ULTIMELE ZVARCOLIRI ALE ANEI – Presedinta de onoare a AMR, judecatoarea Viorica Costiniu, o pune la punct pe demisa ministresa a Justitiei Ana Birchall: “Nu-i pasa nimanui ce credeti sau de ce considerati ca SIIJ sa nu mai functioneze cum prevede legea... Cum se cere vulgului sa respecte legea, asa si ministrii, si csmistii-judecatori/procurori trebuie sa respecte legea... Toata mascarada generata prin abaterea de la principii promoveaza neincrederea in justitie”

Scris de: George TARATA

15.10.2019 16:56
Vizualizari: 13037

La Consiliul Superior al Magistraturii au avut loc marti, 15 octombrie 2019, ultimele zbateri ale ministresei Justitiei Ana Birchall (foto 1), data afara de premierul Dancila si de PSD, dar tinuta contra naturii in post de presedintele Klaus Iohannis, cu incalcarea grava a legii. Aflata la cateva zile distanta de plecarea de la Ministerul Justitiei, in conditiile in care liderul PNL Ludovic Orban a anuntat ca nu ia in calcul sa o pastreze in cabinetul pe care il va forma, Ana Birchall s-a prezentat la sedinta de Plen a CSM, unde din nou, cu acelasi ton iritat, a militat pentru desfiintarea sau “reformarea” Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ).


Problema este ca nimanui nu ii pasa de ce Ana Birchall crede ca SIIJ nu trebuie sa mai functioneze asa cum prevede legea. Mesajul i-a fost transmis de presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania, fosta judecatoare Viorica Costiniu (foto 2). Aceasta ii aminteste revocatei Ana Birchall ca asa cum oamenii de rand trebuie sa respecte legea, la fel trebuie sa o faca si ministrii, dar si judecatorii si procurorii din CSM, desigur cei care in prezent se lupta pentru desfiintarea SIIJ, in conditiile in care unii dintre ei au dosare in lucru chiar la SIIJ. Nu in ultimul rand, Ana Birchall, precum si membrii CSM care instiga la nerespectarea legii, ar trebui sa ia in serios si un alt mesaj transmis de fosta judecatoare Viorica Costiniu. Si anume ca orice act care impiedica functionarea unei institutii legale, cu buna stiinta, firezeaza penalul.

Iata mesajul transmis de judecatoarea Viorica Costiniu ministresei demise a Justitiei Ana Birchall:

Cu parere de rau sunteti intr-o mare eroare! Si in calitatea dvs de ministru aveti obligatia sa respectati legea. Nu-i pasa nimanui ce credeti sau de ce considerati ca SIIJ sa nu mai functioneze cum prevede legea, in conditiile competentelor date de legea pe care guvernantii actuali au promovat-o si dovedita de a fi si constitutionala.

Daca se va aprecia ca se necesita modificari la lege, atunci si numai atunci si numai motivat (expunerea de motive) se va elabora un proiect de lege si cand acesta va fi adoptat si promulgat, publicat se vor modifica normele legate de existenta, competentele si functionarea SIIJ.

Pana atunci, cum se cere vulgului sa respecte legea, asa si ministrii, si csmistii- judecatori/ procurori trebuie sa respecte legea.

Toata mascarada aceasta generata prin abaterea de la principii, nauceste lumea si promoveaza neincrederea in justitie, in cei ce o realizeaza-judecatori/ procurori. Sectia functioneaza pe lege si nicio litera sau virgula asumata de ministru sau oricine altcineva din CSM nu au nicio valoare si putere normativa. Orice astfel de act care impiedica functionarea unei institutii legale, cu buna stiinta, frizeaza penalul. Ce exemplu se da omului de rand, justitiabilului cand de la nivelul autoritatii de stat se avanseaza instigatii la nerespectarea unei legii?

Cum sa nu respecti, in baza legii, a moralei, a deontologiei, pe cel care si-a castigat cinstit, prin munca, prestatie profesionala locul in ierarhia functiilor de conducere? Cat mai vrea politicul, pe carari dosnice, sa conduca justitia prin interpusii din sistem?

Sa nu amestecam apele! Principiile trebuie sa functioneze, altfel devenim pseudojuristi fara credibilitate! Am credinta ca nu amestecati lucrurile: una este existenta Sectiei IIJ, alta este competenta acesteia si nu in ultimul rand functionarea ei in baza legii! O opinie!

Ati facut lucruri bune cu informatizarea, si mai bune daca bugetul va pleca de la MJ la CSM ptr instante. Parchetul isi face singur bugetul, ICCJ isi face singur bugetul, instantele de ce sa aibe alt regim? Independenta politica fara independenta materiala O, nu putem vorbi de o justitie independenta,de o putere independenta a justitiei.

De ce intr-o institutie care are in competenta sa asigure buna functionare a instantelor si parchetelor (CSM) in lipsa unui proiect de lege trimis spre o eventuala avizare, se discuta: cum sa facem ca o institutie din sistem sa nu functioneze ca nu sunt eu, om politic care am facut legea si acum o contest de pe margine, de acord sa existe? Noaptea mintii! Si in politica trebuie sa existe morala!”

Comentarii

# unul date 15 October 2019 17:04 +20

Pentru un astfel de personaj aflat in PSD cred ca foarte multi romani nu o sa o sustina pe d-na Dancila la prezidentiale.Sa nu mizeze pe votul nostru,ci pe a securistilor,mai ales ca nu au exclus-o din partid.

# Boloboc date 15 October 2019 17:24 +16

Felicitari doamnei judecator Viorica Costiniu ! Reduceti la jumate bugetul serviciilor , taiati gratuitatile de transport la studenti si nu mai discriminati , adica si IT-istii lu` peste sa plateasca impozit pe salariu. Klemm , iti dam cu prima ocazie multe placutze suedeze , caci tu ai sustinut-o pe asta la justitie

# imun/teanu date 15 October 2019 18:51 +7

Doamna Dancila are totusi de dat explicatii. Cine a tras-o in piept bagandui-o pe gat, s-o faca minis-Tresa pe Birchall. Propulsata de ce/cum!, din doar "si ea una pe-acolo". Falind nevoie mare ca ar avea (si!) "juridic" la baza (pe care din picioare jartela!), care facut la o "privata" de ea crezand vreo Sorbona. Doamna Dancila intrand in campanie are obligatia acestei destainuiri, inclusiv asa "devoaland" si alta cartita pa care o are in casa /ca prea sunt cartite din plin "imbibate" doar cineva foarte naiv nu credea (vorba aia, "speram, credeam, dar nici asa"). Cat despre "Ana", la cenaclul lui Paunescu un baiat canta un tango d'amore "Pustoaicooo ("Ana!"), tu ai sange de viiiperaaaa".

# Ciorditu date 15 October 2019 20:14 +7

"Ce exemplu se da omului de rand...?" Pe romani se pare ca-i conving de tradarea ca act curativ in societate, galeria forte: https://www.youtube.com/watch?v=5y2Rq00vTs8 Ana se jura ca-i corecta, desi e in afara subiectului: "sa moara mortu'" de nu o credeti-:)) Hai diri-dai, diri-da!

# Edelweiss - Ivory Tower Suneater date 15 October 2019 20:53 +4

Un exemplar Desăvârșit de PORK judiciar. Un Gunoi care de la adăpostul celor 150.000 de Ron salarizare anuală, își permite neobrăzarea să emită sentințe infame și insinuante despre amărâții nefavorizați ai sorții, care sunt nevoiți să supraviețuiască cu 1-2 euro zilnic. Link: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/10/abia-asta-inseamna-sa-fii-pork.html

# Edelweiss - Ivory Tower Suneater date 15 October 2019 20:56 +3

Look who's talking! Cerșetorul judiciar. Milogul de dijurnă. Infamul ticălos care a făcut uz de prerogativele funcției pentru a obține un avantaj patrimonial direct și personal. Link: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/10/povestea-de-seara.html

# Ailime date 16 October 2019 11:41 +5

Contează si cine a inselat-o pe distinsa doamnă Prim Ministru și candidată la prezidențiale,Dancila, să o pună ministru al justiției pe Bircahal, dar mai mult contează faptul că aceasta nu a fost exclusă din PSD !

# Marius date 16 October 2019 14:45 +3

Ma tot bazaie un cuvant de acolo, anume "vulgul". Precis orgoliul este cel care tresare, voi incerca sa lupt cu el. Pana cand vedem cine invinge, iata: Sa stiti ca ma bazaie pentru ca fac parte din acel "vulg" in mod atat de nefericit invocat. Aduc marturie faptul ca am un salariu la limita decentei, ca indeplinesc o functie publica, dar mai ales ca accesul la dreptatea impartita de "zeii zilelor noastre" costa foarte foarte mult, cu mult mai mult decat as putea economisi in doua - trei vieti. Aici adaug, in detrimentul meu, faptul ca fumez, asa este - nu trebuia. Trebuia sa pastrez banii rispiti pe tutun, ca sa pot plati acum taxe absolut aberante raportat la veniturile mele, pentru ceea ce eu, in opinia mea, cred ca reprezinta dreptul meu. Cat spuneati ca sunt salariile magistratilor si ce valoare au pensiile speciale? Pentru ca as fi mai linsitit daca as afla ca, din salariul meu pe doi ani, pot fi in stare sa incropesc macar o zi de salariu pentru un magistrat.

# sorry date 17 October 2019 09:10 0

Perfect adevarat!Doamna judecator. ,,VULGUL" sa speram ca mai reprezinta ceva! ,,VULGUL" - ,,PROSTI,PROSTI DAR MULTI"- nu sunt cei care sunt autoritatea suprema in orice stat de pe tera. Va intreb pe dumnevoastra in numele cui? in ce scop a fost confiscata reprezentativitatea puterii in statul roman deoarece efectele le vedem. Despre ce fel de democratie vorbim? Avem platiti din greu o mare masa de ,,oameni ai legii"- vai cum am putut spune aceasta- care din vari motive ,,vand TOT"! UNDE ESTE CONTROLUL VULGULUI? (PENTRU STATUL DE DREPT , SAU ACESTA NU ESTE ,,DEMOCRATIA" CI SUNT ,, EMANATII" REPREZENTATIVII NOSTRII ZEI CARE DOAR REPREZINTA ROMANII(CA ASA NE PLACE)IN PROASPATA COLONIE AUTOCRATICA A ,,LOR" NU A VULGULUI(?) - SARMANA EUROPA - ca nu stii ce te astepta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii