USR, PNL SI PMP BLOCHEAZA CONTURILE PMB – Scandalos: desi pretind ca mor de grija Bucurestilor, consilierii generali USR au absentat in masa ori s-au abtinut in sedintele unde trebuiau sa voteze darea in plata a unui teren pentru Costica Constanda. Proiectul de hotarare are nevoie de voturile a cel putin doua treimi din totalul consilierilor. Este al treilea blocaj cauzat de USR in aceasta luna. Omul de afaceri ameninta cu blocarea conturilor Primariei Capitalei incepand din 3 august (Proiectul)

Scris de: V.B.

30.07.2020 20:41
Vizualizari: 3458

Cu toate ca se bat cu caramida-n piept ca vor sa salveze Bucurestii si chiar intreaga Romanie, membrii USR sunt pe cale de a comite un urias sabotaj la adresa Capitalei. Mai exact, Primariei Municipiului Bucuresti risca sa-i fie blocate conturile din cauza incapatanarii cu care consilierii generali USR blocheaza un proiect de hotarare de importanta majora. Iar de suferit vor avea bucurestenii, cei carora le cere votul Nicusor Dan (foto 1), candidatul USR-PNLla Primaria Capitalei.Este vorba despre proiectul privind aprobarea darii in plata a unui teren din cartierul Satul Francez catre omul de afaceri Costica Constanda (foto 2), ca urmare a faptului ca acesta a castigat definitiv in 2019 procesul cu Primaria Capitalei, ICCJ obligand municipalitatea sa-i plateasca despagubiri de peste 69 de milioane de euro, plus penalitati (in total circa 115 milioane de euro). In schimb, instanta l-a obligat pe afacerist sa-i returneze Primariei terenul din Satul Francez. Constanda a propus ca PMB sa renunte la o bucata de 15.000 de metri patrati din acest cartier. Mai pe romaneste: Primaria sa dea in plata respectiva suprafata.

Totusi, demersul de dare in plata a suprafetei de pamant sta blocat de cel putin doua saptamani in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), reprezentantii USR sabotand votul prin absenteism si prin abtineri. Fiind vorba despre un proiect care vizeaza patrimoniul Capitalei, sunt necesare cel putin doua treimi dintre voturile consilierilor – adica cel putin 37 de voturi din totalul de 55.

Dar partea cea mai grava a problemei abia acum vine: potrivit primarului general Gabriela Firea, omul de afaceri Costica Constanda a trimis o notificare, amenintand ca o sa blocheze conturile PMB incepand cu data de luni, 3 august 2020, in cazul in care CGMB nu voteaza proiectul (al carui titlu complet de pe ordinea de zi este: „Proiect de hotarare privind aprobarea darii in plata ca modalitate de executare silita a titlurilor executorii reprezentate de Decizia civila nr. 832A/11.07.2018 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 1011/2/2016 si mentinuta prin decizia civila nr. 1158/04.06.2019 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul nr. 1011/2/2016, sentinta civila nr. 1309/05.07.2011 pronuntata de Tribunalul Bucuresti in dosarul 2008/3/2010 si decizia civila nr. 1146/21.06.2007 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 48908/3/2005”).

 

USR-istii care nu au chiulit s-au abtinut de la vot

 

Cea mai recenta isprava a consilierilor Uniunii Salvati Romania s-a consumat joi, 30 iulie 2020, cand cinci USR-isti s-au abtinut de la vot, iar opt nu au catadicsit sa fie prezenti la sedinta (care se desfasoara online de cand cu pandemia). Sabotajul USR este agravat de catre consilierii PNL si PMP, care procedeaza asemanator.

Mentionam ca sabotaje similare au avut loc in sedintele de miercuri, 15 iulie 2020, si miercuri, 29 iulie 2020.


Iata situatia voturilor exprimate joi, 30 iulie 2020, in legatura cu proiectul privind darea in plata a unei portiuni din Satul Francez catre omul de afaceri Costica Constanda:


- Pentru: PSD+ALDE – 26 + 1 (Sebesan Mircea a votat verbal)

- Impotriva: 1 PNL (Bujduveanu Stelian)

- Abtineri: 5 USR (Grigorescu Florin, Smighelschi Cosmin, Gadiuta Alexandru, Ivan Florin, Ciceala Ana)

- Nu au votat: 2 (PNL – Rogin Marius, USR – Teodor Raluca)


Nu au fost prezenti in sedinta:


- ALDE: Tomnita Florescu (a fost prezenta la inceputul sedintei)

- PMP: Florescu Adrian, Ionescu Andrei, Militaru Catalin, Podar Marian

- PNL: Deaconescu Catalin (a fost prezenta la inceputul sedintei), Margarit Sorin, Comanescu Mihai;

- USR: Berceanu Octavian, Bumbar Marian, Chircu Valeriu, Marinescu Sorin, Radu Elena, Stroe Bogdan, Stanciu Daniel, Tugui Matei.


* Cititi aici proiectul de hotarare CGMB


sursa foto: Agerpres

Comentarii

# mitica date 31 July 2020 15:45 +2

Cei care au votat aceste subspecii ce parere au?

# VIKY date 31 July 2020 16:53 +6

@ mitica... Pai tot de subspecii au fost votati. Un om zdravan la cap, care gandeste cu capul lui, nu voteaza niciodata pleava societati, dar nazistii care va conduc, au nevoie de analfabeti functionali, ca numai astia pot fi manipulati. In cele mai inalte functii din toate institutiile, sunt doar nulitati. Numai voi, milioanele puteti salva tara, nimeni altcineva.

# escu date 1 August 2020 10:39 0

Culmea ironiei, toată afacerea a fost provocată de portocalii, Constanda fiind omul lui Băsescu. De acolo a pornit tot scandalul, ca și în cazul caselor din Șerban Vodă, acum Băsescu dorind să devină iar primar general deoarece ma are ceva de șmecherit pe la primărie: retrocedări, căpușeli etc.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii