Vorbe de fumoar – 11.11.2020 – Lege pentru un singur om

Scris de: L.J.

11.11.2020 17:03
Vizualizari: 3215

 

* Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a rupt pe genunchi pe afaceristii care au incalcat legislatia concurentiala. Acestia sperau sa beneficieze de clementa unui act normativ adoptat recent, dar ICCJ le-a spus sa-si puna pofta-n cui. Mai multe detalii gasiti cu un click aici.


* Initiativa legislativa surprinzatoare in Senat, unde un proiect de lege a fost aprobat tacit, doar pentru ca a fost uitat intr-un sertar si s-a implinit termenul prevazut de lege. Tot mai des se intampla ca in Parlamentul Romaniei legile sa fie adoptate tacit, desi este obligatia alesilor sa le dezbata. De data asta, un proiect de lege trecut ca prin branza prevede ca toate drepturile si privilegiile acordate fostilor sefi de stat sa fie pierdute daca se constata ca a persoana a fost colaborator/ofiter acoperit al fostei Securitati de pe vremea regimului comunist. Mai sa fie, cati fosti presedinti se pot incadra intr-o atare situatie? Raspunsul este unul singur: Traian Basescu, caruia foarte curand i se va da verdictul final, la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care CNSAS l-a declarat coloaborator al Securitatii. Basescu a negat, dar verdictul mai are putin si va fi dat. Sa stie cineva dinainte care va fi verdictul, astfel incat sa fie servit odata cu aceasta noua lege? Dincolo de aprecierea sau neaprecierea fata de o persoana, consideram totusi ca intr-o democratie nu se poate accepta ca o lege sa fie data pentru o singura persoana, mai ales ca niciun viitor presedinte nu va mai putea fi descoperit vreodata ca fiind colaborator al Securitatii, pentru ca au trecut atatia ani, incat fizic e imposibil.


* Vai, cat interes in CSM pentru COVID-19 si cate masuri absolut necesare ia Consiliul asta! Miercuri, 11 noiembrie 2020, la CSM a avut loc o intalnire de lucru la care au fost prezenti membri ai Sectiei pentru judecatori, membrii societatii civile si ministrul Justitiei Catalin Predoiu. Ce credeti ca s-a intamplat in intalnire? Va spunem noi? Nimic! S-au intalnit sa se adune, s-au vorbit vorbe si s-au facut promisiuni. Practic, CSM s-a comportat ca un politician de carton. Bravo, Margareta Tint! Este singurul presedinte care a reusit intr-un an sa transforme CSM in ceea ce multi si-au dorit: o unealta.

Iata care este fabuloasa concluzie, plina de speranta, a intalnirii de lucru a CSM:

"Asiguram pe aceasta cale opinia publica, corpul magistratilor, precum si ceilalti profesionisti ai dreptului ca, in limita atributiilor constitutionale si legale, Consiliul Superior al Magistraturii urmareste constant si cu profund interes modalitatea in care evolueaza situatia din instantele judecatoresti si va intreprinde toate demersurile necesare consolidarii unui cadru legal care sa permita adaptarea procedurilor judiciare la masurile de protectie sanitara necesare".

Ceva de vis!Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# un mizantrop date 12 November 2020 01:58 +9

"intr-o democratie"...asta e cheia! Care democratie?! eu vad, la varful puterii numai odrasle securiste, ori urmasi ai comisarilor sovietici...apoi, de unde stiti ca legea e pentru un singur om? Eu tot astept sa vad dosarul de urmarit al lui Iohanis, pentru ca, pe vremea cand nicusorea la Sibiu (pana-n 89, ca nicusoreala din "democratie" abia a inceput de vreo luna...) era o practica unanima de urmarire a sashilor de catre Securitate...stiu ce spun, asa ca, daca esti sas suficient de batran sa fi fost major pe vremea aia (s-au vazut si cazuri cu minori...), ai, fie dosar de urmarit, fie...ar mai fi si varianta cu "inca operativ", caz in care e de inteles ca dosarul sa fi ramas la SRI si CNSAS-ul sa nu stie...asa s-ar explica si obedienta impaiatului fata de securitate...asa ca legea nu vizeaza un singur om...ne vom lamuri, daca (sau cand) o promulga fara fasoanele de la legile antipedofili si educatia (perversa) sexuala...de parca nu intelesesem deja...

# Edelweiss - Ivory Tower Former Cadet date 12 November 2020 18:15 0

Nu m-ar mira câtuși de puțin să aud, peste o grămadă de ani, că Plăvannul a fost unul dintre răpănoșii care trăgeau, din luminatoarele caselor sibiene, asupra elevilor școlilor militare. Totul este posibil în această Kolonie Nebună.

# DODI date 12 November 2020 19:26 +1

Și totuși LUJU greșiți. Legea aprobată tacit nu a fost dată pentru un singur om, ci pentru BINOM, respectiv pentru bețivul național Petrov și turnătorul ordinar ciolaniSS. Care este așteptat și el la cotitură. Asta dacă apucă sfârșitul mandatului. Ceea ce, după cum se comportă ipochimenul, nu cred că se va întâmpla.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii