Toleranta MJ la debandada din INEC. Cand va lua masuri secretarul de stat Alina Bica?!

Scris de:

04.08.2010 14:45
Vizualizari: 7534

Toate problemele interne din INEC au fost cunoscute si de secretarul de stat din MJ – procuroarea Alina Bica (foto) persoana de decizie, care putea sa verifice toate aspectele anormale din Institut, semnalate de expertul Catalin Grigoras si sa ia masurile ce s-ar fi impus.

Reconstituirea discutiei din MJ de dupa expertizarea CD-ului cu lovitura lui Basescu

La scurt timp dupa efectuarea expertizei CD-ului de la Administratia Prezidentiala, Catalin Grigoras s-a prezentat la Ministerul Justitiei, unde fusese chemat de catre doamna secretar de stat Alina Bica. Acolo a avut loc o discutie pe tema reformarii Institutului National de Expertize Criminalistice si a cauzelor care au dus la intarzierea efectuarii expertizei, in conditiile in care directorul INEC Cristian Dumitrescu si adjunctul sau, Sorin Vasilache, facusera tot posibilul pentru intarzierea expertizarii CD-ului si dezinformasera Cotrocenii afirmand ca expertul nu ar vrea sa afectueze expertiza.

Cu aceasta ocazie, secretarul de stat Alina Bica a fost informat ca CD-ul a fost contaminat cu un marker inadecvat, desi niciodata pana la expertiza solicitata de Administratia Prezidentiala directorul INEC nu a mai procedat la inscriptionarea vreunui CD. Discutia a privit si o serie de alte aspecte negative din managementul institutiei, dar si necesitatea modificarii Codului de procedura penala pentru a se oferi posibilitatea aparitiei expertilor independenti, care sa nu aiba nici o legatura cu Ministerul Justitiei. Discutia a fost scurta, iar Alina Bica l-a asigurat pe Grigoras ca va face verificari ulterioare. Au trecut aproape noua luni, timp in care conducerea MJ a continuat sa tina oala acoperita la INEC. Iar statul, implicit, sa continue detinerea monopolului pe delicatul domeniu al expertizelor audio-video.

Alt ”silentio” MJ favorabil directorului INEC!

Intre timp, s-a consumat si episodul plecarii din institut a lui Grigoras. Acelasi secretar de stat, Alina Bica a fost informata de expert ca i-au fost facute modificari pe cererea de concediu, mnai precis falsuri, menite sa deformeze realitatea si sa constituie o falsa proba care sa arate ca el ar fi absentat de la serviciu nemotivat, cand de fapt se afla in concediu. Nici acest aspect nu a fost vreodata verificat, fapt ce naste banuiala legitima cu directorul INEC era lasat de capul lui.

Alina Bica s-a multumit cu justificarile directorului INEC

Contactat telefonic miercuri de Lumeajustitiei.ro, secretarul de stat Alina Bica ne-a confirmat ca a avut o discutie cu Catalin Grigoras, care i-a comunicat situatia referitoare la intarzierea expertizarii CD-ului de la Palatul Cotroceni, generata de conducerea INEC. “I-am comunicat ca orice chestiune pe care o are in legatura cu lucrarea, precum si alte aspecte, sa le sesizeze in scris. Nu mai stiu exact toate amanuntele discutate, e posibil sa-mi fi spus si despre inscriptionare. E posibil, numai stau sa-mi aduc aminte. Cert este ca am intrebat la INEC despre procedura si mi s-a raspuns ca s-a lucrat conform procedurii” - ne-a declarat Alina Bica. Am intrebat-o pe d-na Bica daca Grigoras i-a adus la cunostinta falsificarea datelor de pe cererea lui de concediu, astfel incat sa se creeze aparentele ca ar fi lipsit nemotivat. “Da, mi-a spus, iar eu i-am zis, ai rabdare, dispun comisie! Exista o prevedere in regulament ca automat se constituie o comisie de disciplina. Dupa care eu i-am sunat pe cei de la INEC si le-am spus amanati cauza pentru a putea sa fac un control intern acolo. A trebuit sa opresc acest control pentru ca dl Grigoras a venit personal cu trei avocati si mi-a spus ca vrea sa inceteze contractul cu acordul ambelor parti, ceea ce s-a si intamplat”, ne-a explicat Bica. In finalul dialogului purtat, Alina Bica a spus ca va trimite pana la urma un control, pentru ca in toata situatia creata sunt niste “lucruri amestecate”, dintre care unele vizeaza un conflict personal, iar altele aspecte pe care asteapta sa le elucideze.

Comentarii

# raducu date 4 August 2010 18:10 0

doamna face bilute precum Cotabita? e la justitie?

# totolino date 4 August 2010 18:11 +1

nu , face jocuri murdare!

# Pop date 6 August 2010 13:59 0

Nu este cumva procuroarea de caz in dos cu Marian Iancu si care a incuviintat ca acesta sa vanda actiunile Balkan petroleum cand era in arest.sau chiar ac a fost scopul arestarii?ce solutie s-a dat in ac dosar?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii