Un alt complet al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a incalcat Constitutia Romaniei

Scris de: Av. Silvia USCOV

11.05.2022 16:36
Vizualizari: 2139

Un alt complet al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a incalcat Constitutia Romaniei. In cazul lui Alexandru Mazare trebuia pusa in aplicare Decizia Curtii Constitutionale care spunea ca se rejudeca apelul in cazul in care prima instanta nu a fost un Complet de 3 judecatori specializat.


 

ICCJ a recidivat dupa ce in cazul Elenei Udrea a refuzat sa puna in aplicare o alta Decizie a Curtii Constitutionale care se referea la faptul ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a actionat nelegal timp de ani de zile pentru ca nu a ales prin tragere la sorti toti judecatorii Completelor de 5 de la aceasta instanta, ci unul era “pus cu mana”.

Deciziile CCR sunt general obligatorii pentru toata lumea, conform Constitutiei pe care acești judecatori au depus juramantul (unii dintre ei, ca se pare ca mai avem si unii care, in mod nelegal, nu pot face dovada ca au depus juramantul).

Ca sa-i acopere, USR a depus si o propunere legislativa prin care sa se inlature raspunderea judecatorilor pentru incalcarea Deciziilor CCR.

Astfel de judecatori nu cunosc nici Constitutia Romaniei, dar nici dreptul UE, desi se afla la cea mai inalta instanta in grad.

Toate incercarile de subminare a fortei deciziilor CCR sunt atentate la democratie, la clamatul stat de drept, precum si la drepturile fundamentale ale cetatenilor romani.

E absolut necesara interventia Avocatului Poporului in aceasta situatie pentru a restabili ordinea de drept incalcata.

Comentarii

# maxtor date 12 May 2022 02:29 +10

se afla in grad de subordonat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii