VASILICA SE CREDE MAI DESTEPT DECAT CCR – Judecatorul Cristi Vasilica Danilet se chinuie sa demonstreze ca deciziile CCR pot fi “indreptate”: “Zice CCR astazi, intr-un comunicat de presa, ca hotararile sale nu pot fi revizuite. Eu zic ca trebuie sa ne asumam greselile si sa le indreptam. Si exista o cale”. Danilet ignora art. 147 din Constitutie: “Deciziile Curtii Constitutionale sunt general obligatorii”

Scris de: George TARATA

07.05.2020 12:49
Vizualizari: 3832

Face ce face Vasilica Danilet (foto) si baga capul in poza ori de cate ori are ocazia. Mai nou, acesta se chinuie sa demonstreze ca deciziile CCR pot fi “indreptate”. Adica revizuite, desi Vasilica nu foloseste acest termen, dovada in opinia noastra ca nici el nu este prea convins de alegatiile sale.


 

Dandu-se practic mai destept decat CCR, judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj contrazice Curtea Constitutionala a Romaniei, care a explicat ca hotararile sale nu pot fi revizuite: “Deciziile Curtii Constitutionale sunt general obligatorii si nu sunt supuse procedurii revizuirii, bucurandu-se de autoritate de lucru judecat”. Precizarile CCR au fost facute ca urmare a iesirii delirante a presedintelui Klaus Iohannis, care, dupa castigarea procesului la CEDO de catre Laura Kovesi, a cerut revizuirea deciziei CCR prin care a fost obligat sa o revoce din functie pe fosta sefa DNA. Asta desi decizia CEDO nu a imputat revocarea lui Kovesi Curtii Constitutionale, ci faptului ca, vezi Doamne, aceasta nu a putut contesta decretul de revocare (click aici pentru a citi). Un aspect care, credem noi, este greu de inteles de catre Klaus Iohannis.

Revenind la Vasilica Danilet, acesta sustine ca de fapt ar exista posibilitatea ca deciziile CCR sa fie “indreptate”, si invoca in acest sens un doua articole din Legea 47/1992 privind organizarea si functionarea CCR si din Codul de procedura civila, dar si un precedent din Republica Moldova. Ce nu aminteste insa Vasilica Danilet este art. 147 alin. (4) din Constitutia Romaniei care stabileste ca: “Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor”.

 

Puteti citi in continuare ultima capodopera a lui Vasilica Danilet, postata miercuri, 6 mai 2020, pe pagina sa de Facebook:


“Zice CCR astazi, intr-un comunicat de presa, ca hotararile sale nu pot fi revizuite. Eu zic ca trebuie sa ne asumam greselile si sa le indreptam. Si exista o cale. Iat-o:

- art. 14 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea CCR: 'Procedura jurisdictionala prevazuta de prezenta lege se completeaza cu regulile procedurii civile, in masura in care ele sunt compatibile cu natura procedurii in fata Curtii Constitutionale. Compatibilitatea se hotaraste exclusiv de Curte'.

- art. 509 alin. (1) C.proc.civ 'Revizuirea unei hotarari pronuntate asupra fondului sau care evoca fondul poate fi ceruta daca: 10. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a constatat o incalcare a drepturilor sau libertatilor fundamentale datorata unei hotarari judecatoresti, iar consecintele grave ale acestei incalcari continua sa se produca'.

Sa ne amintim ca ministrul justiției a propus revocarea sefului DNA. Presedintele statului a refuzat. Guvernul a contestat la CCR. CCR a spus ca Kovesi trebuie data afara ca asa vrea ministrul, iar Presedintele trebuie sa execute asta, actul sau neputand fi apoi cenzurat in justitiei. Presedintele a semnat revocarea. Or, CEDO a spus ieri ca au fost incalcate drepturile lui Kovesi. CCR are ocazia sa indrepte situatia, reconsiderandu-si practica. Asta pentru ca ceea ce spune CEDO e obligatoriu pentru CCR, conform art. 11 si 20 din Constitutie.

Apropo, avem un exemplu: anul trecut CC Moldova a dat niste decizii, apoi a recunoscut ca a gresit, si-a revizuit hotararile dupa care judecatorii si-au dat demisia”.

 


Comentarii

# UREKE date 7 May 2020 13:38 +9

Mi-aduc aminte ca CCR l-a tinut pe acest DEȘEU membru in CSM chiar si dupa ce magistratii din Romania au decis prin Referendum sa fie aruncat afara, la pubela istoriei. Greu de facut un top al tuturor celor care ma scarbesc , dar acest caraghios cu mecla de Muschetar de Ukraina e pe un loc fruntas.

# wernerica date 7 May 2020 14:24 +8

VASILICA,nu stiu ce hotariri pronunti tu,dar citeste cu atentie art.509 al.1 c.pr.civ ....revizuirea este o cale de atac impotriva unei hotariri pronuntate asupra fondului sau care evoca fondul ...CCR nu judeca fondul vreunei cauze....E GREA LIMBA ROMANA NU ESTE SUFICIENT SA SCRI, SA CITESTI DACA NU O INTELEGI....CCRpoate sa-si schimbe jurisprudenta in anumite conditii spre ex.in conditiile modificarii legislatiei.... Constat ca " arestul la domiciliu " te-a lovit rau.

# Pintea date 7 May 2020 14:27 +2

O greseala este el, de jos si pana sus! Dar asa este cand devii judecator cu ajutorul lui Macovei si Buta. Probabil nu intelege la ce se refera ”procedura jurisdictionala”. Iar CCR nu a dat-o afara pe Kovesi, a constatat ca exista un conflict de natura constitutionala, nu s-a referit la damă in mod expres.

# Ioana M. date 7 May 2020 14:55 +1

Cum s or fi pronuntat cei de la CEDO in cazul dnei K., fara ca dna K.sa fi epuizat caile interne de contestare a masurii revocarii ?

# Cetateanul date 7 May 2020 15:05 0

Behăilă ne esplică despre cum egzistă și fucționează cosorul lui moceanu!

# wernerica date 7 May 2020 15:23 0

CEDO S-A PRONUNTAT LA MISTO LA O SUETA.CINE MAI CREDE IN CEDO.....

# Marcel date 7 May 2020 15:42 +1

Este incredibil pana unde poate sa mearga ANALFABETISMUL PROFESIONAL!

# Hades date 7 May 2020 16:43 +1

Săracul (cu intelectul) de el, ce a înțeles habarnistul ăsta din aplicarea generală și subsidiară a procedurii civile, în completarea procedurii speciale de contencios constituțional. Și cică e judecător. Vai de capul lui și, mai rău, vai de capul alora care ajung pe mâna unui asemenea rebut al magistraturii.

# Ioana M. date 7 May 2020 18:47 +2

Si cum crede domn Vasilica ca se poate revizui hotararea CCR ? Cu o erata ? :)

# eheee date 8 May 2020 16:00 0

Asta mai judeca? vai de noi!pare-se ca e omul sistemului, altfel demult zbura de acolo.

# afiliatul date 10 May 2020 08:29 0

Nu-i nevoie sa le spuna ....vasilica. Sa faca ce au facut cecerei moldoveni. Dar asta na-i sa vezi niciadata la noi. Moldovenii mai au caracter de oameni.Arivistii nostri,nu. Tara asta a ajuns asa de bine ca a fost condusa numai de destepti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii