TICHIA DE MARGARITAR - In curtea lui Catalin Predoiu va rasari o fundatie prin care cetateanul va fi educat democratic si instruit, printre altele, asupra continutul normelor juridice ! MJ nu spune din ce bani va functiona!

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC

18.08.2011 15:07
Vizualizari: 4261

Guvernul a aprobat miercuri, 17 august Memorandumul cu tema „Initiativa Ministerului Justitiei de constituire a unei fundatii avand ca obiectiv sustinerea si promovarea principiilor dreptului, a democratiei si a statului de drept. Iata ce spune comunicatul MJ cu privire la aparitia acestei fundatii:In apropierea unui moment de mare insemnatate pentru situatia sociala si economica a Romaniei – intrarea in vigoarea a Noului Cod Civil – primele actiuni ale Fundatiei se vor centra pe promovarea noilor institutii de drept privat, in scopul sustinerii unei campanii energice de promovare in spatiul public a Codului Civil si de pregatire profesionala a sistemului juridic in vederea aplicarii noilor reglementari".


"In cadrul Fundatiei vor fi elaborate strategii pe termen mediu si lung, precum si actiuni de informare sistematica si sustinuta a publicului larg asupra continutului normelor juridice si de educare in scopul aplicarii acestora. Consolidarea unui parteneriat public – privat avand ca obiectiv sustinerea si promovarea legislatiei, a democratiei si statului de drept este de natura a raspunde interesului comun al autoritatilor statului si al destinatarului normelor – cetateanul – de cunoastere a spiritului si literei acestora, in scopul unei mai bune implementari a politicilor legislative cu implicatii directe asupra nivelului de asumare a valorilor promovate de aceste norme, de care depinde aplicarea corecta si unitara a legii, diminuarea practicilor de eludare a legii si, nu in ultimul rand, a fenomenului coruptiei. Ministerul Justitiei isi exprima convingerea ca, pe termen mediu si lung, actiunile derulate in cadrul fundatiei vor avea consecinte pozitive asupra functionarii mediului de afaceri, asupra interesului investitional in Romania si, implicit, asupra dezvoltarii socio-economice a Romaniei, in beneficiul fiecarui cetatean. In viitorul apropiat, Ministerul Justitiei va demara procedurile legale in vederea infiintarii acestei fundatii”

O invarteala pentru apropiati?

Cu alte cuvinte, se transmite opiniei publice informatia crearii acestei fundatii, dar nu se da nici un fel de lamurire cu prvire la sediul fundatiei, cine vor fi cei care vor conduce fundatia, care va fi sursa de finantare. Cu toate ca am pus aceste intrebari la minister, la Biroul de presa, ni s-a raspuns sec, ca deocamdata Guvernul a fost de acord cu initiativa si mai multe detalii nu ni se pot da pentru ca ”nu e inca momentul”. Surse confidentiale spun ca este posibil sa se fi gasit formula prin care anumiti oameni din MJ si din alte zone ale sistemului juridic sa poata fi recompensati prin intermediul acestei fundatii, iar banii sa vina dinafara, pe fonduri europene sau pe te miri ce alte cai. Vom afla la ”momentul oportun„.


Comentarii

# pradoiu date 19 August 2011 14:26 +1

sa iasa bani din orice. cand vreis a faci multi si cu tenta de legalitate infiintezi o fundatie. fundatia prin care inveti oamenii sa manince cu furculita... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# misu date 24 August 2011 17:01 0

in primul rind acest ministru trebuie instruit cu privire la faptul ca legea nu retroactiveaza si hotararile judecatoresti au putere de lege. prietenii stiu de ce.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii