Vorbe de fumoar – 17.09.2021 – Practica periculoasa: judecatorii incomozi sa fie scosi nebuni

Scris de: L.J.

17.09.2021 19:14
Vizualizari: 5338

* Un eveniment ciudat a avut loc recent, iar analistii vorbesc deja de o “bomba cu ceas” si despre o explozie iminenta a preturilor. Ne referim la criptomoneda Ether, unde toate datele indica o posibila crestere a pretului de la 6500 de dolari pe termen scurt, la 35.000 de dolari pe termen mediu. Deci cine are bani poate ar trebui sa ia in calcul o asemenea investitie. Iar cine este interesat sa afle mai multe detalii o poate face de aici.


* An de an vedem aceeasi poveste. Companii nationale cu activitate imensa care continua sa inregistreze pierderi uriase. Totusi, de multe ori aceste pierderi nu sunt chiar pe bune, ci facute din pix pentru ca apoi sa se incerce justificarea unei privatizari, de fapt a unei instrainari catre un investitor “salvator” venit din afara. Ce se intampla la una dintre cele mai mari companii de stat puteti citi aici.


* Speram sa nu fie adevarat ce am auzit. Cica mai nou tot mai multe minti “luminate” care conduc Justitia se gandesc la o metoda inedita de eliminare a judecatorilor incomizi. Si anume: trimiterea acestora la comisiile psihologice care sa ii evalueze si apoi sa ii declare inapti pentru practicarea profesiei, dupa care sa fie suspendati din functii pana la insanatosire. Una dintre cele vizate pentru o asemenea executie ar fi judecatoarea Ileana Alexandru de la Tribunalul Calarasi, pe care CSM se pregateste sa o excluda oricum din magistratura. Dar atat de tare i-ar fi enervat Ileana Alexandru pe unii de prin CSM, si nu doar membri ai Consiliului, incat se ia in calcul inclusiv aceasta varianta, desigur in cazul putin probabil in care excluderea din magistratura ar pica in CSM sau ICCJ ar anula ulterior hotararea. Si Ileana Alexandru nu doar ca ar fi vizata, dar s-ar fi facut chiar si demersuri in acest sens pentru trimiterea ei la o comisie de specialitate care sa o evalueze psihologic. Noi va spunem ca judecatoarea Alexandru nu are nicio problema de acest gen, dimpotriva, iar cei care poate ar trebui sa ajunga la o asemenea comisie sunt fix cei care au gandit o asemenea mizerie. De unde oare atata ura pentru judecatoarea Ileana Alexandru? Va vom tine la curent.


* Iar si-a furat-o cunoscutul menestrel Vasilica-Cristi Danilet, judecator la Tribunalul Cluj. Nu, nu este vorba un nou dosar disciplinar, ci despre cumintirea lui Vasilica strict la nivel retoric. Vineri, 17 septembrie 2021, megastarul de pe Somes a ars-o vedeta pe pagina de Instagram a site-ului Juridice.ro. Cica Cristi Danilet a facut „takeover”, adica a fost administrator temporar al paginii de Instagram, postand diverse lucruri. De exemplu, fotografia de mai jos, unde a scris urmatorul mesaj (vezi facsimile):

Pentru unii incepe week-end-ul. Pentru altii e doar o zi obisnuita de lucru. Infractorii nu au vacanta si nici zile libere.

#ordinaryday”

Se vede treaba ca Danilet a uitat proverbul „daca taceai, filosof ramaneai”. Ia priviti cum l-au pus la punct avocatele Oana Anghel si Silvia Uscov, in comentariile de la aceeasi postare (disponibila facand click aici):

Oana Anghel: „Ma bucur sincer sa pot privi crampeie din activitatea magistratilor pe @juridice.ro, insa mesajul postarii este usor nepotrivit sau, cel putin, trebuie nuantat. Cu tot respectul cuvenit, dar nu toti cei judecati sunt infractori, asa incat propun sa nu plecam niciodata de la calificativul “infractori” atunci cand se poarta roba de judecator. Domniile Voastre judecati “inculpati”, nu “infractori”.

Stiu, poate veti considera ca nu e important, fiind doar o chestiune de acuratete juridica, in vreme ce eu sustin ca mintea trebuie sa ne ramana intacta si sa nu permitem dreptului penal sa ne-o deformeze in vreun fel, dupa cum nu trebuie sa permitem nici experientelor altor dosare penale sa ne-o deformeze, intrucat fiecare om are dreptul sa fie prezumat ca fiind nevinovat pana ce vinovatia sa va fi legal si definitiv stabilita.

Nu astept raspuns, doar spun…⚖️”.

Silvia Uscov (raspunzandu-i Oanei Anghel): „Sustin ceea ce ai spus! E o mare diferenta intre notiuni. Cam ca de la inculpat la condamnat. Dar suntem in tara in care discutam despre “penali” deci la ce sa ne asteptam?

Din fericire, Vasilica a fost baiat de comitet si si-a recunoscut greseala (in raspunsul adresat Oanei Anghel):

Infractiunile sunt comise de infractori. Persoanele care vin la Tribunal au anumite calitati procesuale. "Infractor" nu este o astfel de calitate. Dar voi fi mai atent data viitoare la exprimare. Multumesc. Cristi Danilet”.

 


 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# X-link date 18 September 2021 01:56 +1

O asemenea eroare ar fi acceptabila pt orice persoana care nu are minime cunostinte de drept, dar pt un JUDECATOR, o asemenea eroare este INCALIFICABILA. Este similara cu erorile pilotilor care incurca stanga cu dreapta si intra in munte sau cu chirurgii care amputeaza piciorul care nu trebuie. Cine sunt profesorii care l-au trecut prin facultate ?! Sunt la fel de vinovati /criminali ca felcera de la Iasi care lua spaga de la studenti Exemplu Left-right confusion led to smog air crash Monday 29 September 1997 23:02 comments "Aaaaaa! Allahu akbar!" "God is great," Rachmo Wiyogo screamed just before his Garuda Airbus A300B-4 crashed on Friday, killing all 234 people aboard. The transcript shows the pilot and the air traffic controller confused "left" and "right".

# Ioana M. date 18 September 2021 19:39 +1

Asta pentru ca OG 1/2000 si Regulamentul e de dinainte de 2007. Intrarea in UE si dinainte de 2003 de modificare a Constitutiei.Niste regelementari copy paste din legi de dinainte de 1989 ! La comisia INML psihiatrica nu au drepturi in aparare. Comisia dicteaza tot ce vrea.

# Alo. Tovarasi, dl. Danilet facea referire chiar la dansul. date 22 September 2021 10:51 0

Practic a recunoscut ca este ceea ce multi stiu ca este. Probabil se vrea sef de sindicat la Fratzia Robelor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii