Vorbe de fumoar – 10.06.2021 – Procuroarea care a infundat-o pe agitatoarea Dorobat. Saptamana neagra pentru Crina Muntean

Scris de: L.J.

10.06.2021 19:07
Vizualizari: 5273

* Cel putin 10 intrebari au aparut dupa ce un guvern a marcat o premiera istorica. Una dintre ele suna in felul urmator: „Exista si alte tari care fac acest lucru?” Le gasiti pe toate facand click aici.


* Chinezii au vazut ca autoritatile romane n-au ascultat de vorba buna, asa ca au dat statul in judecata si au castigat. Va spunem doar atat: institutia guvernamentala chemata in instanta a incercat sa forteze retroactivarea unei legi. Bineinteles ca nu i-a mers. Aflati detalii cu un click aici.


* Ati citit deja cele doua articole (aici si aici) unde Luju.ro arata cum a fost condamnata pentru luare de mita doctorita Carmen Dorobat – cea care impreuna cu propriul sot, Gheorghe Dorobat, alcatuieste un cuplu de infractori. Ei bine, Lumea Justitiei a mai aflat un lucru despre dosar: numele procuroarei de caz. Este vorba despre Andreea Oana Nica, rechizitoriul semnat de aceasta fiind confirmat de catre fostul sef al DNA Iasi Florin Bogdan Munteanu, a comunicat DNA la solicitarea noastra (vezi facsimil).

 


Fireste ca va suna cunoscut numele procuroarei Andreea Oana Nica. Ea este cea care in aprilie 2021 a clasat dosarul vizand felul in care fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu si-a echivalat in Romania studiile universitare din Austria (click aici pentru a citi). In iulie 2018, tot Nica a incasat achitarea definitiva a 27 de inculpati in acelasi dosar, trei oameni decedand in timpul procesului, iar al patrulea ramanand paralizat in urma unui accident vascular cerebral (click aici pentru a citi).

Totusi, trebuie sa fim fair-play si sa aratam ca nu avem nimic personal cu procuroarea Nica. Tocmai de aceea, o felicitam acum pentru dosarul in care a obtinut condamnarea definitiva a sotilor Carmen si Gheorghe Dorobat, dovediti definitiv de catre instanta ca au incasat zeci de spagi de la studenti ca sa nu-i pice la examene.


* Daca pe procuroarea Andreea Oana Nica am facut-o vedeta noi, cei de la Lumea Justitiei, judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind de mult o celebritate nationala. Sapatamana aceasta s-a dovedit nefasta pentru cea despre care procurorul Cristian Ardelean sustine ca a primit porecla „Bambina” din partea avocatului Razvan Doseanu. Dupa ramanerea definitiva a sanctiunii disciplinare (chiar daca intr-o forma imblanzita – click aici pentru a citi), Crina s-a mai pomenit cu un necaz.

Joi, 10 iunie 2021, Sectia pentru judecatori a CSM a emis urmatoarea minuta:

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat admiterea cererii formulate de doamnele judecator FLORICA ROMAN, LOREDANA DOSEANU din cadrul Curtii de Apel Oradea si CARMEN DOMOCOS, presedintele Tribunalului Bihor, de aparare a reputatiei profesionale, fata de afirmatiile facute de doamna CRINA MUNTEAN, judecator la Tribunalul Bihor. (7 Da, 2 Nu)”.

Sesizarea celor trei magistrate a fost formulata ca urmare a interviului acordat de Crina Muntean site-ului Newsweek Romania, in care judecatoarea #activista si-a varsat nervii pe toti cei care o suparau pe plan local.

Am putea comenta in multe feluri aceasta nestemata a judecatorilor CSM, dar ne multumim sa ne rezumam starea de spirit in binecunoscutul cuvant prezidential: „Ghinion!”


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii