Vorbe de fumoar – 15.11.2020 - “Judecatorul Savarina” moare ca nu e doctor?

Scris de: L.J.

15.11.2020 17:42
Vizualizari: 3572

* E scandal urias in SUA in legatura cu fraudarea alegerilor prezidentiale, Joe Biden autoproclamandu-se deja castigator in fata lui Donald Trump, asta desi scrutinul inca nu a fost validat official. Totusi, pe langa latura politica, alegerile din SUA au adus in discutie un alt subiect extrem de interesant. Click aici ca sa vedeti despre ce este vorba.

 

* V-am prezentat deja iesirea judecatorului Bogdan Mateescu din CSM, zis “Bobita Matilet” sau “judecatorul Savarina” (dupa "dosarul Savarina" de la SIIJ), la adresa judecatoarelor Evelina Oprina (contracandidata lui Mateescu la sefia CSM) si Gabriela Baltag (click aici pentru a citi). Dar stati ca nu e singura referire a lui Mateescu la adresa celor doua, caci acelasi personaj si-a luat vocea grava si s-a apucat sa scrie despre Oprina si Baltag inclusiv pe pagina sa de Facebook. Ce a alegat Bobita pe acolo nu are importanta, din punctul nostru de vedere. Important este insa ca Bogdan Mateescu a ajuns, in opinia noastra, sa fie obsedat de cele doua judecatoare. Cine stie, poate Baltag si Oprina sunt singurele din CSM care ii tin piept, iar asta nu ii place deloc lui Mateescu. In aceeasi postare de pe Facebook am mai observat ceva. Si anume ca “Bobita Matilet” s-a referit la Gabriela Baltag si Evelina Oprina cu sintagma “doamna judecator doctor”. Or, din ce stim noi, e prima data cand Mateescu se adreseaza in acest fel fata de cele doua, cu “doamna judecator doctor”. Ceea ce ne-a facut sa ne intrebam daca Bogdan Mateescu are chiar atat de mare respect si apreciere fata de Baltag si Oprina. Am abandonat aceasta ipoteza rapid pentru ca nu il credem in stare de asa ceva pe Bogdan Mateescu, desi probabil ar trebui sa se ridice in picioare cand cele doua trec prin fata lui. Drept urmare, s-a nascut o alta intrebare: o fi oare Bogdan Mateescu ofticat ca el nu e doctor? Tot ce e posibil. Si problema e ca, pararea noastra, nici nu va ajunge vreodata doctor. Asta desigur daca nu cumva se aliniaza stelele ca in cazul inculpatei Laura Kovesi.

 

Iata alegatiile judecatorului Bogdan Mateescu: 

 

“Ieri, in plen, s-a propus de catre Presedintele CSM transformarea unui post de asimilat al magistratilor in post de functionar public.

Postul era prevazut la Biroul de achizitii si protocol al Consiliului.

Am sustinut fara rezerve propunerea, care este salutara.

Nu am inteles de ce colega mea, doamna judecator doctor Baltag (ulterior alaturandu-se si doamna judecator doctor Oprina) a solicitat insistent ‘motivatia’ propunerii Presedintelui. A si constatat ca postul nou are prevazut un salariu mai mic. Am fost surprins cunoscand discursul danselor fata de asimilati, mi s-a parut, da, surprinzatoare pozitia insistenta. Ma rog, fiecare cu discursul/discursurile lui.

Dincolo de faptul ca exista recomandari ale Curtii de conturi in acest sens, despre care am discutat cu totii de-a lungul timpului, spun si aici, am facut-o si in plen, ca o motivare a propunerii este subinteleasa.

Personalul asimilat magistratilor are aceleasi drepturi ca si magistratii, dar nu are responsabilitatea infaptuirii actului de justitie, cu toate consecintele. Cred cu tarie ca nu se justifica un astfel de post la protocol ci doar acolo unde natura atributiilor din fisa postului il face absolut, dar absolut necesar.

In final, propunerea Presedintelui CSM a trecut cu o larga majoritate.

Ea reprezinta un prim pas dintr-un proces mai amplu, cred eu, care trebuie continuat in dezideratul de a corecta si eficientiza dimensiunea si natura personalului CSM”.

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Maria date 15 November 2020 21:59 +5

La anul, tot anul....vom rade cu si de judecatorul doctor Savarina. <img src=ops:' />

# ion date 17 November 2020 07:59 -3

cred ca si voi sunteti gelosi pe savarinele domnului, altfel nu se intelege de ce tot faceti referire la ele?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii