VASILICA INCERCARE MICA – Judecatorul Cristi Vasilica Danilet s-a zbatut degeaba sa-si anuleze sanctiunea disciplinara. Inalta Curte a respins contestatia in anulare formulata de Danilet impotriva deciziei ICCJ care a confirmat hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM privind sanctionarea pentru “manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Vasilica nu mai pupa promovare (Minuta)

Scris de: George TARATA

15.12.2020 12:56
Vizualizari: 4594

Judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj, fost membru CSM, ramane sanctionat disciplinar. Danilet s-a zbatut degeaba sa-si anuleze pedeapsa disciplinara primita din partea Sectiei pentru judecatori a CSM si confirmata de Inalta Curte. Asta intrucat instanta suprema a respins contestatia in anulare formulata de Vasilica Danilet impotriva deciziei ICCJ care ii respinsese recursul fata de hotararea CSM de sanctionare disciplinara.


 

Vasilica Danilet a fost sanctionat disciplinar in 7 mai 2019, de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 5% pe o perioada de 2 luni pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Sanctiunea a fost cauzata de o postare pe Facebook a lui Danilet, referitoare la iesirea Armatei in strada impotriva partidelor de guvernament, acuzate ca vor sa preia controlul politic asupra mai multor institutii ale Statului (click aici pentru a citi).


Dubla infrangere la ICCJ


Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM a fost atacata cu recurs de Danilet, insa in 18 mai 2019, prin decizia civila nr. 62, judecatorii Luiza Maria Paun, Lavinia Dascalu, Tranica Carmen Teau, Simona Lala Cristescu si Gabriel Viziru de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au dat reject fostului membru CSM: “Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Danilet Vasilica-Cristi impotriva Hotararii nr.15J din 7 mai 2019, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr.5/J/2019. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 18 mai 2020” (click aici pentru a citi).

Cum bine ii sade unui practicant de arte martiale, Vasilica Danilet nu s-a impacat cu infrangerea, asa ca si-a incercat inca o data norocul la Inalta Curte. Concret, Danilet a formulat contestatie in anulare impotriva deciziei din mai 2020, prin care se confirmase sanctiunea disciplinara aplicata de CSM. Degeaba, rezultatul a fost acelasi: luni, 14 decembrie 2020, Inalta Curte l-a trimis la plimbare.


Iata minuta ICCJ din 14 decembrie 2020 privind respingerea contestatiei in anulare formulata de Cristi Vasilica Danilet (dosar 3089/1/2020):


“Minuta deciziei civile nr. 262. Respinge, ca nefondata, contestatia in anulare formulata de Danilet Vasilica-Cristi impotriva deciziei civile nr. 62 din 18 mai 2020, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 judecatori, in dosarul nr. 3378/1/2019. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din 14 decembrie 2020”.


Altfel, trebuie spus ca odata sanctionat disciplinar, Vasilica Danilet nu va mai putea promova timp de 3 ani la o instanta superioara sau intr-un grad superior. Acest lucru este stabilit cat se poate de clar de art. 44 alin. (1) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: Pot participa la concursul de promovare pe loc, in gradul profesional imediat superior, judecatorii si procurorii care au avut calificativul 'foarte bine' la ultima evaluare, nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani”.

Comentarii

# VIKY date 15 December 2020 13:29 +11

Nu mai promovati in spatiul public aceasta nulitate. Nu cred ca cineva doreste sa vada fata acestui dezaxat. Locul lui este in camasa de forta, nu printre oameni, si cu atat mai mult in justitie.

# Lulu date 15 December 2020 16:06 +2

Din păcate distruge vieți și destine dar nimeni nu conștientizează și nu vorbește despre asta. Poate ca ar fi timpul sa ridicam capul din pământ și sa facem ceva :cry:

# mitica date 15 December 2020 20:00 0

Vasilica Danilet a fost sanctionat disciplinar? Merita ani grei de puscarie pentru ce a facut.

# Ioana M. date 15 December 2020 22:25 0

Danilet, trezeste te! A fost vis ! Nu mai esti activistul politician al M.Macovei, esti magistrat !

# judec date 16 December 2020 05:58 0

Bai, caricatura nationala, mai faci necinste justitiei? Mie mi-ar fi scarba sa intru intr-o sala de judecata in care te-as vedea cu moaca aia de martian!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii