Vorbe de fumoar – 12.05.2020 – Tint baga CSM in aparatul de propaganda al DNA

Scris de: L.J.

12.05.2020 16:58
Vizualizari: 4249

* Suparare pentru sefa DNA Targu Mures, Doina Claudia Vinersar, ale carei planuri au fost stricate de Sectia pentru procurori a CSM. Chiar si asa, procuroarea Vinersar nu trebuie se dispere. Isi poate rezolva situatia in instanta. Precedent exista. Si inca ce precedent. Click aici ca sa aflati despre ce este vorba.


* Noi intelegem ca cea mai necunoscuta presedinta a CSM, judecatoarea Nicoleta Tint, nu prea are lucruri importante de impartasit, cel putin in aceasta perioada, dar sa transformi pagina de Internet a Consiliului in site de propaganda pentru DNA este cam prea de tot. Pe site-ul CSM a fost publicat astazi un comunicat din partea DNA. Evident, am fost si noi curiosi sa vedem ce anume contine respectivul comunicat, in conditiile in care CSM publica de regula pozitii ale diferitelor instante si parchete in legatura cu probleme sau aspecte ce tin de activitatea acestora, sa zicem din punct de vedere administrativ, sau cu privire la aparari de independenta, reputatie ori alte vrajeli de astea. Surpriza insa, pe site-ul CSM era comunicatul in care DNA anunta retinerea unui om de afaceri pentru o pretinsa dare de mita (vezi facsimil). Acum, serios doamna Tint, caci dumneavoastra raspundeti de tot ce se intampla in Consiliu, ce legatura are un dosar al DNA cu CSM? Noi nu vedem vreuna. Poate o fi fost insa o greseala, cine stie. Dar credem ca nu e nicio greseala, atat timp cat in urma cu cateva zile un alt comunicat de acest gen fusese publicat de CSM. Noi nu ne aducem aminte ca in anii trecuti CSM sa posteze asemenea comunicate si sa faca propaganda pentru DNA. Daca insa au existat, e foarte rau. Oricum, asteptam ca pe viitor, macar in vremea lui Tint, CSM sa anunte si sentintele de achitare in dosarele DNA. Inculsiv cele din cauzele fabricate impreuna cu SRI, inclusiv cele dispuse de instante care in trecut au avut protocol cu SRI. Asa ar fi frumos.

Pe de alta parte, daca tot este dornica de comunicare, poate ca presedinta CSM Nicoleta Tint – repetam, probabil cel mai ignorat conducator al Consiliului, situatie cauzata evident si de pandemia de Covid – ar fi trebuit sa puna in dezbatere, in acelasi loc unde a postat comunicatul DNA, proiectul de hotatare privind masurile impuse instantelor. Unele care injosesc avocatii si care restrang niste drepturi, fara sa existe o acoperire legala (click aici pentru a citi).

 
* Apar primele semne de revolta in strada. Cativa tineri au protestat marti fata de criminala decizie a regimului Iohannis de a tine blocate activitatile din industria turismului, hotelurilor si restaurantelor. Mesajele lor, prezentate de ziarul Adevarul, au fost cat se poate de legitime si de bun simt (foto mai jos). Este foarte posibil ca asemenea gesturi sa fie tot mai dese in urmatoarea perioada, asta daca Guwernerul nu va intelege sa dea drumul la activitatile economice. Caci sa fie clar: daca o tinem tot asa, romanii vor ajunge sa moara de foame. Si atunci, nimeni nu ii va mai putea opri, nici macar Iohannis, cu tot aparatul lui de represiune si manipulare.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Dictatura vivere date 12 May 2020 17:37 +8

Duamna Pîrț! V-ați luat pastilele în ultima vreme? Întreb #șî eu: să poate o sugestie de afișare onnline cu mânuțe digitale: ”To(n)ți pentru justițe”? Sau cu plăcuțe suedeze pentru ... că tot ne-a zis nea ăla din deal că e cu libertate de expresie gen. Adevărul e că atunci când privești la opozițiunea leșinătoare a Ciolanului ... astea par niște luminății.

# escu date 13 May 2020 09:52 +1

Ce protest este acesta? Mimăm că suntem supărați? Protestul se face în fața Guvernului, în Piața Victoriei, fără autorizație, așa cum ne-a învățat „fizicianul” Ciolannis și Sică Mandolină. Alo, propaganda, se aude? Unde sunt vașnicii protestatari Ceaușescu și Dide? Ce sinecuri au primit? Au ajuns consilieri pe undeva?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii