TOADER NU TINE CU DINTII DE SCAUN – Ministrul Justitiei Tudorel Toader si-a anuntat demisia dupa ce PSD i-a retras sprijinul politic: “Voi ramane la minister pana in momentul in care in Monitorul Oficial apare numele si prenumele noului ministru al Justitiei... Merg la Guvern si ii prezint doamnei prim-ministru demisia din functia de ministru al Justitiei. Domnia sa va decide ce face cu aceasta demisie“

Scris de: Valentin BUSUIOC

18.04.2019 17:37
Vizualizari: 3485

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto) si-a anuntat demisia joi, 18 aprilie 2019, la o zi dupa ce Comitetul Executiv National al PSD i-a retras sprijinul politic, iar premierul Viorica Dancila i-a trimis presedintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare din functie a ministrului (click aici pentru a citi). Si bine a facut, caci in felul acesta Toader a evitat sa se puna intr-o situatie jenanta si chiar sa creeze un blocaj in Guvern printr-un eventual refuz de a pleca.


Cu toate acestea, Toader a mentionat ca va ramane in minister pana in momentul in care numele noului ministru al Justitiei va fi publicat in Monitorul Oficial, pentru a asigura continuitatea activitatii la conducerea MJ. Practic, in acest moment avem in fata doua situatii:

-fie premierul Dancila ii accepta imediat demisia, iar la Ministerul Justitiei va fi propus un interimar care sa conduca institutia pana cand presedintele Klaus Iohannis va numi noul ministru;

-fie premierul Dancila va amana sa ia act de demisia lui Toader, iar acesta va conduce MJ pana cand Iohannis va numi un nou ministru.

Iata declaratia lui Tudorel Toader:

Merg la Guvern si am o alta intrevedere cu doamna prim-ministru. Oarecum voi dezvolta ceea ce v-am spus dimineata, daca cumva n-am fost foarte explicit in scrisoarea pe care am redactat-o, si anume: voi porni de la vointa politica exprimata in cadrul Cex-ului; si anume: de retragere a sprijinului politic pentru subsemnatul, in calitatea de ministru al Justitiei.

Voi porni de la vointa exprimata oarecum in cele doua intrevederi (de aseara si de astazi) cu doamna prim-ministru, voi porni de la faptul pe care vi-l spuneam, ca primul-ministru al Guvernului are rol decisiv atat in formarea Guvernului, cat si revocarea unora dintre membrii Guvernului. Luand astfel act de aceste circumstante, imprejurari, iau in considerare si faptul ca orice autoritate trebuie sa aiba asigurata continuitatea activitatii.

Voi ramane la minister (cum va spuneam) pana in momentul in care in Monitorul Oficial apare numele si prenumele noului ministru al Justitiei, pe care il voi invita in mod firesc, caruia ii voi preda documentele ministerului, pe baza de proces-verbal, ii voi preda sigiliul ministerului, insemnele autoritatii (pana la urma) si-i voi ura succes.

Prin urmare, merg la Guvern si ii prezint doamnei prim-ministru demisia din functia de ministru al Justitiei. Domnia sa va decide ce face cu aceasta demisie. Sigur: cel mai probabil, o trimite la presedintele republicii. In felul acesta, domnia sa declanseaza pe de o parte procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o si a trimis-o de aseara. Are in acelasi timp si demisia mea si cel mai probabil o va trimite la presedintele republicii.

Voi ramane – repet – pana in momentul in care presedintele studiaza, analizeaza, decide si emite decretul: pe de o parte de eliberare a mea, pe de alta parte de numire a noului ministru al Justitiei”.

Ulterior acestor declaratii, Tudorel Toader si-a publicat demisia pe pagina personala de Facebook:


Comentarii

# Pintea date 18 April 2019 19:20 +5

Ce pacat! PSD isi face singur rau, nu are nevoie de oponenti! Un partid tâmpit, cine il mai intelege? Cu d-nul Toader puteau merge oriunde fara sa se faca de ras! S-au cramponat de o ordonanta ne-emisa, asmuțiți de niste jurnalisti imbecili! In conditiile in care partidul nu face nimic concret, doar fonfăie si fornăie, va pierde guvernarea asta si nu o va pupa nici pe cea viitoare!Justitia nu inseamna numai ordonante, erau atatea de facut, asa ca PSD nu va mai gasi un specialist ca d-nul Toader, in veci! Aleluia! P.S. Curios ca pe mămăliga de la Interne nu o schimba!

# zici PSD si tragi apa ! date 18 April 2019 20:06 +1

Am impresia ca Dragnea e condus de SRI , posibil indirect, dar ceva nasol se intampla ! Posiibl ca si TUdorel a fost santajat cu ceva , ca prea se duse el la raport la Kllemm , sclavetele lu` Obama , si se facu presh. :o

# Anonim date 18 April 2019 20:18 +2

Eu daca as fi in locul psd ului as da o lectie de sah orchestrand toata poezia asta in felul urmator...l as pune pe Toader procuror general, as face referendum la comun cu johhanis de demitere a presedintelui, nicolicea ministru, ordonante pac pac si...sah mat

# Real date 21 April 2019 16:30 0

Multumim d-le Toader! Un astfel de ministru nu vom mai avea degraba. Felicitari pt tot ce ati sustinut!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii