Vorbe de fumoar – 1.07.2021 – Noua sufragerie a lui Kovesi. Pirlog, rezolvat de 3 ori dintr-un foc

Scris de: L.J.

01.07.2021 17:09
Vizualizari: 5469

* Dupa moartea unui misterios miliardar roman, internautii s-au chitit deja sa-i reconstituie biografia. Despre felul inedit in care s-au gandit s-o faca cititi dand click aici.


* Sa tot fii supraveghetor la drumuri! CNAIR baga mana adanc in buzunar ca sa gaseasca firme dispuse a superviza proiectarea si executia unor artere rutiere. Cat de generoasa este compania va puteti face singuri o idee cu un click aici.


* Ce credeti ca face inculpata SIIJ Laura Kovesi, cea care de peste 15 ani incoace o tine tot intr-o sefie, instalata in fotoliile de conducere ca urmare a unor negocieri politice? Confirma vreun rechizitoriu? Participa la vreo conferinta juridica? N-ati ghicit: Luluta se afiseaza alaturi de oameni politici. Ba chiar la Conferinta presedintilor grupurilor politice din Parlamentul European, acolo unde a invitat-o premierul de trista amintire Dacian Ciolos, actual europarlamentar si chiar liderul grupului Renew Europe. Altfel spus: Faraoanca si-a gasit o noua sufragerie. Atat doar ca aceasta nu mai este cea a lui Gabriel Oprea din Bucuresti, ci sufrageria lui Dacian Ciolos din Bruxelles.

Ia sa vedem cum pupa Ciolos la Kovesi pe Facebook:

Procurorul-sef european, Laura Codruta Kovesi, a participat astazi, la invitatia mea, la Conferinta presedintilor grupurilor politice din Parlamentul European.

Doamna Kovesi a ridicat problema resurselor necesare institutiei pe care o conduce, in conditiile in care pe masa Parchetului European (EPPO) sunt deja sute de dosare din toate tarile membre care privesc fraude cu fonduri europene.

Am vazut ca in Romania sunt in continuare incercari de fraude cu fonduri europene - il felicit pe ministrul Catalin Drula pentru cum a gestionat presiunile din partea unor politicieni si afaceristi zilele acestea.

Pentru exact aceste incercari de deturnare de fonduri va fi nevoie rapid de interventia EPPO, pe langa munca foarte buna a DNA”.

 * Luna iulie a inceput bine pentru procurorul #rezistent Bogdan Pirlog, adjunctul Parchetului Militar Bucuresti. Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM l-a albit pe Pirlog in nu mai putin de trei dosare, iar in al patrulea a suspendat judecata pana la solutionarea definitiva a doua cauze aflate pe rolul Curtii de Apel Pitesti, unde judecatorul Dragos Calin de la Curtea de Apel Bucuresti – presedintele Forumului Judecatorilor din Romania – contesta regulamentele in baza carora functioneaza Inspectia Judiciara (vezi facsimile 1 si 2).
Nemultumirea lui Calin se leaga de faptul ca respectivele regulamente au fost adoptate in perioada in care Lucian Netejoru functiona ca interimar la conducerea Inspectiei Judiciare, fapt criticat de catre CJUE. Totusi, amintim ca au existat instante romanesti care au respins asemenea actiuni din partea unor magistrati cercetati disciplinar.

Dar sa nu deviem. Gasiti mai jos minutele prin care „Brigada Nufarul” l-a albit pe Pirlog pe procedura – mai precis, pentru presupusa nulitate a propunerilor de suspendare din functie (vezi facsimil 3). Cu alte cuvinte: „Sindicatul” inca nu a intrat pe fondul acestor cauze disciplinare, ci doar a respins solicitarea Inspectiei Judiciare ca Bogdan Pirlog sa fie suspendat din functie pana la finalizarea cercetarii disciplinare in cele trei spete.
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii