Vorbe de fumoar – 1.10.2020 - Scribul Legilor Justitiei. Avem candidatii la CJUE

Scris de: L.J.

01.10.2020 19:00
Vizualizari: 4209

* Ce circ la Sectorul 1. Si totul cu girul Biroului Electoral care inchide usor, usor ochii la indiciile de frauda cat casa facuta de reprezentantii USR chiar in sala unde au fost depozitati sacii cu buletinele de vot. Armand a fost deja data castigatoare. Cum, cititi aici!

 


* Interesante lucruri se intampla in jurul Legilor Justitiei, atat de mult dorite de al mai mut din dealul Cotrocenilor. Ajunsi in situatia de a se confrunta cu un proiect de modificare a Legilor Justitiei pentru care nu au fost nici macar consultati, magistratii, in frunte cu CSM, si-au exprimat nemultumirea fata de continutul acestor legi. Dar, bine bine, veti intreba: cum au luat nastere noile prevederi ale Legilor Justitiei pe care Predoiu le-a pus pe masa judecatorilor si procurorilor cu maxim tupeu, fara ca inainte sa ii chestioneze despre acestea si cine a lucrat la ele. Caci trebuie sa fi fost cineva care avea catusi de putin habar de cum functioneaza Justitia in tara asta (ca doar nu le-a facut Iohannis) si cineva care sa fi fost si apropiat de minister. Pana la aceasta ora nu stim prea bine cine s-a apucat sa bage securistii din nou in lege, dar avem o banuiala. Ce am auzit insa cu titlu de certitudine este ce s-a intamplat cu Inspectia Judiciara, a carei fata a fost schimbata radical in noile Legi ale Justitiei. Si stim si cine a lucrat intens la modificari pentru ca Inspectia sa nu mai fie cea de astazi. Din cate am auzit, autoarea amendamentelor pentru Inspectia Judiciara din Legile Justitiei este nimeni alta decat judecatoarea Daniela Valeria Iancu, in prezent inspectoare la Directia de inspectie pentru judecatori din cadrul Inspectiei Judiciare. Iar din ce ne-a ajuns noua la ureche, cea care a primit materialul, pe suport hartie, de modificare a modului de functionare a Inspectiei Judiciare pentru includerea in noile Legi ale Justitiei este nimeni alta decat Lidia Barac, actual secretar de stat in Ministerul Justitiei, prietena din trecut al lui Iancu, cu care a avut, partial, acelasi traseu profesional, plimbandu-se prin aceleasi instante. Interesant, nu?* Bataie mare pe Curtea de Justitie a Uniunii Europene! S-a finalizat perioada de inscriere pentru CJUE si, din ce am aflat, candidatii Romaniei la functia de judecator la Curtea de Justitie a UE sunt in numar de trei, fiecare dintre ei cu faima lor, fiecare dintre ei raspunzand la urmatoarele nume:

-Dragos Calin: judecator CAB, co-vicepresedinte al Forumului Judecatorilor din Romania, activist de serviciu cu inclinatii #rezist;

-Octavia Spineanu: fosta sefa a Institutului National al Magistraturii , care nu demult a mai candidat si pentru functia de judecator la Tribunalul Uniunii Europene;

-Razvan Horatiu Radu: procurorul fara experienta, care si-a petrecut mai toata cariera pe detasari in strainataturi, pentru ca dintr-o data sa i se para interesanta munca de procuror si sa vina fix in Parchetul General.

Cam astia sunt candidatii Romaniei pentru mandatul de judecator roman care va expira pe data de 6 octombrie 2021, alaturi de alte 13 mandate de judecatori si 6 avocati generali in cadrul CJUE. Sa urmarim deci procedura in continuare! Am putea avea surprinze.Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Gigel date 2 October 2020 00:32 0

Deci Calin sau FJR o sa tacă chitic la mizeriile de legi la care a și lucrat ca sa i și el un post din mâna lui Predoiu. Principiile lui peste, # e pe funcții, schimbări interese, și se mai da și mare deontolog. Și asta da sistemul pe mâna Securității pentru un post călduț afara ca madam Lascu. Sper sa se difuzeze Interviurile de la minister ca sa îmi iau și eu un cornet de popcorn

# Prieten Dragos Calin date 2 October 2020 18:00 -1

Ar fi util ca în cadrul interviului judecătorul chiulangiu al Cab sa fie întrebat ce va face cu soția sa în eventualitatea în care pleacă la cjue. Va cere și acolo suplimentarea de posturi pt soție,asa cum a făcut acum 4 ani la Cab?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii