TEMPERATURA LUATA CU JAPCA ESTE UN ABUZ – Autoritatile nu pot conditiona accesul romanilor in magazine si institutii de masurarea temperaturii la intrare. Termoscanarea contravine Conventiei Europene a Drepturilor Omului, Constitutiei si legilor Romaniei: “Orice persoana are dreptul la respectul vietii sale private din punct de vedere al informatiilor referitoare la sanatatea sa”. Judecatoarea Lacramioara Axinte: “Este cea mai grava incalcare a dreptului persoanei la respectarea vietii private”

Scris de: George TARATA

18.05.2020 15:44
Vizualizari: 15169

Dupa lunile in care au fost umiliti prin obligativitatea prezentarii de fel de fel de declaratii pentru a putea iesi din case, romanii sunt supusi unor noi situatii injositoare si degradante. Ne referim la conditionarea accesului oamenilor in spatii comerciale, cabinete medicale, saloane de infrumusetare si institutii publice de termoscanare, masura impusa in cadrul starii de alerta. Mai exact, asa cum deja se stie, nimeni nu poate patrunde intr-o asemenea incinta daca nu accepta sa i se ia temperatura la intrare. Iar daca are ghinionul ca temperatura sa coporala sa fie peste 37,3 grade, atunci accesul ii este refuzat.

Romanii ar trebui sa stie insa ca luarea temperaturii la intrare de catre bodygurzi sau angajati reprezinta un grav abuz si incalca prevederile Conventiei Europene a Drepturilor Omului, Constitutiei si legilor Romaniei, dupa cum Lumea Justitiei va demonstra in continuare. Si dupa cum doi dintre cei mai cunoscuti specialisti in Drepti din Romania confirma. Tocmai de aceea, Parlamentul Romaniei, care trebuie sa aprobe starea de alerta, are obligatia de a interveni de urgenta si de a elimina acest abuz infiorator. Iar daca Parlamentul va accepta abuzul, atunci Avocatul Poporului trebuie de urgenta sa sesizeze CCR pentru neconstitutionalitatea dispozitiilor privind termoscanarea obligatorie.


 


Astfel, prin Hotararea nr. 24 din 14 mai 2020, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a stabilit ca:

Institutiile publice si operatorii economici care desfasoara activitati comerciale/de lucru cu publicul ce implica accesul persoanelor in interiorul cladirilor, iau masuri pentru organizarea activitatii, astfel:

(...)

b) sa nu permita accesul persoanelor a caror temperatura corporala, masurata la intrarea in incinta, depaseste 37,3 0C”.


Legile sunt calcate in picioare fara jena


O asemenea prevedere incalca grav Conventia Europena a Drepturilor Omului, Constitutia si legile Romaniei. Concret, obligarea romanilor de a se lasa termoscanati pentru a putea intra in institutii sau magazine contravine in primul rand “Legii 17/2001 privind ratificarea Conventiei europene pentru protectia drepturilor omului si a demnitatii fiintei umane fata de aplicatiile biologiei si medicinei, Conventia privind drepturile omului si biomedicina, semnata la Oviedo la 4 aprilie 1997, si a Protocolului aditional la Conventia europeana pentru protectia drepturilor omului si a demnitatii fiintei umane fata de aplicatiile biologiei si medicinei, referitor la interzicerea clonarii fiintelor umane, semnat la Paris la 12 ianuarie 1998”.

In acest sens, Conventia europeana din 4 aprilie 1997 pentru protectia drepturilor omului si a demnitatii fiintei umane fata de aplicatiile biologiei si medicinei, Conventia privind drepturile omului si biomedicina stabileste la art. 10 - “Viata privata si dreptul la informatie”, punctul 1, ca este interzisa incalcarea dreptului la viata privata din punct de vedere al infromatiilor referitoare la sanatatea persoanei:

Orice persoana are dreptul la respectul vietii sale private din punct de vedere al informatiilor referitoare la sanatatea sa”.

 

Or, este evident ca atat timp cat romanilor li se ia temperatura de catre un angajat al unei institutii publice sau operator economic nu poate fi vorba despre respectarea vietii private, din punct de vedere al informatiilor referitoare la sanatate. Practic, o alta persoana intra in posesia unor infromatii confidentiale privind sanatatea celui termoscanat, fara sa aiba acest drept.


Pe de alta parte, luarea temperaturii reprezinta un act pur medical, asa cum este stabilit de art. 1 din Legea nr. 46 din 2003 privind drepturile pacientului:

Art. 1:

In sensul prezentei legi:

d) prin interventie medicala se intelege orice examinare, tratament sau alt act medical in scop de diagnostic preventiv, terapeutic ori de reabilitare”.


Aceeasi Lege 46/2003 privind drepturile pacientului stabileste la art. 13 urmatoarele:

Art. 13:

Pacientul are dreptul sa refuze sau sa opreasca o interventie medicala asumandu-si, in scris, raspunderea pentru decizia sa; consecintele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului”.

 

Referindu-ne concret la cazul nostru, de termoscanare fortata, avem asadar doua probleme. In primul rand, luarea temperaturii, care reprezinta o “examinare in scop de diagnostic preventiv”, nu este realizata de un cadru medical, ci de un angajat oarecare. In al doilea rand, obligarea romanilor (transformati in pacienti) de a accepta termoscanarea pentru a fi lasati sa intre intr-o incinta este o incalcare a dreptului acestora de a refuza o asemenea procedura.

 

Tratamentele degradante sunt interzise


Nu in ultimul rand, prin luarea temperaturii la intrarea in institutii publice sau spatii comerciale romanii sunt pusi in situatii degradante si umilitoare. Spre exemplu, o persoana cu o temperatura mai mare de 37,3 grade si al carei acces se interzice in incinta va fi automat privita ca un posibil purtator al coronavirusului COVID-19 si cel mai probabil evitata de persoanele din jur, desi poate cresterea temparaturii este cauzata de alte motive. Caci, asa cum specialistii au explicat, o simpla infectie la o masea ori perioada de menstruatie sau ovulatie la femei poate provoca o crestere a temperaturii corporale. Practic, o femeie ar ajunge sa fie pusa in situatia umilitoare de a explica unui paznic faptul ca se afla in perioada menstrei sau ovulatiei.

 

Aplicarea unui tratament degradant este insa strict intezisa atat de Constitutia Romaniei, cat si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.


Conventia Europeana a Drepturilor Omului:

Art. 3 - Nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante”.


Constitutia Romaniei

Art. 22 – Dreptul la viata si la integritate fizica si psihica

(2) Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsa sau de tratament inuman ori degradant”.


Specialistii in Drept acuza abuzul


Caracterul nelegal al termoscanarii la intrarea in spatii comerciale si institutii publice a fost confirmat chiar de catre specialisti renumiti ai Dreptului. Ne referim judecatoarea Lacramioara Axinte, vicepresedinta Tribunalului Botosani, si avocatul Gheorghe Piperea.

 

Judecatoarea Lacramioara Axinte:


"Hotararea Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta legifereaza abuzul!

Astfel, obligatia impusa institutiilor publice si operatorilor economici, care desfasoara activitati comerciale/lucru cu publicul ce implica accesul persoanelor in interiorul cladirilor, de a efectua triajul epidemiologic, constand in controlul temperaturii tuturor persoanelor si de a nu permite accesul persoanelor a caror temperatura corporala, masurata la intrarea in incinta, depaseste 37,3°C, este cea mai grava incalcare a dreptului persoanei la respectarea vietii private din punctul de vedere al informatiilor referitoare la sanatatea sa, este un tratament degradant, dar si o discriminare pe considerente de temperatura corporala.

Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, incalcand in mod flagrant Constitutia Romaniei, obliga institutiile publice si operatorii economici sa abuzeze cetatenii Romaniei!

Astfel, art. 26 din Constitutia Romaniei prevede ca '(1) Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata. (2) Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi, daca nu incalca drepturile si libertatile altora, ordinea publica sau bunele moravuri'.

Dreptul la viata intima si privata presupune si respectarea dreptului la informatiile referitoare la sanatatea sa.

De asemenea, art. 22 alin. 2 din Constitutia Romaniei prevede ca 'Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsa sau tratament inuman ori degradant'.

Daca cetateanul roman nu mai are dreptul sa intre in nici un magazin, farmacie, frizerie, brutarie, institutie publica si in nicio alta cladire cu acces public, decat daca se supune unei examinari medicale, efectuata de persoane care nu au calificare profesionala pentru a masura temperatura corporal, aceasta inseamna ca este supus unui tratament degradant, interzis expres de Constitutia Romaniei.

Potrivit art. 16 alin. 1 din Constitutia Romaniei 'Cetatenii sunt egali in fata legii si autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari'.

Interzicerea accesului cetateanului roman cu o temperatura corporala de peste 37,3 °C in orice magazin, frizerie, farmacie, brutarie, benzinarie, institutie publica si orice alta cladire cu acces public, reprezinta o discriminare pe criteriul temperaturii corporale, dar si un tratament degradant, umilitor.

Legiferarea acestui abuz impotriva cetatenilor romani nu numai ca este o incalcare a Constitutiei Romaniei, dar nu are nici o legatura cu prevenirea raspandirii epidemiei de coronavirus.

Marea majoritate a celor infectati sunt asimptomatici, adica nu au nici febra, dar nici un alt semn de boala. Pe de alta parte, febra poate fi un simptom al altor multe boli cunoscute de cand lumea,.

Prin urmare, toti cetatenii vor fi supusi unui tratament degradant si discriminatoriu, desi diagnosticul de infectie Covid-19 se pune doar in urma testarii RT- PCR facuta de personal medical, nu prin termometrizare.

Sper ca Parlamentul Romaniei sa nu incuviinteze aceasta grava incalcare a drepturilor cetatenilor romani!”

 

Avocatul Gheorghe Piperea:


Procedura de termoscanare este ilegala din foarte multe puncte de vedere, intrucat incalca principiul informarii pacientului, principiul non-discriminarii, protectia datelor cu caracter personal si protectia consumatorilor.

Actul normativ care va impune aceasta procedura trebuie atacat in contencios administrativ.

Magazinele care practica aceasta procedura fascista, mai ales in lipsa unui act normativ, trebuie boicotate, facute praf ca imagine pe net si pe paginile de socializare si reclamate in masa la ANPC si la instante.

Daca nu veti face nimic din toate astea, nu mai aveti motive sa va plangeti pe Facebook.

Termoscanarea este o procedura medicala care ar trebui efectuata de cadre medicale, dar vad ca este data sau propusa a fi data in 'sarcina' agentilor de politie, a jandarmilor (da, acei jandarmi detestati de hashtagrezisti si de anti-korupzionisti, acei jandarmi care au dat cu gaze in manifestanti in august 2018, gaze care, dupa spusele unui idiot simpatizant al revolutionarilor-punct-doi, modifica ADN-ul), soldati si paznici ai magazinelor. Parca de chestiile medicale trebuia sa se ocupe cadrele medicale, nu? Nu exista, practic, niciun discurs al meu referitor la pandemie fara sa apara inteligenti care sa imi sugereze sa nu ma mai exprim in acest domeniu 'rezervat' cadrelor medicale. Aceiasi inteligenti lauda si sustin fara rezerve termoscanarea, o procedura medicala, de catre politisti, jandarmi si paznici ai magazinelor. Pai, cum vine asta?

De altfel, termoscanarea este si ridicol de inutila, intrucat nu poate sa probeze nimic in intervalul 36,5-37,6 grade. Daca vii de la 27 de grade afara in cele 20 de grade (sau chiar putin in zonele cu frig) din magazin, este imposibil sa nu inrosesti aparatul. Exista nenumarate alte motive de crestere brusca a temperaturii, inclusiv tensiunea cauzata, de exemplu, de prostia autoritatilor pandemice si de supusenia inexplicabila a turmei fata de orice tacaneala a decidentilor care, cica, iau masuri pentru siguranta si sanatatea noastra. Cu astfel de supusenie, plus inventiile proprii fascistoide sau care sfideaza logica, sefii de magazine au toate “sansele” sa isi falimenteze magazinele pe motiv de imputinare sau lipsa a clientilor, iar noi avem toate sansele sa facem foamea, cu banii in buzunar”.

Comentarii

# xyz date 18 May 2020 15:04 -1

Pe asta o stiati? https://republica.ro/premierul-orban-dupa-primul-weekend-zrelaxat-anunta-strangerea-surubului-ztrecem-de-la-stare-de-alerta

# marius date 18 May 2020 15:27 -2

Termoscanare

# NM date 18 May 2020 15:30 +15

Cunoaște cineva dacă acest prăpădit de Guvern compus dintr-o adunătură de neica nimeni sa tina cont devreo Lege?, sa nu mai spun de președintele nazist și ticălos, acești infractori fac tot ce vor ei. Da a Ciolacu cerea suspendarea infractorului dovedit de Iohanis și chiar a guvernului atunci poate aveau și ei un pic de teama și rușine, asa ca nici în pălărie nu ii doare de noi

# Edelweiss - Ivory Tower Masked date 18 May 2020 16:22 +7

„Am botnița mea, sunt botnițar / și mă mândresc cu ea, sunt botnițar” * :-) Yupiiii! La mai bine de 2 luni de la instituirea stării de psiho-emergență, dacă stau bine și mă socotesc, DUPĂ expirarea acestei nebunii nazistoide, am reușit și Io* să… AM BOTNIȚA MEA. Adicătelea am văzut și Io* pentru prima dată cum arată acel accesoriu psihedelic, care să le reamintească la sclaveți că au fost, sunt și vor fi mereu ceea ce sunt: SCLAVEȚI. No! Să nu crează careva că am început să mă cred potaie căcăcioasă, a cărei obediență voluntară să se materializeze în botniță, zgardă și lesă. Departe de tot de mine o asemenea perspectivă realmente umilitoare. Treaba e că cineva și-o făcut milostenie și mi-o dat o botniță. Las să fie aclo că poate trebuie. Io* n-am zis nu, că știu că o să-mi trebuiască multă vreme, cînd o să mă sui pe casă să curăț și să vopsesc tabla casei. Apoi, o să-mi trebuiască atunci când o să mă apuc de periat pereții, de dat cu amorsă și apoi de dat cu lavabil.

# Edelweiss - Ivory Tower Masked date 18 May 2020 16:22 +5

Păi, la 150 de metri pătrați – calcul aproximativ, chiar că trebuie botniță. Dar după ce o s-o folosesc la trebile mai sus enunțate, n-o s-o arunc, ci o s-o păstrez bine, las că poate e nevoie de ea la mers în market, la miliție, la premărie sau în tot felul de cuibușoare dintr-alea de nebunii bugetate, de le zice în „lege” spații pu*lice închise. Cre' că o să folosesc botnița asta cel puțin tot atâta timp cât m-o ținut ultima pereche de bocanci de armată: 6 ani. ** Când o să-mi ceară vreun buhai comunitar prost, vreun milițian sfertodoct din Plăvannisjugend să pun botnița, o să achiesez docil la „ordinul” nazist și o să scot botnița din buzunar, o s-o scutur oleacă de vreun stâlp (cam cum se scutură filtrul de la aspirator), să sară din ea praful, scamele, acarienii, carcalacii, puricii și lățeii, ș-apoi o s-o pun la bot, ca să-i fac pe plac la zelotul nazist.

# Edelweiss - Ivory Tower Masked date 18 May 2020 16:23 +4

Când o să devină răpănoasă de atâta purtat, fuguța o s-o spăl în lighenuț, cu apă și săpun, cel puțin 30 de secunde, așa cum ne învață patriarhii distopiei mioritice, ș-apoi o s-o pun la uscat pe sfoară, s-o bată Sol Invictus cu ale lui raze mega-violete. Prima dată când o spăl, o scufund în chindrus de ouă (rămas de la Paște, că anul ista Paștele a fost trecut la rubrica „Activități terroriste”) ș-o s-o vopsesc în culoare galben – ciumat, aidoma culorii de siglă a Partidului Nazional Liberal. Dacă o fi să se schimbe orânduirile – țuști cu ea în chindrus roșu, în nuanța de roșu troțkist, specific Partidului Social Bolșevic. Dac-o să vină la ciolan zeloții useriști, treaba devine mai dificilă, chindrusul albastru-ciel și cel portocaliu fiind mai greu de găsit, așa că o să trebuiască s-o colorez manual, cu carioca.

# Edelweiss - Ivory Tower Masked date 18 May 2020 16:24 +2

Inga așa, botnița mea o să intre în galeria selectă a celor mai îndelungate obiecte de folosință, sau a simbolurilor vintage, care-mi amintesc de momente cheie din viața mea, cum ar fi: - un ou închistrit de Paște, de-i vechi de vreo 40 de ani, și cu care-i bine să te porți gentil, fără să te riști să-l spargi, c-aimintrelea biohazard scrie pe fruntea ta. Oul mi-amintește de vremurile cutremurului din 77; - o păreche de colțuni de lână din RoArmy, mai exact părechea aceea cu care am făcut de pe 17 dec. 89 până-n 9 feb. 90 Marea Loviluție Socialistă din Decembrie; Ș-aiștea colțuni în biohazard genuine, dar i-am securizat într-o pungă vidată. Și mai sunt ele multe alte treburi care mi-s dragi memoriei, cum ar fi de exemplu câinele Bobiță, care o răposat de bătrânețe și l-am îngropat în spatele curții.

# Edelweiss - Ivory Tower Masked date 18 May 2020 16:25 +3

De multe ori, mai ales toamna și primăvara, când sap grădina, se întâmplă să mai iasă la iveală câteva oase de câine venerabil, moaște pe care le tratez cu aceeași pioșenie, punându-le într-o cutie de lemn pe post de altar improvizat, ca să aibă și câinii maidanezi unde face vreun party canin la miezul nopții. Crecă și botnița mea, după câțiva ani de asiduă folosință, va intra în Galeria selectă a acestor relicve biografice. ----- * „Am cravata mea, sunt pionier, / Și mă mîndresc cu ea, sunt pionier! / Flutură în vânt, zălog și legămînt, / Întaiul meu cuvînt de pionier...” ;-) ** este pe undeva prin „legea mancurtizării psihedelice” vreo sancțiune pentru portul botniței cu durată de folosință expirată? Știe careva?

# Tipa date 18 May 2020 16:35 +7

Suplimentar, legea 55/2020 prevede la art 13 lit b ca termometrele noncontact sunt pt angajati nu pt clienti. Romanii stau aliniati la rand sa li se ia temperatura cu termometre noncontact la lidl penny etc.Unii sunt atat de idi incat solicita ei inclusiv cand ies din magazin. Tot poporul lui Petre Tutea poarta masti si in aer liber pe strada desi nu este obligatoriu.Un tablou grotesc.

# Pintea date 18 May 2020 16:57 -6

Vad ca totul devine un imens ”abuz”! Dar presiunea constanta de a crede ca nu exista nici un virus sau ca este o nimica toata, nu este abuzivă? Nu neaga o realitate evidenta si anume pacientii in stare grava? De ce ni se induce permanent ideea ca trebuie sa lasam garda jos? Propaganda aceasta din ce parte vine? Dar aruncarea unui virus in lume de catre niste psihopati, nu este mai mult decat un abuz? Nu am vazut o isterie sau vreo intrebare in legatura cu cine ar fi facut asta si de ce! Nu am citit aici vreun articol scormonitor despre adevaratii vinovati ai pandemiei: Bil Gates gen, Fauci gen, etc.

# Pintea date 18 May 2020 16:57 0

Vad ca totul devine un imens ”abuz”! Dar presiunea constanta de a crede ca nu exista nici un virus sau ca este o nimica toata, nu este abuzivă? Nu neaga o realitate evidenta si anume pacientii in stare grava? De ce ni se induce permanent ideea ca trebuie sa lasam garda jos? Propaganda aceasta din ce parte vine? Dar aruncarea unui virus in lume de catre niste psihopati, nu este mai mult decat un abuz? Nu am vazut o isterie sau vreo intrebare in legatura cu cine ar fi facut asta si de ce! Nu am citit aici vreun articol scormonitor despre adevaratii vinovati ai pandemiei: Bil Gates gen, Fauci gen, etc.

# Ghro date 18 May 2020 17:19 -14

Ridicole agrumente. Protectia datelor cu caracter personal... se prezinta vreun act de identitate in cadrul procedurii? Nu. Principiul informarii pacientului... sa-l informeze ca? Nu esti pacient, esti un client al carui acces este limitat de un simplu test pentru protectia celorlalti clienti si pentru a limita raspandirea bolilor (cica e si prin legi treaba asta). Termoscanarea e o procedura medicala, ridicol, in cazul asta, sa nu se mai comercializeze niciun fel de termometru decat in baza actelor care sa ateste calificarea, cu numar si serie, l-ai pierdut, declari, e gasit la alta persoana... penal. Se citeaza art. 26 si se ignora aliniatul 2, ca drepturile individuale nu trebuie sa incalce drepturile celorlalti, un fleac. Ce e atat de degradant in a afla ca esti bolnav? Esti bolnav de o gripa, nu de sifilis, gonoree sau alte boli cu transmitere sexuala. Da, sunt si alte motive pentru care poti sa dezvolti o febra, te duci la medic si afli despre ce e vorba, sau stai acasa.

# Ion date 18 May 2020 17:25 +10

Problema legalitatii este una. A facut cineva un studiu cu privire la nocivitatea primirii de 300 de ori pe luna a unei unde infrarosii in cap?

# axxxiinteee date 18 May 2020 18:09 -1

E simplu! Daca nu vrei sa fi .... scanat ca sa intri in magazin, stai acasa. E neconstitutional sa te oblige sa intri in magazin.

# un mizantrop date 18 May 2020 18:20 +5

Dileala e generala, au luat-o si ei de la altii...bineinteles ca n-are nicio relevanta temperatura de 37 si ceva...infectia cu covida are caracteristica principala, in faza simptomatica, temperaturi de peste 39 zile la rand...e doar o chestie de borfasareala..."drepturile omului sunt un lux" pentru mentalitatile otravitilor stalinisti...nu ne mai luam de la obligarea agentilor economici de a achizitiona,diotilor de la cei "pe faza", termoscanere, dovedite inutile in aeroporturi, dar, numai bune de expus cumparatorul...pe astia ii intereseaza numai sclavagizarea populatiei, la ei electoratul se imparte in "buni de export" si "rezistenti cu voie"...mult mai grava mi se pare sustinerea poporenilor dejisti, a indignatilor la orice zambet, idiotii utili de tip pandemic...par a fi oastea scrasnitorului din deal, au alergie la orice urma de bucurie...

# Tipa date 18 May 2020 20:13 +4

Ghro sistemul pe care- l venerezi si al carei specimen esti este atat de idiot incat nici legea ce si- o doreau nu au stiut sa o conceapa. Daca argumentele lui Piperea sunt ridicole cat de ridicoli sa fiti voi de sa interziceti prin lege ceea ce doreati de fapt sa implementati? .....Piperea a argumentat foarte bine. Noi astia nespalati pe creier de idi din sistem avem stiinta de carte...

# Moise date 18 May 2020 20:55 0

Pai toate legile enumerate sunt vax atâta vreme cât in martie au cerut derogare de la drepturile omului și așa am rămas până în ziua de azi ,niște animale în lagăr!

# alex date 18 May 2020 21:26 0

daca am peste 37, sau hai, 38 grade, inseamna ca am covid,nu? nu te lasa sa intri.. vezi doamne dai cozvizi prin magazin, sau salon, sau un tuns.. Da' poate'mi fierbe capu' de nervi, asa.. ca la tom si jerry, se umple caputzu cu rosu pana sus! Atunci, mai bine sa ne'o ia din curuletz, si cu mercur d'ala urat.. zic si eu aiurea..

# PIRVU DANIEL date 19 May 2020 09:38 -6

Dar sa-i infectezi pe altii nu e abuz?

# Umbre date 19 May 2020 09:59 +1

Au pus populatia sa se contrazica pe ,,lege''. ,,Parlamentul'' tocmai a dat posibilitatea prin legea alertei ca ,,ministri'' sa poata ,,decide'' obligativitatea luarii temperaturii. Sigur ca-i neconstitutional dar am fost ,,arestati la domiciliu'' 2 luni ilegal si, nepaziti de nimeni, n-a iesit nimeni din ,,dispozitiile legale'' de frica amenzilor care erau, bineinteles, tot ilegale. Scopul e distrugerea economica a firmelor autohtone astfel incat n-are nici o treaba chestia asta cu legalitatea. Regimurile dictatoriale s-au impus pt. ca la inceputuri au avut sprijinul populatiei, ca atunci, cand tot prostul si-a dat seama ca-i groasa, sa nu se mai poata face nimic. Noi in care stadiu suntem? Cu obligarea purtarii mastii e si mai grav decat cu temperatura pt. simplu motiv ca de ex. purtarea poate crea efecte adverse purtatorului (frecvente cardiace mai scazute, umiditate mai mare in zona gurii si a nasului, stres termic etc). ,,Specialistii in Drepti'' s-au conformat si poarta.

# Umbre date 19 May 2020 10:00 +2

Unde sunt invatatii natiei? Medicii, cei mai in masura sa explice populatiei cum sta treaba cu purtatul mastilor (efecte adverse, ineficiente, virusurile oricum transmitandu-se etc) cu temperatura (care poate urca si cobora din varii motive). Dar ,,specialistii in Drepti'' (scaparea autorului articolului si nu numai) care, cunoscand legea, ar trebui sa fie primii care sa se uneasca in apararea ei. Baga capu-n nisip pt. fiecare are vreo combinatie de aparat si ,,nu se merita''. A ramas sarantocu' fara nici un sprijin si bineinteles ca nu-i mai arde lui de masca si temperatura.

# Traian date 19 May 2020 12:30 0

https://www.petitieonline.com/inaintam_actiune_in_instanta_impotriva_termoscanarii

# Apolodor date 19 May 2020 12:46 0

:D :D # PIRVU DANIEL :D , bine ca 2 luni v-ati frecat unii de altii prin magazine si nu a fost problema. Poate e abuz cu gandirea ta nazista!

# Marinica date 19 May 2020 14:02 0

Poate nu ar strica sa cititi si articolele nr. 34 si 53 din Constitutie.

# xyz date 19 May 2020 14:17 0

Deci de-aia romanii nu au nici un drept si posibil sa se fi procedat la fel pt. multe alte tari. Asadar care e treaba cu CEDO? Sclavi pe viata? Ne fac astia cum vor si noi acceptam fara sa cricnim? Perfect! https://www.hotnews.ro/stiri-specialisti_******_******_asociatii-23747573-covid-19-coronavirus-drepturile-omului-cedo-romania-consiliul-europei.htm

# andi date 19 May 2020 15:18 -1

@pirvu daniel: am o veste pt tine: si inainte de plandemie ne "infectam unul pe altul" cu diversi virusi, pt ca, ce sa vezi, eram asimptomatici! Asta-i viata pe planeta Pamant! Daca nu-ti convine (fobiile te doboara) mergi la psiholog, sau...pe alta planeta! Hai pa!

# xyz date 19 May 2020 16:11 +1

Incredibil citi bizoni nenorociti care au comentat la acest articol gen Pirvu Daniel sau Ghro inca mai tirasc targa pe uscat afirmind ca exista C19. Sfat pentru voi: duceti-va la Bill Gates sa va vaccineze, sa fiti siguri ca nu va mai imbolnaviti niciodata. Pentru ca nu veti mai avea cum, muriti direct!

# xyz date 19 May 2020 16:11 +1

Se duce sora mea astazi la un Mega Image din zona Garii de Nord. La intrare o opreste unul din "bate garzi" si ii spune ca nu are voie sa intre daca nu se lasa termoscanata. La care sora mea i-a replicat: "Duceti-va dracului, fac comanda online, sa dati faliment!". O individa/sluga aflata in spatele ei o ia la rost si-i spune ca asa este obligatoriu. Sora mea a intrebat-o conform carei legi, individa a repetat ce a spus prima data, sora mea, din nou, intrebarea, apoi aia a ramas fara replica. Dupa altercatia cu "bate gardul" si subspecia obedienta, sora mea a s-a asezat pe banca in apropiere, de unde a vazut un ditamai omul la vreo 30 si ceva de ani cum se apleaca ascultator sa fie scanat. Orice alt comentariu e de prisos. Asa ar trebui sa procedeze multi romani pentru a evita procedura abuziva si invaziva a termoscanarii, sa cumpere on-line. Se va "varsa" si aceasta termorahatire, fiti fara grija. Sclavia ramine, evident.

# Serban date 19 May 2020 18:48 -4

Nu mai puneti paie pe foc...nu va este suficient haosul in care ne aflam...In urmatorii ani va fi acelasi haos..dar cu sjutorul vostru ne vom scufunda complet...Matale dle.Roncea esti un personaj mai dubios ca marele nostru actor Dan Puric...Voi jucati pentru interesele Moscovei nu pentru interesele noastre...

# Taloi date 23 May 2020 10:01 0

Temperatura NU " se ia", se MASOARA!!! Apoi, cred ca ar fi bine sa nu mai circulati nici cu avionul!!!! Si in acest caz vi se incalca o serie de drepturi si libertati!!!!

# ?????? date 26 May 2020 21:06 +1

@ Un act de îngrădire a liberului acces la resursele alimentare și la serviciile publice asigurate de instituțiile publice și furnizorii de servicii publice , speță în care guvernanții ar trebui să ofere și variante pentru cei ce nu li se permite accesul, din motivele relatate în articol, în instituțiile publice sau în locurile publice pentru a beneficia de serviciile publice și resursele alimentare oferite de furnizorii de alimente medicamente, servicii publice, instituții, ?

# George date 27 May 2020 15:47 0

Kaufland zicea ca nu mai foloseste termoscanarea... dar la Kaufland Dristor inca mai termoscaneaza oamenii care intra.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii