Vorbe de fumoar – 11.10.2019 – Birchall are gura mare

Scris de: L.J.

11.10.2019 18:21
Vizualizari: 4872

 

* „Brigada Nufarul” si-a dat acordul pentru ca doi procurori sa fie detasati la Institutul National al Magistraturii. Unul dintre ei a candidat la un moment dat pentru Sectia de investigare a infractiunilor din justitie, insa intre timp n-am mai auzit nimic de el. Celalalt – magistrat militar – le-a dat clasare ofiterilor SRI acuzati de falsificarea stenogramelor din dosarul Sturdza-Ceteras. Cum se numesc cei doi, dar si al treilea – refuzat de Sectia pentru procurori din CSM – puteti afla facand click aici.


* Oricat ar fi de controversat Marian Oprisan intr-unele momente, de data aceasta vicepresedintele PSD a zis o vorba mare. Vineri, 11 octombrie 2019, solicitat sa comenteze disperarea cu care ministresa Justitiei Ana Birchall vrea desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, seful CJ Vrancea a trimis-o-n banca ei pe Ana, despre care a spus ca are gura prea mare. Totodata, Oprisan a subliniat rolul benefic al SIIJ:


Ana Birchall ar trebui sa-si tina gura putin... sau mai mult, din anumite puncte de vedere, din cauza faptului ca... Eu o spun cu toata responsabilitatea – ca sa n-avem niciun fel de discutie: atata timp cat judecatorii din Romania intra sub jurisdictia de ancheta a DNA, niciun cetatean al Romaniei nu poate sa aiba garantii ca poate exista un proces echitabil intre cetateanul respectiv si DNA. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, nu exista egalitate de arme. Si intr-o zi o sa explic ce inseamna si acest lucru. Pentru ca aici in discutie este ce poate sa faca apararea si ce poate sa faca acuzarea. Deci in conditiile in care acuzarea il poate ancheta si pe judecator, poate sa faca de 30 de ori mai mult decat poate sa faca apararea unui cetatean in aceasta speta. Deci existenta sectiei speciale pentru ancheta magistratilor este perfect justificata si ea s-a nascut ca solutie la marile abuzuri facute de parchetele din Romania. Nu ca a incalcat-o (n.r. Ana Birchall linia partidului), dar cred ca a exagerat”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 14 October 2019 17:43 +2

Intr-adevăr bircialul nu a încălcat linia partidului! S-a urcat cu bocancii pe acea linie. Dacă aceasta este o soluție corectă doar membrii de partid și bunul Dumnezeu poate ști. Iar dacă cei care i-au tras sforile să joace cum vor ei (ciolanis și licuriciu de peste baltă) atunci numai ea poate să ne confirme. Oricum faptele ei o confirmă deja!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii