Vorbe de fumoar – 18.03.2021 – Fantoma lui Predoiu

Scris de: L.J.

18.03.2021 17:14
Vizualizari: 3122

* Tineti minte ca noi, Lumea Justitiei, i-am tocat marunt pe rasfatatii detasarilor, scriind insistent despre judecatorii si procurorii care se lafaie ani de zile ba pe la Ministerul Justitiei, ba pe la Scoala Nationala de Grefieri, ba pe la INM? De data aceasta, ne aflam la polul opus: Lumea Juridica a dezvaluit tristul caz al unui magistrat caruia CSM i-a luat prajitura din fata dupa nici macar o luna. Banuim ca nu e lucru curat la mijloc si vom reveni cu detalii imediat ce le avem. Pana atunci, dati click aici ca sa aflati cum se numeste judecatorul intors din drum si la ce institutie fusese el detasat pe 3 ani!


* Daca aveti rude sau prieteni carora comunistii le-au luat abuziv casele, dati-le sa citeasca stirea de mai jos! Si nu doar lor, ci si avocatilor care ii reprezinta in procese. Nu de alta, dar ceea ce a aparut acum risca sa faca valuri in instante. Nu va spunem mai mult, ca sa nu stricam surpriza. Aflati detalii facand click aici.


* Ati vazut deja aici ticalosul amendament prin care dusmanii SIIJ urmaresc ca, la pachet cu desfiintarea sectiei speciale, sa le acorde superimunitate magistratilor, impiedicand trimiterea lor in judecata fara incuviintarea (subliniem: incuviintarea, nu avizul consultativ) sectiei corespunzatoare din CSM. Intre timp, tot joi, 18 martie 2021, Comisia juridica a dat raport de admitere pe mizeria aia sinistra. Ei bine, scandalul nu s-a terminat aici: noi auzim ca odata ce proiectul de lege privind distrugerea SIIJ va ajunge in plenul Camerei Deputatilor, se va pune problema intoarcerii lui la comisii, pentru adaugarea altei infamii: punerea in miscare a actiunii penale fata de un judecator sau procuror sa se faca doar cu autorizarea prealabila a Procurorului General (propunere continuta intr-un proiect al fostului ministru al Justitiei Catalin Predoiu – click aici pentru a citi). Deci stati pe faza, ca sa nu ne facem singuri sange rau!


* Intr-o nota mai relaxata, vi-i aducem in discutie pe cei de la Consiliul Superior al Magistraturii. Sfarsind probabil de rezolvat cele mai arzatoare probleme, cesemistii au dat-o pe artisticareala si si-au modificat interfata site-ului, umplandu-l de albastru. Nu trebuie sa ne credeti pe cuvant, ci sa dati click aici. N-ar strica deloc ca IT-istii Cesemeului sa rezolve si niscaiva probleme mai importante ale site-ului. Cum ar fi, de exemplu, cea a diacriticelor: in vechea sectiune, dedicata in special publicarii hotararilor motivate, nu poti cauta cu diacritice numele unui judecator sau procuror, fiindca site-ul da eroare. Iar cautarea fara diacritice nu afiseaza numele de magistrati unde acestea apar. De vreun an le-am semnalat problema CSM-istilor noi, cei de la Lumea Justitiei, dar se pare ca sesizarea noastra a murit de batranete. De aceea zicem ca e bine si cu simtul artistic, dar n-ar strica nici rezolvarea unor probleme mai serioase. Altminteri, Consiliul Superior al Magistraturii face precum in binecunoscuta zicala: „Ce-i trebuie chelului? Tichie de margaritar!” (fara vreo aluzie la Bogdan Mateescu).


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Stan Patitu date 18 March 2021 19:54 +86

Luju, cine e judecatorul care trimite poze in chiloti sau chiar cu cucul pe afara? Sa revenim la oile noastre, ca n-am uitat.

# Dia Criticul date 19 March 2021 09:14 0

Referitor la diacritice, ar fi bine să scrieți și voi articolele tot cu diacritice

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii