TIRANIA ANTICRESTINA POATE FI INVINSA – Speranta la Inalta Curte: judecatorii Horatiu Patrascu, Mona Magdalena Baciu si Mariana Constantinescu au dispus rejudecarea dosarului in care magistratul Ioan Petrescu de la CA Bacau solicita redeschiderea bisericilor, pe care regimul Iohannis-Orban a pus abuziv lacatul chiar de Sfintele Pasti. In prima instanta, judecatorul Petrica Gherghesanu de la CA Iasi nici n-a mai intrat pe fond, trantind abuziv actiunea pe procedura (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC

07.12.2020 14:15
Vizualizari: 10199

Inalta Curte de Casatie si Justitie le-a dat o speranta romanilor umiliti de catre regimul Iohannis-Orban prin inchiderea bisericilor chiar de Sfintele Pasti – cea mai mare sarbatoare a crestinatatii. Miercuri, 2 decembrie 2020, judecatorii supremi Horatiu Patrascu (foto), Mona Magdalena Baciu si Mariana Constantinescu au trimis la rejudecare dosarul in care judecatorul Ioan Petrescu de la Curtea de Apel Bacau solicita anularea despoticului act prin care guvernarea PNL a pus lacat pe lacasele de cult.Ne referim la articolul 2 din Ordonanta Militara 1/2020 (emisa de catre ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela), care interzice slujbele religioase cu public. Astfel, cei trei magistrati supremi au admis recursul judecatorului Ioan Petrescu impotriva aberantei sentinte prin care judecatorul Petrica Gherghesanu de la Curtea de Apel Iasi a respins actiunea doar pe procedura, neintrand in fondul problemei. Amintim ca magistratul de la CA Bacau ii chemase in judecata atat pe Vela, cat si institutia ministerului. (Gasiti la final toate episoadele serialului.)


Iata minuta hotararii nr. 6473/2020 din dosarul nr. 155/45/2020:


Respinge exceptia inadmisibilitatii recursului. Admite recursul declarat de recurentul-reclamant Petrescu Ioan impotriva sentintei nr. 19 din 14 aprilie 2020, pronuntate de Curtea de Apel Iasi – Sectia contencios administrativ si fiscal. Caseaza sentinta recurata si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 2 decembrie 2020”.


Redam si art. 2 din OM 1/2020, atacat in instanta de judecatorul Petrescu:


(1) Se suspenda toate activitatile culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear si de ingrijire personala, realizate in spatii inchise.

(2) Se pot oficia slujbe in lacasurile de cult de catre slujitorii bisericesti/religiosi, fara accesul publicului, slujbele putand fi transmise in mass-media sau online.

(3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, inmormantari), la care pot participa maximum 8 persoane, precum si impartasirea credinciosilor bolnavi la spital sau la domiciliul acestora”.


Nu va bucurati: dictatura iohannista se poate oricand intoarce!


Ati putea argumenta ca ordonantele militare nu mai sunt in vigoare, fiind valabile doar pe durata starii de urgenta, si ca acum sunt valabile doar Legea 55/2020 si hotararile de Guvern emise in aplicarea ei, care pastreaza bisericile inchise, dand totusi voie ca slujbele sa fie tinute in curtile lacaselor. Cu toate acestea, va punem in vedere faptul ca niciuna dintre ordonantele militare nu a fost abrogata, guvernul Ludovic Orban putand oricand sa se prevaleze de acest fapt si sa inchida din nou bisericile. Iar pe presedintele Klaus Iohannis nu-l opreste nimeni sa decreteze o noua stare de urgenta, pe durata careia sa reintre in vigoare ordonantele militare. Chiar daca asemenea masuri despotice ar incalca Legea 55/2020, care – repetam – nu interzice in niciun punct al ei desfasurarea slujbelor religioase in aer liber.


Nu care cumva sa se atinga de Vela


Amintim ca in prima instanta, la 14 aprilie 2020, judecatorul Petrica Gherghesanu de la Curtea de Apel Iasi nici nu s-a mai obosit sa intre pe fondul problemei, respingandu-i actiunea magistratului Ioan Petrescu doar pe procedura, prin admiterea exceptiei lipsei calitatii procesuale pasive a Ministrului Afacerilor Interne si respingerea actiunii „ca fiind formulata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva”. Mai pe romaneste: Gherghesanu a considerat ca ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, nu are ce sa caute in proces. Asta desi acelasi Vela a emis toate ordonantele militare.


Hai cu egalarea!


Asteptam cu maxim interes pronuntarea Curtii de Apel Iasi acum, dupa rejudecarea dispusa de ICCJ. Nu de alta, dar o eventuare solutie favorabila a CA Iasi chiar acum, in Postul Craciunului, ar avea o uriasa incarcatura simbolica.


Cititi mai jos toate episoadele serialului:


- „PRIGONIREA CRESTINILOR PRIN ORDONANTA MILITARA”;

- „PE SUFLETUL LUI IUDA”;

- „BEZNA MINTII IN LOC DE LUMINA INVIERII”.

Comentarii

# xyz date 7 December 2020 15:38 0

WHO confirms mandatory face masks for the community do not work against SARSCoV2: https://www.who.int/publications/i/item/advice-on-the-use-of-masks-in-the-community-during-home-care-and-in-healthcare-settings-in-the-context-of-the-novel-coronavirus-(2019-ncov)-outbreak

# Cetateanul date 7 December 2020 16:11 +2

Hazos petricul cu băjeții blue eyes în sală. .. pițigăiat și de privire mereu rotitoare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii