TATARU HABAR N-ARE DESPRE CE VORBESTE ARAFAT – Ministerul Sanatatii nu confirma dezvaluirile lui Raed Arafat despre pacienti amanati la tratament pana la efectuarea testului Covid: “La nivelul Ministerului Sanatatii nu au fost semnalate aspecte privind refuzul medicilor de a trata pacienti”

Scris de: Bogdan GALCA

30.06.2020 14:28
Vizualizari: 4889

Ministerul Sanatatii nu il confirma pe Raed Arafat (foto dreapta). Acesta din urma a acuzat de curand ca ar fi existat cazuri in care pacienti, unii care aveau nevoie de chimioterapie, nu ar fi fost tratati chiar si timp de 48 de ore, si asta deoarece unii medici ar fi conditionat actul medical de efectuarea testului covid. Totusi, Ministerul Sanatatii condus de Nelu Tataru (foto stanga) habar nu are de asa ceva.Asa cum se cunoaste, au existat voci care au acuzat ca prin Ordinul 74527/23.03.2020 semnat de Raed Arafat si prelungit prin Ordinul Comandantului Actiunii 74553/07.04.2020, medicii au fost obligati sa refuze internarea si tratamentul romanilor care aveau alte afectiuni non-covid.

Iata textul articolului 1 din ordin:


”Pe toata perioada starii de urgenta, se suspenda internarile pentru interventii chirurgicale, alte tratamente si investigatii medicale care nu reprezinta urgenta si pot fi reprogramate, din toate unitatile sanitare cu paturi, publice si private, precum si consultatiile si tratamentele care pot fi reprogramate sau sunt programabile, in toate structurile ambulatorii, atat publice, cat si private”.


In apararea sa, Raed Arafat a negat vehement acest lucru, sustinand ca: “interdictiile nu sunt aplicabile in mod absolut si automat, ci pe baza medicului curant de specialitate, care sa justifice necesitatea internarii sau externarii pacientilor”, etc. Mai exact, ca doctorul decide.

Seful Departamentului de Situatii de Urgenta a recunoscut insa public in emisiunea “Sinteza zilei” din 9 iunie 2020 de la Antena 3 ca au existat cazuri in care medicii au refuzat sa trateze pacienti, unii chiar bolnavi de cancer si care aveau nevoie de chimioterapie, si asta pentru ca le era teama sa nu se infecteze. Motiv pentru care au conditionat actul medical de efectuarea testului covid:
“Au fost spitale carora le era teama sa interneze sau sa preia pacienti. Pacienti au stat in Unitatea de Primiri Urgente pentru ca n-au avut test care sa arate ca n-au covid. Unii au stat in UPU cate 24 de ore pana le-a venit testul ca sa fie internati”.

Extrem de grav, seful SMURD a precizat ca au existat cazuri in care bolnavilor de cancer li s-a refuzat chimioterapia mai bine de 48 de ore, fiind trimisi intai sa se testeze.

Raed Arafat nu a dezvaluit insa daca, in momentul in care a aflat despre aceste cazuri extrem de grave, a informat ministerul Sanatatii pentru ca acei medici sa fie trasi la raspundere, daca a informat parchetul, avand ca refuzul de a trata un pacient cade sub incidenta legii penale. Oricum, daca cele relatate de Raed Arafat sunt reale, lucrurile sunt extrem de grave, iar in opinia noastra acei medici trebuie sa raspunda si sa fie inlaturati din sistemul sanitar.


Tataru nu stie despre ce vorbeste Arafat


Numai ca ministerul Sanatatii habar nu are de asa ceva. Intr-un raspuns din 29 iunie 2020 oferit la solicitarea Lumea Justitiei, institutia condusa de Nelu Tataru precizeaza ca: “La nivelul Ministerului Sanatatii nu au fost semnalate aspecte privind refuzul medicilor de a trata pacienti”. Cu alte cuvinte, Ministerul Sanatatii nu confirma dezvaluirile lui Raed Arafat.

 

Iata raspunsul Ministerului Sanatatii:


“Avand in vedere solicitarea dumneavoastra transmisa Ministerului Sanatatii, privind 'medici care au refuzat tratamentul acestor bolnavi pana la efectuarea testului COVID', va comunicam urmatoarele:

La nivelul Ministerului Sanatatii nu au fost semnalate aspecte privind refuzul medicilor de a trata pacienti.
Exista protocoale si metodologie de testare pentru COVID-19. Unitatile sanitare care doresc sa efectueze teste suplimentare, in afara metodologiei si a anchetelor epidemiologice, pot sa le realizeze prin fonduri proprii, fara ca pacientul sa plateasca ceva”.


Iata declaratiile facute de Raed Arafat la Sinteza Zilei:


“Daca la un spital n-au vrut sa primeasca (pacienti-n.r.) sau au avut alta abordare... Pentru ca de ce sa ne ascundem dupa degete.
Au fost spitale carora le era teama sa interneze sau sa preia pacienti. Ne-am confruntat cu situatia in care pacienti au stat in Unitatea de Primiri Urgente pentru ca n-au avut test care sa arate ca n-au covid. Unii au stat in UPU cate 24 de ore pana i-a venit testul ca sa fie internat. In ziua de astazi apare o situatie cu care nu sunt de acord. Unele spitale nu vor sa se uite la un bolnav pana nu vine cu un test covid care este chiar platit din buzunarul lui. Si care este absurd. Recent am avut o situatie cu pacienti care asteptau chimioterapie.
Li s-a cerut sa faca testul ca sa fie primiti. Dupa doua zile a venit testul si li s-a spus ca trebuie sa repete testul pentru ca nu mai este valabil dupa doua zile. Dupa ce a intervenit prefectul, pacientii au fost luati la tratament
”.

Foto: Mediafax

Comentarii

# Nicu date 30 June 2020 18:03 +8

Nu mai scăpăm odată de acești 2 indivizi care se joaca cu destinele românilor ,sper sa vina ziua în care vor plăti pentru mizeriile lor !!! Avem cel mai incompetent guvern din 90 până încoace care a ținut cu tot prețul să distrugă Romania și afacerile românești . Daca PSD nu depune moțiune de cenzura rapid ne merităm soarta ,Romania nu o sa își mai revină nici în 50 ani de aici încolo .

# vaduva date 30 June 2020 21:24 0

AZI DIMINEATA ...la o populatie globala a TERREI de 7.794.782.608 pamanteni avem 10.409.239 cazuri Covid-19 pozitivi rezulta 0.1335411072 % dintre pamanteni cu SARS COV2....numar decese 508.084 rezulta 0,0065182575 % dintre pamanteni decedati de SARS COV2 in decurs de 6 LUNI, asta daca luam in considerare ca primul infectat a fost din 01 IANUARIE 2020 si NU DIN 01 IANUARIE 2019.....UNDE ESTE PANDEMIA, DOMNULE Tedros Adhanom Ghebreyesus?????? dupa graficul de la OMS, s-ar putea sa auzim vesti bune, cat de curand...s-au plictisit si ei sa ne minta...numai astia din ROMANIA o tin berbeceste pe a lor.

# vaduva date 30 June 2020 21:26 0

AZI DIMINEATA ...au murit pe TERRA 556 de SARS COV 2 :-x si 9760 de FOAME, intr-un singur minut mor de FOAME pe TERRA 200 DE OAMENI.........dar NU EXISTA DECLARATA NICI O PANDEMIE A FOAMETEI :cry: :cry: eu sunt ULTIMA CARE CONTESTA EXISTENTA SARS COV2....dar ce e prea mult , strica !!!!!

# bociort date 1 July 2020 09:37 0

Ba eu sunt sigura ca excrocul Tataru stie , dar face pe nebunul !

# banateanu anca date 1 July 2020 10:21 +3

Buna ziua . In data de 09.04.2020 i-am trimis o petitie acestui mininos de ministru despre tatal meu.La aceasta petitie nu a raspuns nici pana in ziua de azi. Intre timp tatal meu a decedat , nu de Covid, ci de lipsa de ingrijire . Am in intentie sa depun plangeri penale pe persoana fizica , atat pentru neoamenii numiti Tataru si Arafat , cat si pentru medicii care mi-au tinut tatal fara apa , mancare si medicatie corespunzatoare , numai pentru ca am avut tupeul sa cer respectarea legii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii