la data de 16 august 2021.

 


Cererea trebuie sa contina sectia pentru care opteaza judecatorul. Fiecare candidat poate formula o singura optiune, asupra careia are dreptul de a reveni pana la data expirarii termenului de inscriere.

Concursul consta intr-o proba avand ca obiect evaluarea actelor intocmite de candidati sau care privesc activitatea acestora, apoi un interviu sustinut in fata Sectiei pentru judecatori a CSM.

Spre deosebire de actuala sesiune, in cea precedenta (din septembrie 2020 – februarie 2021), ICCJ a scos la concurs 14 posturi (vezi facsimil 2), dintre care n-au fost ocupate decat 9 (vezi facsimil 3).

 

 Pot participa la concurs judecatorii care indeplinesc urmatoarele conditii:


- au indeplinit efectiv cel putin 3 ani functia de judecator la curtea de apel

- au obtinut calificativul „foarte bine” la ultimele 3 evaluari

- nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani

- au o vechime de cel putin 18 ani in functiile prevazute la art. 44 alin. 1 din Legea 303/2004 (adica functii de executie la instante de celelalte ranguri).

Cererile de inscriere vor fi insotite de cate un CV, precum si de declaratiile prevazute la art. 48 alin. 10-12 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre declaratii de necolaborare cu serviciile de informatii dinainte si de dupa 1989.

La cererea de inscriere pot fi atasate, pe suport electronic (cd, stick, etc.), in format word, maximum 10 hotarari judecatoresti pronuntate si redactate de candidat. De asernenea, candidatii pot depune si lucrari de specialitate publicate, daca este cazul, precum si orice alte inscrisuri considerate relevante, in limba romana.


Vedeti mai jos calendarul estimativ al concursului si modelul cererii de inscriere:Comentarii

# FOST JUDECĂTOR date 30 July 2021 17:23 +146

SECȚIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ȘI FISCAL A ÎCCJ TREBUIE SĂ DEVINĂ INSTANȚĂ SUPREMĂ SPECIALIZATĂ, SEPARATĂ, CUM ARE GERMANIA, CURTE SUPREMĂ ADMINSITRATIVĂ LA LEIPZIG, SEPARATA DE CURTEA SUPREMĂ DE LA BERLIN. ALTFEL JUDECĂTORII ÎN MATERIE ADMINISTRATIVĂ NU SUNT IMPARȚIALI OBIECTIV ÎN SENSUL ART. 6 DIN CEDO. SISTEMUL JUDICIAR ROMÂN ARE NEVOIE DE MAGISTRAȚI PRIN EXCELENȚĂ, NU DE MAGISTRAȚI CU VECHIME PE SCAUN, DAR CARE NU AU RĂSPUNDEREA PROFESIONALĂ A ACTULUI DE JUSTIȚIE!

# barna dragos date 30 July 2021 19:37 +3

enorm de putin , 3 ani un recurs la scaf, oare unde n europa mai sunt asa termene lungi?

# doo întrebări întrebătoare date 30 July 2021 22:24 +44

1. Da' pe aiștea juzi, îi cercetează careva la căpuț să-i vază dacă nu cumva se cred Napoleoni, Hitleri, Stalini, Pol-Poți, Idi-Amini, Cleopatre, Elene, Clitemnestre, Josephine, Elisabete etc. ? :sigh: 2. Da' prostanul ăla de la CA Suceava, calicul botoșănean de pripas *, nu s-o înscris iară la contestul de admitere la Înalțul Țarc de Promiscuitate judiciară? :sigh: (legenda: * hetriuc marius-laurențiu)

# rugăciune către Kamisia de Kankurs date 30 July 2021 22:37 +44

M-am uitat pe saitul Consiliului Inferior al Magistraturii ș-am văzut că pohticioșii la un jâlț de Înalt Puturos judiciar pot să depună lucrări publicate sau 5 hotărâri pronunțate și redactate de ei. Așa mă rog la onor Tomnii și Toamnele din Kamisia de concurs să-l primească și pe hetriuc de la CA Suceava. Da' să nu-i ceară lucrări publicate, că iel în viața lui n-o scris decât angajamentul de colaborator acoperit la Secu și notele informative. Da' să-i ceară la nemernic 5 hotărâri redactate. Printre ele MUSAI să fie cea din dosarul apelului 1953/314/2016, să vază onor Tomnii și Toamnele cum poate nărodul botoșănean să confunde un concurs de infracțiuni cu pluralitate intermediară, să vadă cum UITĂ să anuleze o liberare condiționată validă și mai ales să vadă cum zevzecul a aruncat după gratii un om care, conform prevederilor art. 105 și 106 Cod penal, NU MAI TREBUIA SĂ INTRE DUPĂ GRATII, că făcuse destulă pârnaie 2/3 din noua pedeapsă rezultantă.

# kantinuare date 30 July 2021 22:43 +44

Luațî-l, uăi CSM, la kankurs din doo motive: 1. ca să aveți și voi prilej de dixtracție; 2. dacă nu-l luaț' la concurs, marțafoiul o să aibă angarale acasă cu cucoana conjugală care, în semn de penitență pentru impotența lui judiciară, o să-l condamne la alimentație bazată pe conserve de pește și pesmeți, iar de hodinit o să se hodinească pe caloriferul din uscătorul blocului. Milostiviți-vă de găgăuță din Botoșani și luați-l și pe el la concurs.

# Miam, miam, miam! Uandărful! date 31 July 2021 13:51 +10

Art. 8 alin. 2 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare la Înaltul Țarc de Promiscuitate Judiciară, raportat la art. 52^2 din Legea de organizare a „Judicial Mafia Inc.” S.N.R.*- 303/2004. :-? „Scanez și plâng. Scanez.” :sad: (vorba lu' uncheșu Labis din poiezia postdecembristă „Moartea clinică a sistemului judiciar”. ;-) (legenda * Societate mafiotică de tip famiglial fără Nici un fel de Răspundere)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii