Vorbe de fumoar – 1.08.2021 – Judecatoarea obsedata de Dragnea isi arata cinismul

Scris de: L.J.

01.08.2021 18:04
Vizualizari: 5236

 

* Pe langa terenuri, case, bijuterii si conturi in banci, unii politicieni au mai gasit o metoda pentru a-si pastra economiile. Si pentru a face bani. Unul dintre ei este o cunoscuta figura a USR. Click aici pentru a citi despre cine este vorba.

 

* Pe langa injuraturile pe care si le-a luat dupa ce a fixat o taxa de 1400 lei pentru participarea la concursurile de admitere la INM si magistratura, CSM a devenit si tinta ironiilor. Iar unele dintre ele vin chiar din partea magistratilor. Foarte inspirati au fost cei de la Judecatoria Ploiesti. Acestia si-au aratat uluirea privind taxa de la concurs pe pagina lor de Facebook, apeland la o scena din cunoscutul serial “Friends” (foto). Speram ca nu vor exista represalii impotriva judecatorilor de la Judecatoria Ploiesti care au gandit aceasta forma de a-si exprima opinia privind taxa prohibitiva de 1400 lei. Seful CSM Bogdan Mateescu, ne referim la el pentru ca el se tine de executii si sesizari pe la Inspectie, ar trebui sa isi aduca aminte ca oamenii inteligenti au simtul umorului.

Pe de alta parte, ne ingrijoreaza ca nu cumva Bogdan Mateescu sa fie influentat de judecatoarea obsedata de Dragnea, fosta nevasta a procurorului Doru Tulus, Andrea Chis. Ne gandim la asta avand in vedere ca Andrea Chis apare cam deranjata de cei care vor sa ajunga magistrati si care acum critica decizia CSM de a impune o taxa de uriasa pentru cele doua concursuri, semn ca probabil s-a numarat printre cei care au stabilit cei 1.400 lei. Dovada e faptul ca Andrea Chis le-a cerut celor celor care vor sa devina magistrati sa gaseasca solutii: “Va trebui sa va asumati raspunderi si sa gasiti solutii, nu veti putea da vina pe altii”. Cam cinic, nu-i asa?

 * Romania are in sfarsit ambasador in SUA, dupa 5 luni de pauza ce au urmat rechemarii lui George Maior. Unsul presedintelui Klaus Iohannis (foto dreapta) la Washington este Andrei Muraru (foto stanga), cel care i-a fost consilier prezidential neintrerupt, inca din 22 decembrie 2014 – deci din prima zi de mandat. Pana aici, nimic deosebit.

 


 

Dar ia sa vedem ce a postat Muraru pe Facebook vineri, 30 iulie 2021:

Mandatul meu la Washington a inceput sub cele mai bune auspicii! La mai putin de 24 de ore de la sosirea mea la Washington, am fost primit la Departamentul de Stat, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare. Aceasta solicitudine, o rara exceptie pe care departamentul o face, reprezinta expresia clara a importantei deosebite pe care ???????? partea americana o acorda relatiei cu ???????? Romania.

La Departamentul de Stat, am intalnit doi diplomati de calibru, prieteni si parteneri constanti de dialog ai Romaniei, membri ai conducerii diplomatiei SUA – Philip T. Reeker, Asistentul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene si Eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat al SUA, si Matthew Boyse, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat pentru Europa Centrala. Am discutat despre proiectele de interes comun aflate pe agenda bilaterala, inscrise in directiile de cooperare ale Parteneriatului Strategic – pilon prioritar al politicii externe romanesti.

Am reiterat totodata angajamentul nostru ferm de a consolida relatia cu cel mai important partener strategic pe care il avem, in plan militar, politic, economic, cultural, educational, in spiritul valorilor comune si al idealului democratic care sta la baza legaturii noastre indisolubile. Dupa expunerea directiilor prioritare ale mandatului meu, am identificat oportunitati foarte bune de explorare aprofundata a obiectivelor noastre strategice, avand in vedere si faptul ca anul acesta si in 2022 marcam doua aniversari bilaterale importante.

Sunt increzator ca vom continua sa contribuim la promovarea unui dialog transatlantic constant si constructiv”.

 Ridicolul situatiei este ca Andrei Muraru s-a laudat ca a fost intampinat, practic, de catre o secretara si o secretara adjuncta. N-o spunem noi, ci avocata Ingrid Mocanu, care tot vineri a pus pe Facebook urmatorul comentariu, insotit de organigrama Departamentului de Stat al SUA (guvernul Statelor Unite):


Andrei Muraru, ambasadorul Romaniei in SUA: ”Mandatul meu la Washington a inceput sub cele mai bune auspicii...Am fost primit la Departamentul de Stat la mai putin de 24 de ore de la sosire”.

Domnule Ambasador, sunt absolut convinsa ca sunteti un diplomat desavarsit si foarte important. Totusi, cine v-a primit pe dvs. se regaseste in organigama departamentului de stat cam pe la rangul V, aproape la nivel de portar fata de importanta functiei dvs.. Si chiar, nu mai bine ne spuneti daca v-au fost primite scrisorile de acreditare? Ca altfel, nu aveti despre ce ”colaborari”, ”politici”, ”strategii” si altele specifice celor acreditati sa vorbiti pe la departamentul de stat. Pana atunci, nici steguletul pe masina de serviciu nu aveti voie sa il puneti. Si nu vi se pare firesc sa va primeasca scrisorile macar secretarul de stat pentru afaceri externe (ministrul afacerilor externe din SUA)? Sunt convinsa ca sunteti foarte-foarte important si foarte-foarte competent, ca altfel nu ajungeati in asa functie inalta, de unde ar cam trebui sa stiti cum merg lucrurile in diplomatie si cam ce scrie in Conventia de la Viena.

PS - v-am incercuit in poza atasata locul departamentului/nivelului la care a fost primit ditai Ambasadorul... care se mai si lauda cu asta ????

PPS - pe site-ul Departamentului de Stat SUA nici o mica stire nu este despre el... la Maior s-a dat imediat ce au fost primite scrisorile.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# johanniskraut date 1 August 2021 20:22 +1

Pe madam Mocanu a cam luat-o gura pe dinainte... Assistant secretary (subsecretar de stat, un directoras al unui departament din minister) nu-i acelasi lucru cu secretary/assistant (secretara/asistenta). Oricum, marelui Ambasador in pindostan al Gauleiterului i-a fost oferita primirea binemeritata, de functionaras servil al coloniei umile.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii