VIN SALTEAUA UMEDA SI FRAGEZIREA – Judecatoarea ICCJ Lucia Tatiana Rog nu s-a lasat impresionata de lamentatiile fostului procuror Mircea Negulescu, ci a validat rechizitoriul prin care SIIJ l-a trimis in judecata pe „Portocala” pentru cercetare abuziva, influentarea declaratiilor martorilor si instigarea la inducerea in eroare a organelor judiciare. Speta vizeaza felul in care Negulescu i-a fabricat fostului deputat Vlad Cosma un dosar soldat deja cu o achitare (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC

11.11.2020 19:19
Vizualizari: 6728

Oricat a incercat sa scape de judecata fostul procuror Mircea Negulescu (foto) – poreclit „Portocala” si „Zdreanta” –, niciuna dintre lamentatiile acestuia in fata Inaltei Curti nu a tinut. Marti, 10 noiembrie 2020, judecatoarea ICCJ Lucia Tatiana Rog i-a respins lui Negulescu cererile si exceptiile din camera preliminara, dispunand in schimb inceperea judecatii pe fond.Ne referim la cauza in care Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) l-a trimis in judecata pe Negulescu pentru cercetare abuziva, instigare la inducerea in eroare a organelor judiciare, precum si patru fapte de influentarea martorilor. Speta vizeaza un dosar pe care „Zdreanta” i l-a fabricat fostului deputat Vlad Cosma.


Iata mai intai minuta incheierii nr. 466/2020, pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in cauza nr. 1408/1/2020/a1:


Respinge, ca nefondate, cererile si exceptiile formulate in cauza.

Constata legalitatea sesizarii Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala cu rechizitoriul nr. 2170/P/2019 din 04 iunie 2020 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, privind pe inculpatul Negulescu Mircea, legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii.

Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta din Camera de Consiliu, azi, 10 noiembrie 2020”.


Dosarul lui Negulescu impotriva lui Cosma s-a soldat cu achitare la fond


Dupa cum spuneam, cauza SIIJ are in vedere felul abuziv in care Mircea Negulescu „Portocala” – pe vremea cand activa la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti – i-a fabricat un dosar fostului deputat PSD Vlad Cosma pentru presupuse fapte de instigare la evaziune fiscala si instigare la spalare de bani. In aceasta din urma cauza, Cosma este acuzat ca in primavara anului 2012, in campania pentru alegerile locale, l-ar fi determinat pe omul de afaceri Petrica Lucian Usurelu (administratorul Allisano Business Park SRL) sa inregistreze in contabilitate o factura fictiva de aproape 1,1 milioane de lei. Dupa cum Lumea Justitiei v-a prezentat deja, rechizitoriul semnat de Negulescu a produs o achitare in prima instanta, pe 14 august 2020, la Tribunalul Prahova (click aici pentru a citi).

Comentarii

# DODI date 11 November 2020 19:30 +6

Încet se mai fac oamenii oameni. Alții deloc. Din portocale nici pălincă nu poți să faci. În cel mai bun caz portocalele stricate sunt bune de dat la porci!

# Ane date 11 November 2020 20:11 +8

bravo siij, portocala e un escroc de ultima speta Felicitari si doamnei judecator de la ICCJ

# MirelaH date 11 November 2020 20:20 +3

Se pare ca totul este adevarat in legatura cu presupusele fapte ale acestui "procuror" . Justitia isi va spune cuvantul ... Sa speram ca niciun procuror nu va mai avea curajul sa faca asa ceva ...

# Luci date 11 November 2020 20:27 +3

Stop abuzurilor din justitie! Se pare ca incepe sa functioneze justitia in toate directiile . Judecatorii trebuie sa judece avand la baza fapte reale si toti trebuie sa avem parte de procese echitabile. Este de neacceptat ca un procuror sa fabrice probe si sa influenteze martorii intr-un sistem de justitie.

# DAN date 11 November 2020 20:38 0

INSEAMNA CA JUSTITIA FUNCTIONEAZA DE AMBELE PARTI, ATAT PENTRU INCULPATI CAT SI PENTRU PROCURORI

# Costinel date 11 November 2020 20:41 0

Justitia o sa scoata la lumina adevarul.

# escu date 12 November 2020 13:11 +2

Hai, bre, chiar acum când ajunsese și el vedetă TV, împreună cu Cristian Rizea, v-ați apucat să-l „paradiți”? Bravo, d.na judecător, locul celor care încalcă brutal legile și își bat joc de oameni trebuie să stea puțin la răcoare, să le vină mintea la cap, ca în bancul cu papagalul care îl înjura pe Ceaușescu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii