Vorbe de fumoar – 10.09.2019 – Serviciul de informatii ilegal de la Ministerul Justitiei

Scris de: L.J.

10.09.2019 19:02
Vizualizari: 5951

 

* Mai sunt doar cateva ore pana cand celebra procuroare ex-DNA Florentina Mirica va da socoteala in fata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM pentru nu mai putin de trei abateri disciplinare de care o acuza Inspectia Judiciara din cauza halului in care procuroarea a instrumentat un dosar pe vremea cand activa la DNA. De talentul de anchetatoare al Florentinei Mirica beneficiaza acum Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, dar tinem sa va amintim ca acum trei ani, pe cand paradea la DNA, Mirica s-a dus in fata CSM insotita de insasi Laura Kovesi, ca sa-i arate ea Sectiei pentru procurori in materie disciplinara cine-i tine spatele (click aici pentru a citi). Acum, insa, ghinion! Kovesi are treaba pe la Parchetul General, ca procuroare, si pe la SIIJ, ca inculpata. Dar sa nu lungim vorba. Dati click aici ca sa cititi in ce dosar disciplinar va fi audiata Mirica la „Brigada Nufarul”.

 

* Foarte tare ce circula pe Youtube. Intr-o inregistrare de circa 9 minute, o fosta angajata a Penitenciarului Bacau denunta public modul ilegal in care, in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), a ajuns sa functioneze o directie "organizata ca o structura de culegere de informatii, numita Directia prevenirea criminalitatii si terorismului (DPCT)". Ei bine, aceasta structura, conform marturiilor fostei angajate ANP (deja fosta, caci astfel cum aceasta relateaza a fost data afara din ANP dupa ce a refuzat sa semneze un angajament), s-a axat pe culegerea de informatii de securitate nationala, activitatea sa fiind reglementata doar prin "decizii interne" care ar incalca prevederile Legii nr. 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, nefiind reglementata prin lege, controlata de Parlamentul Romaniei, ori organizata si coordonata de CSAT. Fosta angajata ANP sustine ca informatiile obtinute in cadrul DPCT sunt redactate si prelucrate de personalul acestei structuri pe retele informatice care ar fi implementate ilegal si neautorizate, confectionate artizanal, care nu ar indeplini conditiile minime de protectie a sistemelor de date. Conform propriilor marturii, pentru ca a refuzat in scris sa isi continue activitatea in cadrul structurii care ar functiona fara baza legal, conducere DPCT dar si capi din ANP ar fi exercitat sistematic actiuni de hartuire psihica, acte de intimidare, finalizate cu sanctionarea acesteia, prin destituirea sa din cadrul ANP. Mare curaj are aceasta doamna si o felicitam pentru taria de care da dovada. Nu putem totusi sa nu ne intrebam: daca aceasta structura functioneaza in forma mai sus descrisa de fosta angajata, de ce niciun ministru nu a suflat un cuvant?

Iata filmarea:

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cristian date 10 September 2019 20:10 +7

Acest serviciu a existat si exista de la desființarea oficială a SIPA, preluând fostii ofițeri SIPA. In jargonul lumii penitenciare ei au rămas în continuare ca SIPA!!!

# Schiopu Florin date 10 September 2019 22:31 +3

Are dreptate. Acest serviciu este un continuator al SIPA, mai periculos din perspectiva lipsei controlului de oricine in Romania cu exceptia conducerii ANP. Lipsa oricaror promovari face ca aceasta directie sa culeaga informatii despre personal , cele mai multe ce nu au legatura cu serviciul. Dar si in cazul in care ar aduna si despre personal, nu ar trebui sa o faca in afara prevederilor legale si a controlului Parlamentului Romanie si asta cu mutare lui la nivelulMJ. Altfel vor fi incalcate prevederile GDPR de o institutie a statului, respectiv Administratia Nationala a Penitenciarelor cu directa implicare a conducerii acesteia. In integralitate.

# golan date 11 September 2019 01:24 +4

De ce nu spuneti ca rau a facut angajata ANP ca nu a semnat Angajamentul cu ''structura''aia.Puteati macar cu ocazia asta sa amintiti succesul aluia ce a semnat ca''Petrov'' un Angajament cu vechea Securitate si s-a vazut cum acest fapt a contribuit decisiv la obtinerea fara probleme a functiei de Sef de stat a petrovului,inca de doua ori.

# Traian date 11 September 2019 08:06 +4

Are dreptate doamna, acest serviciu a fost înființat imediat după desființarea SIPA și nu este controlat de parlament sau alta structura . Acest serviciu culege informații ilegal despre cadrele din penitenciar, judecători, procurori . El nu funcționează legal ca un serviciu de informații . In notele de informare întocmite de lucrătorii acestui serviciu sunt denigrați angajatii din penitenciar . Acest serviciu trebuie urgent desființat sau controlat de parlament . Angajatii acestui serviciu fac multe abuzuri. Câteva exemple de angajați ai acestui serviciu care fac abuzuri : Penitenciarul Mioveni, Brăila, Iași, Craiova, Jilava, targu Jiu . Sa verifice cineva materialele denigratoare întocmite de acești funcționari .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii