29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VEVERITA CEA SATISFACUTA – Brigada Nufarul a respins de pe scaun plangerile SIIJ impotriva maculaturii prin care procurorii din CSM au aparat independenta procuroarei DNA Alexandra Carmen Lancranjan si a tuturor procurorilor din Ministerul Public. Cu o luna inainte sa isi ia pensia de 6.000 euro, la recomandarea Serviciului de indrumare si control unde activa Kovesi, de dragul Veveritei, Augustin Lazar a cerut apararea procurorilor de SIIJ din cauza dosarului Tel Drum

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

15 November 2019 16:52
Vizualizari: 3946

Procurorii Nufarul din CSM fac in continuare ce stiu mai bine: folosesc cuvinte mari pentru a-i apara pe cei care ani de zile, sub pretextul luptei impotriva coruptiei, s-au identificat parte dintr-un sistem a carui tinta era distrugerea clasei politice si a mediului de afaceri romanesc cu orice pret. Deunazi, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins plangerile prealabile formulate de procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie impotriva celor doua Hotarari prin care "Brigada Nufarul" a stabilit ca procurorii Gheorghe Stan, Adina Florea, Sorin Iasinovshi, Puiu Zarafina, Mihaela Iorga Moraru si Nicolae Marin au adus atingere "independentei si impartialitatii procurorilor din cadrul Ministerului Public, componenta a autoritatii judecatoresti" atunci cand au cerut Directiei Nationale Anticoruptie sa le transmita dosarul Tel Drum, aflat in instrumentarea vestitei procuroare Alexandra Carmen Lancranjan, cunoscuta sub porecla "Veverita". De altfel, prin aceeasi insistenta a procurorilor SIIJ de a cere dosarul Tel Drum de la DNA, au retinut procurorii Nufarul, "s-a afectat independenta procurorului de caz" in persoana lui Lancranjan Veverita. Mititica...


Este vorba despre respingerea cererilor prealabile formulate de procurorii SIIJ impotriva Hotararilor Sectiei pentru procurori nr. 216 si 217 din 4.04.2019 prin care s-a retinutpe baza unui referat intocmit la Serviciul de indrumare si control unde activa fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi - ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie nu avea de ce sa solicite dosarul Tel Drum de la Alexandra Carmen Lancranjan si ca insistentele SIIJ imbraca forma unor atacuri la independenta nu doar a lui Lancranjan, ci a intregului Minister Public.

Concret, cu circa o luna inainte ca presedintele Klaus Iohannis sa ii semneze decretul de pensionare (din de 27 aprilie 2019), si inainte sa se retraga frumusel la pensia-i de circa 6.000 euro pe luna Augustin Lazar, fostul procuror general al Romaniei care a pus umarul la inchiderea unor dosare ale presedintelui Iohannis si care a avut grija sa il tina in inchisoare pe disidentul anticomunist Iulius Filip a mai dat o zmetie dusmanului declarat SIIJ, demna de o "premiere" din partea Statului pe care l-a slujit cu atata truda.

In 23 martie 2019 (adica intr-o sambata sau in 26 martie 2019, nu ne este foarte clar pentru ca CSM retine date diferite) Lazar a sesizat Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la insistenta procurorilor de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) de a solicita dosarul Tel Drum, aflat in instrumentarea Directiei Nationale Anticoruptie, sustinand ca demersurile procurorilor SIIJ sunt de natura "a incalca independenta procurorilor din cadrul DNA".

La nici doua saptamani de la formularea sesizarii, procurorii CSM s-au executat si au decis prin Hotararea nr. 216/2019 ca procurorii DNA, si nu doar ai DNA ci ai Ministerului Public in ansamblul sau trebuie aparati de solicitarile repetate ale SIIJ de a cere dosarul Tel Drum, stabilind ca cererile acestora "aduc atingere independentei si impartialitatii procurorilor din cadrul Ministerului Public, componenta a autoritatii judecatoresti". Micii de ei...

Si nu a fost singura hotarare pronuntata in acea zi. Sectia pentru procurori a CSM a stabilit prin Hotararea nr. 217/2019 ca prin solicitarea repetata a dosarului de la Alexandra Carmen Lancranjan, procurorii SIIJ i-au adus atingere independentei procuroarei DNA. 

Hotararea, astfel cum era si firesc, a fost atacata de procurorii SIIJ, fiind de neacceptat ca "din pix" Sectia pentru procurori a CSM stabileste ca prin solicitarile lor justificate si intemeiate pe inscrisuri a fost afectat intregul corp al procurorilor din Ministerul Public. Si pe bune dreptate caci, formularile CSM, desi au devenit ceva obisnuit, sunt neintemeiate nu sunt sustinute de probe, ci au ajuns sa fie simple clisee prin care niste magistrati sunt improscati cu noroi, "de dragul artei".

Caci, este de neinteles de ce e necesara generalizarea unor situatii localizate exact, in conditiile in care, in acest caz, spre exemplu, nu s-a aratat forma in care s-a adus atingere cuiva, iar in mod concret, nu s-a produs nicio paguba niciunui reprezentat al Ministerului Public.

Pe de alta parte, nu intelegem nici care este utilitatea unor astfel de hotarari, in conditiile in care efectul lor lipseste cu desavarsire, iar "documentarea" lasa intotdeauna de dorit.

 

Iata hotararile Sectiei pentru procurori din 14 noiembrie 2019:

 

"-Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea ca inadmisibila a plangerii prealabile formulate de domnii Stan Gheorghe, Florea Adina, Iasinovschi Sorin, Puiu Zarafina, Iorga Moraru Mihaela si Marin Nicolae, procurori in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie impotriva Hotararii nr. 216 din 4.04.2019 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

-Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea ca inadmisibila a plangerii prealabile formulate de domnii Stan Gheorghe, Florea Adina, Iasinovschi Sorin, Puiu Zarafina, Iorga Moraru Mihaela si Marin Nicolae, procurori in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie impotriva Hotararii nr. 217 din 4.04.2019 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii".

*Cititi aici Hotararea nr. 216/2019

*Cititi aici Hotararea nr. 217/2019

Comentarii

# Goargăș date 15 November 2019 18:57 +2

,,Veverița ce satisfăcută" este o contradicție în termeni. La fel ca și ,,Cîțu, specialistul în fiscalitate".

# Goargăș date 16 November 2019 10:21 +4

Degeaba mă înroșiți. Cîțulică este o catastrofă de ministru, nu știe carte, confundă neîncasarea unor venituri bugetare cu fraudarea lor (ca la Radio Erevan), face selfie-uri în Parlament într-o penibilitate rar întâlnită (ca o cocotă masculină, era să zic, dar retractez). In plus, prin afirmațiile de nerod, pune în pericol stabilitatea României. Nu este bun nici să măture scările ministerului. Despre Veve, au spus niște unii că ar fi greu de satisfăcut. Nu îi cred!

# mitica date 16 November 2019 18:49 0

citu asta cred ca a lucrat la ******-urile de la pasajul universitatii!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva