ULTIMA SPALATURA – Judecatoarele ICCJ Mihaela Paraschiv, Diana Manole, Rodica Zaharia, Veronica Nastasie si Rodica Florica Voicu au albit-o definitiv pe inculpata Laura Kovesi in dosarul disciplinar privind nerespectarea confidentialitatii lucrarilor. Cauza a pornit de la autosesizarea Inspectiei Judiciare dupa ce Kovesi a facut publice stenograme dintr-un dosar DNA deschis ca o contraofensiva la inregistrarile crunte cu paraditorii de la Ploiesti (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC

02.06.2020 17:04
Vizualizari: 9439

Nu care cumva sa se atinga vreo instanta de inculpata Laura Kovesi (foto) nici macar c-un deget! Marti, 2 iunie 2020, judecatoarele Mihaela Paraschiv, Diana Manole, Rodica Zaharia, Veronica Nastasie si Rodica Florica Voicu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins recursul Inspectiei Judiciare fata de o hotarare din 2019 prin care Sectia pentru procurori in materie disciplinara stabilise ca Luluta nu se face vinovata de abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „nerespectarea confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, daca fapta nu constituie infractiune”.Iata minuta ICCJ din dosarul nr. 3428/1/2019:


Respinge cererea de suspendare formulata de recurenta Inspectia Judiciara. Respinge recursul formulat de recurenta Inspectia Judiciara impotriva hotararii nr. 5P din 24 iunie 2019, pronuntata de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru Procurori in materie disciplinara, ca nefondat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi, 2 iunie 2020”.


Prezentam minuta Sectiei pentru procurori in materie disciplinara de la 24 iunie 2019:


Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Laura Kovesi, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru savarsirea abaterii disciplinare prev. de art. 99. lit. j din Legea nr. 303/2004 privind statutul procurorilor si judecatorilor. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


Diversiunea lui Kovesi pentru acoperirea lui „Zdreanta”


Totul a inceput in 11 februarie 2018, cand fostul deputat PSD Vlad Cosma a publicat inregistrari nimicitoare legate de felul in care fostul procuror DNA Ploiesti Mircea Negulescu (zis „Portocala” si „Zdreanta”) planuia sa execute intreaga familie Cosma cu denunturi dictate si prejudicii inventate (click aici pentru a citi). Chiar a doua zi, Directia Nationala Anticoruptie – care inca era condusa de Laura Kovesi – a anuntat printr-un comunicat ca deschisese un dosar penal pentru presupuse fapte de santaj si (ceea ce este cel mai grav) a publicat, in acelasi comunicat, stenograme menite sa denigreze familia Cosma (click aici pentru a citi). O saptamana mai tarziu, la 19 februarie 2018, raspunzand unei intrebari adresate de jurnalista Sorina Matei, Inspectia Judiciara a confirmat autosesizarea impotriva Lulutei pentru savarsirea abaterii disciplinare amintite (click aici pentru a citi).

Nu incheiem inainte sa reluam ideea din paragraful de mai sus: DNA a facut diversiunea impotriva lui Vlad Cosma cu acordul Laurei Kovesi, intrucat art. 69 alin. (2) litera e) din Regulamentul de ordine interioara al DNA prevede cat se poate de clar ca niciun comunicat al parchetului nu este lansat fara acordul procurorului-sef: „Biroul de informare si relatii publice (...) intocmeste proiectele comunicatelor de presa, iar dupa aprobarea lor de catre procurorul sef directie, le difuzeaza operativ mass-mediei”.


Toti ochii pe SIIJ


Chiar daca Inspectia Judiciara si-a epuizat, practic, sansele de a o infunda pe Laura Kovesi, Luluta n-ar trebui sa se culce pe-o ureche. Nu de alta, dar in orice moment Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie se poate autosesiza cu privire la compromiterea intereselor justitiei de catre fosta sefa a DNA – fapta prevazuta si sanctionata de art. 277 alin. 2 din Codul de procedura penala:

Dezvaluirea, fara drept, de mijloace de proba sau de inscrisuri oficiale dintr-o cauza penala, inainte de a se dispune o solutie de netrimitere in judecata ori de solutionare definitiva a cauzei, de catre un functionar public care a luat cunostinta de acestea in virtutea functiei, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda.

Comentarii

# Cetateanul date 2 June 2020 17:24 +4

"republica procurorilor"? Solutia nu trebuie sa mire pe nimeni. A fost deja batatorita prin clasari. PS A nu se intelege ca justitiabilii, avocatii si restul lumii pot face asa ceva precum faraoanca. .. ca luati cu executare direct.

# M date 2 June 2020 17:31 +3

Ce justitie avem noi?, ce magistrati si care judecatori avem la ICCJ. Sa fie foarte clar justitia/procurorii si magistratii sunt o grupare de Crima Organizata aceasta grupare sunt foarte bine organizati ca nu ai unde sa te mai plangi, indiferent la ce parchet te plangi se suna intre ei, judecatorii sunt la fel nu infirma vreo ordonanta sau vreo sentinta cu toate probele tale depuse in dosar ca si proba, numai daca se intervine adica de sus sau SRI-ul in rest sansa ta la un proces sau o ancheta normala si corecta este O/

# Andrei date 2 June 2020 17:34 +2

Justitia o cauza pierdută,plină de interese si jocuri politice!!!Dacă asa stau lucrurile sper sa aflam din dosare toate informatiile din faza de cercetare de la procurori!Si sa se puna dracului eticheta de Penal si gata!!!

# YES date 2 June 2020 17:46 +3

Mana SECURITATII este "lunga" si protejaza SUPUSII ....!

# Mihaela date 2 June 2020 18:01 +2

Sper ca judecatoarele astea sa culeaga odata ce au semanat: roadele statului politienesc!

# nae din dealul feleacului date 2 June 2020 18:04 +7

Octavian Goga:"Tara de secaturi,tara minora cazuta rusinos la examenul de maturitate in fata Europei.Aici ne-au adus politicienii hoti,astazi zugraviti in moralisti,ministrii care s-au vindut o viata intreaga,deputati contrabandisti.Nu ne prabusim de numarul dusmanilor,nici de armamentul lor,boala o avem in suflet.E o stare infricosatoare de meningita morala".Vladimir Putin:"Romanii au ajuns prostii Europei.Pacat ca e o tara frumoasa".M.Eminescu:"De la Nistru pin la Tisa"..Mai vreti?Mai citim!Acum la ziua de azi:Poporule naiv,credul si p..ost mai voteaza cozi de topor(Ponta,Tariceanu,Ciolacu..)si alogeni(Iohannis,Orban,Kovesi,Helwig,Czegler,Zigfrid,Sigarto(Sigartau)...)si iti va fi din ce in ce mai rau;distruge la intrecere,pune "botul"la manipulari si tot inainte!

# un mizantrop date 2 June 2020 18:34 +7

S-o tot spele, sangele de pe mainile ei nu va disparea nici la Dreapta Judecata (ultima reduta pentru victimele binoamei fara omenie)! Si Ana Pauker a fost albila, parfumata, purificata de baia de partid cu sprijinul si la indemnul marelui frate de la rasarit...cand a dat-o ala pe-o vodca mai pricopsita, de prin pivnitele regale si s-au apucat camarazii s-o caute la dedesubturi, rezultatul Wasermanului nu i-a mai permis decat o slujba de taiat bilete la cinema...eu zic sa nu stati in apropierea zeitei, ca asta face gaura meteoritica unde va pica...e si multa! Se vor pensiona si "binefacatorii" si "indatoratii si ea carte nu stie, nici simpatii sincere n-are cu ce atrage...vine ea vremea...

# imun/teanu date 2 June 2020 19:27 -1

[ "Ma tigane, tu ai bide'? /Eeee, asa si-asa." ] Lulutza are bide'. Judecatoarele au?

# Faracatuse date 3 June 2020 00:40 +1

Lulutei ii doresc sa se împlinească blestemul lui Edelweiss făcut pt paraditoarele de Bucovina. Asta ne a mai rămas, blestemul.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii