URMEAZA TAIERI DE SALARII, CONCEDIERI MASIVE SI IMPRUMUT DE LA FMI? – Presedintele Klaus Iohannis pregateste terenul pentru masuri economice dure, care vor afecta milioane de romani: “Va fi nevoie sa se reevalueze si veniturile, care sunt in scadere, dar si cheltuielile pe intregul an fiscal, cheltuieli care sunt in crestere, si in acest fel va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public”

Scris de: George TARATA

06.04.2020 15:34
Vizualizari: 3626

Presedintele Klaus Werner Iohannis (foto stanga) a anuntat luni, 6 aprilie 2020, prelungirea starii de urgenta in Romania, in contextul pandemiei de coronavirus. A fost principala stire extrasa de intreaga presa dupa declaratia sustinuta de Iohannis la Palatul Cotroceni. Totusi, in opinia noastra Iohannis a transmis ceva mult mai important. 


 

Ne referim la faptul ca presedintele Klaus Iohannis pregateste terenul pentru luarea unor masuri economice nepopulare, care vor afecta milioane de romani. Astfel, Iohannis a anuntat ca pandemia de coronavirus a provocat deja o criza economica ce va duce la marirea semnificativa a deficitului comercial. Nu doar atat insa. Acelasi Klaus Iohannis a subliniat ca va fi nevoie de o reevaluare a cheltuielilor din bani publici, in conditiile in care veniturile sunt scadere, iar cheltuielile in crestere. Ce inseamna insa o reevaluare a cheltuielilor, in contextul in care veniturile sunt in scadere? Foarte posibil taieri de salarii, care pana acum au fost negate de o parte a liderilor PNL, si concedieri masive. De asemenea, Iohannis a explicat ca este nevoie de bani “destul de multi”, ceea ce ar putea insemna un nou imprumut de la FMI.

Cumplita ironie face ca aceste masuri, daca vor fi implementate, sa vina la 10 ani de la masurile similare dispuse de catre regimul Traian Basescu.

Altfel, amintim ca dupa masurile luate de Guvernul Orban pentru combaterea raspandirii coronavirusului aproximativ 1 milion de romani au intrat in somaj sau somaj tehnic.


Iata declaratiile presedintelui Klaus Iohannis:


“Am discutat o chestiune extrem de importanta in a doua parte a sedintei, mai exact pregatirea pentru rectificarea bugetara. Aici lucrurile stau foarte serios si nu pot sa nu spun cateva lucruri.

Prin aceasta epidemie, avem o criza care nu este, din pacate, doar o criza de sanatate publica, ci este o criza care afecteaza intreaga economie, care va afecta bugetul. Va fi nevoie sa se declare o crestere, probabil semnificativa, a deficitului bugetar. Este nevoie de bani mai multi, pe de alta parte, in sectorul de sanatate publica. Este nevoie de bani destul de multi pe partea de asistenta sociala, somajul tehnic, somajul. Toate trebuie platite.

In acest fel, vom avea o situatie complicata a bugetului. Insa este clar ca aceasta complicatie nu se rezolva de la sine si va trebui Guvernul sa faca o analiza cuprinzatoare si sa nu ne limitam doar la o rectificare a bugetului care prevede cateva schimbari pe urmatoarele luni de zile, ci va fi nevoie sa se reevalueze si veniturile, care sunt in scadere, dar si cheltuielile pe intregul an fiscal, cheltuieli care sunt in crestere, si in acest fel va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public”.

Comentarii

# Demisia date 6 April 2020 16:24 +9

Demisia domnule dictator!

# Ala de la tara date 6 April 2020 16:29 +13

Cum dracu se aleg urdorile(in caracter), nesimtitii care sa-l sustina neconditionat pe magaroiu de la Cotroceni(I-w.c.), sa-i consolideze"cultul personalitatii, - noii falsi PNL-isti, cei fara coloana vertebrala, prin linsul in dos, minciuni grosolane, delatiuni, in defensa doar prin minimizari, apoi generalitati fara nici o valoare in realitatea celor multi si napastuiti; oare pofta, setea de putere, ii va scuti sa ajunga si ei, la aceasi ghilotina a unui regim dictatorial in devenire? Nici o sansa pentru cei ce vor sa-si traiasca clipa lor de nebunie, cu vanitati desarte. Vai de capul lor, vai si amar de nobile virtuti, cand sunt ignorate adevarul, libertatea(...)

# Neanae date 6 April 2020 16:50 +7

Cu iertare ca nu comentez argumentul - mi-e și lehamite! Dar nu pot sa nu observ starea de fericire, de atingerea Nirvanei, a grupului dă dăßtepți când luară ei puterea după ani dă săpături ca sa dărâme un guvern legitim. Punând Guvernul LUI de paiațe! Rog frumos redacția sa alăture o foto a grupului acuși, in fine Martie, început de Aprilie! Sa ma bucur și io de SCHIMBARE! Arză-i mămăliga de incompetenți dați dracului de afurisiți. Trece el carcalacul și vor vedea ei GOLUL (nu ăla sportiv) făcut in țara și ... PĂDURI (Iohanus, vezi ca ies camioane cu trunchiuri in nestire și NOI ȘTIM)

# Pintea date 6 April 2020 16:55 +9

Trăiască banul public! Nu vreau sa fiu rău, dar unora, pandemia le-a picat bine! Ma refer la corporațiile, băncile si toate entitățile care vor fi îndopate, imunizate, vitaminizate cu bani publici, fara vreun control de aiurea! Si ma refer si la acest guvern care se simte relaxat pentru ca are un acces nelimitat la fonduri, risipă, la alegerea destinatarilor si a destinațiilor, fără sa mai fie incurcat de proceduri, de legi speciale sau de vreun organism de verificare si control! Pe noua stare de urgența, ce se va schimba? Acelasi johannis zi de zi la tv, in culoarea lui Othello, semn ca ii pasa...de el! Vitamina D din creasta munților! Ion Cristoiu are un editorial interesant despre pandemie, forumul de la Davos si alte teorii despre capcana ”globalistă” in care ne aflăm sau nu.

# NM date 6 April 2020 17:11 +4

pentru mine nu este nici bine si nici rau, traiesc pe persoana fizica nu depind de nimeni si nici datorii nu am. ce fac cei care au pensii speciale, datorii la banci, plecarii munte mare, Caraibe etc..acum sa va vad pe jmecheri care ati fost pe afara sa taiati frunze la caini, la furat sau spalat la cur ,acum din ce veti trai ati votat Iohanis da?, acum sa va dea ceva Iohanis....

# Sarcasticul date 6 April 2020 17:13 +1

Stiti care va fi culmea ironiei? Se va taia de pests tot, mai ales din salariile bugetarilor, asa cum s-a facut in 2010, insa de pensiile speciale ale magistratilor aflate acum in plata nu se va putea atinge nimeni. Exista in acest sens decizia Curtii Constitutionale din 2010 cand guvernul de atunci a mai incercat asta. Totul pentru ca aceste pensii sunt considerate drepturi castigate, cu valoare de "bun" in sensul CEDO. Asa ca va suporta prostimea, iar ei, exceptionalii vor ramane cu veniturile neatinse.

# mitica date 6 April 2020 18:07 +6

Chiriasul de la Cotroceni,dupa ca are idei putine le are fixe! Procuratura nu-si face datoria? Este complice?

# VOX date 6 April 2020 18:26 +5

CHELTUIELI cu inzestrarea M.A.N (armament .avioane. rachete. si alt armament ) TREBUIE STOPAT URGENT ! Fondurile sa fie destinate pentru sanatate si alimente necesare in toata Romania! Rectificare bugetara in folosul tarii , NU ne permitem risipirea banilor pe "armament" !..

# nae girimea date 7 April 2020 07:20 0

"URMEAZA TAIERI DE SALARII, CONCEDIERI MASIVE SI IMPRUMUT DE LA FMI? " Ati uitat de privatizari : Hidroelectrica , CEC , "si altele mai maruntele / ca nici acelea nu sint rele "

# Iulia date 7 April 2020 12:33 +1

In loc sa dea sfaturi altora, mai bine ar returna cei 320.000 Euro pe care i-a incasat din chirii!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii