Vorbe de fumoar – 17.03.2021 – Blatul pentru desfiintarea SIIJ a fost facut la CCR. Mateescu, sef la conflicte de munca

Scris de: L.J.

17.03.2021 18:21
Vizualizari: 3640

* Acum noua zile, o institutie de stat anunta ca daduse militaria jos din pod si se chitise cu controale interne, care scosesera la iveala nereguli care de care mai ingrijoratoare. Lumea Banilor a aflat in exclusivitate ca a plouat cu sanctiuni, ajungandu-se chiar pana la sesizari penale. Click aici ca sa va minunati si dumneavoastra!


* Este oficial! China iese din Romania. Cel putin din proiectele de infrastructura. Nu este insa singurul stat vizat de sita Ministerului Transporturilor care primeste interzis la constructia de drumuri din tarisoara noastra. Cine ramane si cine iese din schema construirii de drumuri, aflati facand click aici.

 

 

* Va explicam in urma cu cateva zile ca tinta “judecatorului Savarina”, cunoscut de unii drept “Bobita Matilet”, de altii Bogdan Mateescu, ar fi sa ajunga mare sef la Curtea de Apel Bucuresti. Desigur, in decurs de cativa ani, nu imediat dupa plecarea din CSM. Mateescu se jura ca nu e asa, insa lumea nu prea il crede. Si nici nu ar avea de ce sa il creada, caci planul cica ar fi fost batut in cuie. Astfel, conform ultimelor noutati, in cazul in care se va reusi introducerea in Legile Justitiei a prevederii ca toti membrii CSM vor iesi din Consiliu cu grad superior, Bogdan Mateescu va avea grad de judecator de curte de apel (in prezent are grad de tribunal, chiar daca activa pana sa vina in CSM la judecatorie). Drept urmare, va obtine in prima faza o delegare la Curtea de Apel Bucuresti, apoi va lua lejer concursul pentru numirea in functia de executie la CAB, dupa care va fi uns in pozitia de presedinte al Curtii de Apel Bucuresti. Noutatea pe care o oferim azi este ca va mai exista insa o etapa intermediara. Cea in care Bogdan Mateescu va ocupa functia de presedinte al Sectiei a VII-a civila si pentru cauze privind conflictele de munca si asigurari sociale.

 

* Dupa ce coalitia PNL-USR-UDMR a batut palma pentru desfiintarea SIIJ, dar mai ales pentru revenirea la vremurile in care DNA avea competenta in anchetarea judecatorilor si procurorilor, auzim ca lucrurile ar fi fost aranjate si la Curtea Constitutionala. In sensul ca CCR va da unda verde proiectului de lege privind desfiintarea SIIJ, reacordarea DNA a competentei in cercetarea magistratilor si impunerea unor filtre pentru inculparea si trimiterea in judecata a judecatorilor si procurorilor. Lumea spune ca anii in care CCR dadea solutii curajoase impotriva Sistemului s-au cam dus, Curtea redevenind ceea ce era sub vremea lui Zegrean. Mai mult, ni s-a sugerat sa fim cu atenti cum vor vota judecatorii CCR in cazul in care proiectul de lege privind desfiintarea SIIJ va fi atacat la Curte, intrucat este foarte posibil sa se produca ceva tradari. Adica, judecatori care in trecut au explicat ca SIIJ este o garantie de independenta pentru magistrati, acum sa voteze fix invers.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Vise date 17 March 2021 19:40 +21

Cand o fata purceaua magari...atunci o sa se modifice legea ca sa iasa membrii CSM cu grad superior celui cu care au intrat. Poate sa ii inainteze in alte grade. O sa iasa revolta la nivel national. :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii