VIRGINELE DIN CSM – Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii isi umezesc ochii in vazul lumii doar pentru ca s-a aflat ca doi dintre ei au fost citati la SIIJ. Plangaciosii din CSM se dau victime, dupa ce ani de zile nu au scos un cuvant despre defilarile anuntate din interiorul parchetelor, mai cu seama DNA. Panicati ca afla lumea, procurorii CSM au dat un comunicat agramat in care jura ca se duc la Inalta Poarta

Scris de: Elena DUMITRACHE

17.02.2020 14:04
Vizualizari: 5994

"Vai, vai, vai ci durere...

Ioti-te, bre, vaporu' cum chere

Si marinarii cum moari

Moari si da din chisioari...

Opreste, Nae, vaporu'!

Opreste, ca ma scufund"


Panica mare la Consiliul Superior al Magistraturii dupa ce s-a aflat ca doi dintre membrii Sectiei pentru procurori, respectiv Nicolae Solomon (foto dreapta) si Florin Deac (foto stanga), au fost citati de procuroarea Adina Florea la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie pentru a da cu subsemnatul in dosare ce vizeaza infractiuni de grup infractional organizat si abuz in serviciu, respectiv neglijenta in serviciu, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. Intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul CSM in 17 februarie 2020, Sectia pentru procurori denunta scurgerea de informatii in mass-media, "inaintea desfasurarii actului procesual, intr-o etapa nepublica a procesului penal" si anunta ca vor sesiza Comisia Europeana "pentru a aduce la cunostinta aceste imprejurari". Cu alte cuvinte, procurorii CSM ameninta ca se duc cu para la "Inalta Poarta" sa arate ca au picat victime ale procurorilor.


 

Vai, ci durere, cum zic versurile din frumosul cantecel, acum reprezentatii Sectiei pentru procurori sunt preocupati si ingrijorati de faptul ca se scurg in presa informatii din dosare aflate in faza nepublica, desi acest lucru se intampla de ani de zile. Mai exact de pe vremea cand defilarile de catuse la poarta DNA-ului condus de Laura Kovesi – parchet care "a instituit" practica scurgerii de informatii – erau la ordinea zilei. Atunci, niciunul dintre ei nu iesea public si nu era ingrijorat ca se scurg date din dosare si nici ca se aduce atingere drepturilor fundamentale ale celor vizati de ancheta. Acum insa, cand sunt subiectii unor astfel de dosare, procurorii CSM ies cu un comunicat de presa in care se victimizeaza si acuza ca sunt supusi acestui atac (atac constand in scurgerea de informatii privind citarea la parchet).

Motivul pentru care s-a scurs informatia in presa, zic procurorii CSM in comunicatul lor, ar fi ca saptamana trecuta, Sectia a emis avizele negative fata de procuroarele Gabriela Scutea (semnatara Procolului SRI-PICCJ din 2009, despre care CCR a stabilit ca este nelegal) pentru sefia Parchetului General si Giorgiana Hosu (cea care a instrumentat cazul Caracal alaturi de alti procurori DIICOT) pentru sefia DIICOT. Avem dubii ca astfel stau lucrurile, dar na...


Cine s-ar gandi ca o citare la parchet ar fi cauzata de avizarea negativa a doua procuroare despre care am auzit oricum ca nu ar fi fost dorite in aceste functii, vorbindu-se in toate mediile despre slaba pregatire a acestora. Va dati seama, daca acum, doar pentru ca s-a aflat ca urmeaza sa fie audiati, procurorii CSM au reactionat in felul acesta, cum vor reactiona in alte situatii?


Sa vedeti ce jale va fi la audierea fostului vicepresedinte CSM, procurorul Cristian Ban (daca va fi audiat). Sustinem aceasta caci avem convingerea ca Ban nu va acuza doar scurgerile de informatii, ci e posibil sa pretinda si ca "plange mama" daca afla ca e chemat la parchet. Cel putin noua asa ne-a zis dupa ce am scris ca are dosar penal.


Pe de alta parte, nu stim cine a redactat comunicatul Sectiei pentru procurori, publicat pe site-ul Consiliului, insa cert este ca nici dupa trei ani in CSM unii membri nu au invatat cand au un "i" si cand au doi ("ii").


Redam in continuare comunicatul Sectiei de procurori din CSM:

"Avand in vedere informatiile aparute in mass media privind citarea a doi membri ai Sectiei pentru procurori la Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, Sectia face urmatoarele precizari:

La data de 13 februarie a fost citat domnul Nicolae Solomon, in calitate de martor, intr-un dosar inregistrat in 2018 la Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, avand ca obiect infractiunile de grup infractional organizat si abuz in serviciu. Citarea s-a facut prin organele de politie judiciara, la sediul CSM, pentru data de 17 februarie 2020, fiind semnata de catre doamna procuror Adina Florea. La data de 14 februarie a fost citat domnul Florin Deac, in calitate de martor, intr-un dosar inregistrat in 2018, avand ca obiect infractiunile de neglijenta in serviciu, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. Citarea s-a facut tot prin organele de politie judiciara, la sediul CSM, pentru data de 19 februarie 2020, fiind semnata de acelasi procuror Adina Florea.

Despre citarea celor doi membrii CSM, s-au scurs informatii in mass media in dimineata zilei de 17 februarie, inainte desfasurarii actului procesual, intr-o etapa nepublica a procesului penal.

Citarea celor doi membri a avut loc la foarte scurt timp dupa ce Sectia pentru procurori a emis avizele pentru cele trei propuneri inaintate de catre Ministrul Justitiei, in vederea ocuparii functiilor de varf la nivelul Ministerul Public, dintre care doua au fost negative.

Sectia pentru procurori apreciaza ca citarea a doi membrii ai Sectiei in maniera aratata, in cauze aflate pe rolul SIIJ inca din 2018, precum si scurgerea in media a informatiilor privind cele doua activitati procesuale, in contextul derularii procedurii de avizare partial negativa a propunerilor Ministrului Justitiei de ocupare a functiilor inalte la nivelul Ministerului Public si al unei campanii media indreptate impotriva membrilor Sectiei, reprezinta un factor de presiune si de decredibilizate institutionala.

Sectia pentru procurori informeaza opinia publica ca va sesiza Comisia Europeana pentru a aduce la cunostinta aceste imprejurari.

Sectia pentru procurori va continua sa-si exercite atributiile constitutionale de garantare a independentei fiecarui procuror si a Ministerului Public in ansamblul sau".


Comentarii

# Relația dialectică dintre s**ă și praefectură date 17 February 2020 14:21 +10

CE are a face S**a cu Prefectura? :sigh: Avizul CSM la propunerile de porcușori e o treabă, citațiile în niște dosare cu găinării de drept comun, comise de niște borfași, sunt cu totul altă treabă! Ce facem, gata, comitem niște alegații total aiurea și de acum ne fofilăm de la îndatoririle noastre de cetățeni care nu suntem niciunul mai egal în fața legii? SIIJ, puneți în aplicare prevederile art. 265-266 C.p.p. și emiteți mandate de aducere pe numele acestor borfași. Urmând această logică defectă, mâine cei 2 citați or să se smiorcăie că citațiile sunt în legătură cu concursul de admitere la INM. Poimâine, or să fie în legătură cu Școala națională de grefieri. Răspoimâine or să lege citațiile de concursul de numire în funcții de execuție la parchete și tot așa mai departe, în vecii vecilor vor găsi motive TÂMPITE pentru a nu se prezenta în fața unui organ judiciar român.

# analfabeti (iiii) date 17 February 2020 14:41 +5

....plin de analfabeti(iii) in CSMeul ala......

# livia date 17 February 2020 15:54 +2

Slugile astea care merg in 4 labe nu stiu limba romana. Aveti pretentie sa stie drept?

# NM date 17 February 2020 16:00 +2

ce golani avem in magistratura, pacat de unii judecatori/procurori care sunt magistrati la locul lor de ce trebuie sa plateasca ei pentru acesti golani? cum de pentru ei noi contribuabili nu avem voie sa cunoastem pe cine platim noi? cine ocupa aceste functii atat de inalte in magistratura, de cine depinde soarta unor magistrati? niste spagagii, niste golani. pe cand va fi audiat si acest derbedeu de proc. Mihai Ban domnule proc-sef Nicolae Marin este dosar pe rolul sectiei cu inceperea urmariruii penale, ce faceti de ce ati stopat dosarul.

# Edelweiss - Ivory Tower Grămătic date 17 February 2020 19:24 0

Oricum ar fi, acestea mânuitoare de brici judiciar n-au NICI O RUȘINE față de etalarea publică, repetitivă, a agramatismului și a înfiorătoarei lor inculturi întrucât prevederea art. 14, alin. 2, lit. b) din Legea 303/2004 se referă la postaci, la comentatori, la trolli, la citizen jurnaliști. Ei, Zeieștile lor Creaturi, n-au nici o treabă referitoare la „cunoașterea limbii române”. Nooooo! Ce limba română? Nu mai bine ceva grevuțe nelegale în care să se smiorcăie că plebea nu mai vrea să le stipendieze incultura și sfertodoctismul, nemaiacceptând să-i țină în spate pe acești...., cu sume lunare și anuale ce sfidează orice logică economică, orice elementar bun-simț?

# cioban date 18 February 2020 06:50 +3

De ce va mirati ca sunt agramati? Carte nu se mai invata decat in clasele 1-4. Astia cu atata au ramas. In schimb, au lefuri de 5 ori mai mari decat un inginer sau un medic. Ei, care nu fac nimic si nu merita nici 10% din banii pe care-i iau. Aratati un singur beneficiu al societatii, din partea astora;se cred Dumnezei pe pamant, pe cand ei nu sunt decat niste paraziti ordinari. Auzi la ei, se duc la stapanii coloniei cu jalba! Alte jigodii ordinare, batu-iar Dumnezeu!

# Goe date 18 February 2020 11:05 0

Niste fatalai.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii