Tuca Zbarcea & Asociatii si Freshfields Bruckhaus Deringer vor reprezenta AVAS in cel mai recent arbitraj international inregistrat la ICSID

Scris de: L.J.

20.06.2011 15:59
Vizualizari: 10656

Consortiul format din firmele de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii si Freshfields Bruckhaus Deringer a fost desemnat castigator urmare a procedurii de selectie de oferte organizata de AVAS pentru reprezentarea juridica a Romaniei in dosarul arbitral nr. ARB/10/22 aflat la Centrul de Reglementare a Diferendelor Relative la Investitii (ICSID). Astfel, echipa de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii va apara, pentru a patra oara, interesele Romaniei in fata ICSID.


Conform unui comunicat al consortiului ”Tuca, Zbarcea & Asociatii”, in luna aprilie, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a lansat selectia de oferte pentru serviciile de reprezentare juridica a Romaniei in cel mai recent arbitraj initiat de un investitor strain in fata Centrului International de Reglementare a Diferendelor Relative la Investitii (ICSID) de la Washington.

Cererea in dosarul arbitral nr. ARB/10/22 a fost inregistrata la ICSID cu data de 19 noiembrie 2010, fiind formulata de oamenii de afaceri turci Omer Dede si Serdar Elhuseyni, in legatura cu o pretinsa nerespectare de catre autoritatile romane a contractului de privatizare a SC IMUM SA Medgidia.

Conform procedurilor ICSID, exista un termen de 90 de zile in care fiecare parte urmeaza sa faca propuneri pentru arbitri si pentru functia de presedinte al tribunalului arbitral. Ca regula, acesta nu trebuie sa fie un cetatean al unui stat implicat”, ne-a declarat Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii si coordonatorul echipei de aparatori ai statului roman. In functie de calendarul procedural, durata procesului se poate intinde si pe patru-cinci ani de zile.

Apararea Romaniei in dosarul arbitral nr. ARB/10/22 va fi asigurata de echipe de avocati de la Tuca Zbarcea & Asociatii si Freshfields Bruckhaus Deringer, care detin o bogata experienta in proceduri arbitrale similare.

Printre avocatii care vor reprezenta statul roman se numara Florentin tuca – Managing Partner, Levana Zigmund – Avocat Asociat, Cristina Metea – Avocat Asociat, Cornel Popa – Avocat Asociat si Anca Puscasu, Managing Associate, in mare fiind vorba de aceeasi echipa care a obtinut succesul Romaniei in dosarele Noble Ventures Inc, EDF Services Ltd. si S&T Oil Equipment and Machinery. De asemenea, din partea Freshfields Bruckhaus Deringer, principalii coordonatori vor fi Boris Kasolowsky – Partner si Brian King – Partner.

De-a lungul timpului, Romania a fost chemata de opt ori la ICSID, obtinand solutii favorabile in trei dosare de arbitraj, celelalte aflandu-se pe rolul curtii. Avocatii consoritului Tuca, Zbarcea & Asociatii au reprezentat interesele statului roman in toate cele trei dosare de arbitraj in care o solutie a fost formulata pana in prezent, valoarea despagubirilor pretinse de reclamanti depasind 700 milioane de dolari.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii