Vorbe de fumoar – 16.06.2021 – Ministrul Justitiei Stelian Ion cere ancheta pe abuzurile comise in cazul Puiu Popoviciu

Scris de: L.J.

16.06.2021 18:58
Vizualizari: 5024

* Cat a fost PSD la guvernare, corul de agitatori PNL-isti, pluseristi si #rezistenti din strada l-au injurat din toti bojocii pe Liviu Dragnea. Totusi, acum premierul Florin Citu ajunge sa procedeze fix cum a gandit Dragnea. Click aici ca sa va minunati si dumneavoastra!


* Ministrul USR-ist al Transporturilor, Catalin Drula, este acuzat ca pregateste un jaf imobiliar de proportii. Chiar daca cel care a formulat acuzatia nu o spune explicit, adaugam noi: praduiala va fi posibila din cauza ca parlamentarii PNL-USR-PLUS au macelarit legea lui Serban Nicolae, care interzicea privatizarile. In fine: click aici ca sa vedeti ce ar pregati ministrul Drula!


* Cand e de laudat ministrul Justitiei Stelian Ion, trebuie sa o facem. Ne-a surprins placut pozitia acestuia dupa decizia exploziva a Inaltei Curti a Regatului Unit a Marii Britanii, care a admis apelul lui Puiu Popoviciu si a respins cererea de extradare ceruta de autoritatile romane, pe motiv ca omul de afaceri nu a avut parte de un proces corect in Romania. O decizie in care s-a aratat ca ceea ce s-a intamplat in cazul lui Puiu Popovici a fost “un exemplu extrem de lipsa de impartialitate judiciara”. Ei bine, Stelian Ion, pe buna dreptate zicem noi, a cerut declansarea unor verificari privind lucrurile extrem de grave constatate de judecatorii britanici. Nu doar lucruri extrem de grave, ci abuzuri in toata regula, am spune noi.


Iata declaratiile facute de ministrul Justitiei Stelian Ion:


“In cazul Puiu Popoviciu e de analizat. Iata, o instanta din Marea Britanie a dat o decizie care sanctioneaza instanta romana, ceea ce este foarte grav. Trebuie sa vedem foarte clar unde sunt probleme. In orice caz, toate dosarele trebuie sa se bucure de atentie. Reprezinta un semnal de alarma. O discutie trebuie sa aiba loc. Nu vor ramane lucrurile asa. Trebuie sa vedem daca intr-adevar instanta din Romania a avut o problema. Acum, noi avem incredere in instantele noastre, dar cand apar astfel de acuzatii trebuie sa vedem daca a fost vreo problema. Subiectul nu se inchide”.

Altfel, cine nu a citit decizia pronuntata de Inalta Curte a Regatului Unit al Marii Britanii prin care au fost devoalate abuzurile comise in cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu o poate face aici.* Umbla vorba ca UDMR il propune ca Avocat al Poporului pe Gyula Fabian, cel care a activat ca procuror intre 1998 si 2020, cand a iesit la pensie. De numele lui Fabian nu se leaga nici vreo realizare profesionala stralucita, dar nici vreun scandal cat casa. Ba sa nu mintim: omul are in CV un scandal mititel, dar care nu i-a adus nicio sanctiune: in 2007, a fost cercetat de disciplinar pentru ca a participat la un eveniment organizat de catre un ONG ce milita pentru ruperea Transilvaniei de Romania. Din fericire pentru Fabian Gyula, procurorul nu a apucat sa fie trimis in judecata disciplinara, CSM clasand dosarul. Gasiti detalii pe Adevarul.ro.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Goargăș date 16 June 2021 22:48 +3

Textul ,,luju" spune, subliminal, multe despre propunerea UDMR ca un procuror de-al său, obișnuit mai degrabă să acuze, să devină Avocat al Poporului. Dar cine șție, poate că e chiar bine; va acuza autoritățile atunci când acestea nu-și vor face treaba.

# basicuta date 17 June 2021 08:02 +1

Adica avocatul roman Weber nu a fost bun, trebuie inlocuit cu procurorul roman Gyula, profesorul de drept Gheorghe n-are nici o sansa!

# Obs date 17 June 2021 09:07 +4

Asa o fi, dar este de competenta CEDO.

# VIKY date 17 June 2021 09:57 +13

Nu mai exista Avocatul Poporului, este o noua institutie: Avocatul GuWernului. Somn usor, romani.

# Ioana M. date 17 June 2021 16:25 0

O sa fie Avocatul poporului maghiar ?

# Tibes date 17 June 2021 16:41 +4

Domnule ministru, să trăiești și felicitări! Și dacă s-a dat drumul la controale și verificări, cerem și noi unele pe la Ministerul Justiției? Că aveți pe acolo niște funcții interesante date pe pile sau fără proceduri de selecție. Combinații frumoase, obrazuri subțiri, anticorupție curată.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii