Vorbe de fumoar – 19.04.2021 – Bomba: Clotilde ar fi pierdut alegerile

Scris de: L.J.

19.04.2021 19:43
Vizualizari: 6642

* Chiar luni, 19 aprilie 2021, a intrat in vigoare o lege menita sa le usureze situatia romanilor care au probleme cu anumite firme. O lege atacata de PNL la CCR, dar pe care Curtea a declarat-o constitutionala inca din ianuarie. Totusi, presedintele Klaus Iohannis nu a promulgat-o atunci, in ianuarie, ci abia acum, in aprilie, la sase zile dupa ce Curtea Constitutionala si-a publicat motivarea. Cine a initiat actul normativ si ce categorie de persoane sunt vizate aflati cu un click aici.


* Turismul aerian a fost greu lovit de criza COVID-19 si nu isi va reveni in viitorul foarte apropiat. Totusi, s-ar putea sa asistam la miscari spectaculoase pe piata operatorilor aerieni. Cum poate fi salvat transportatorul aerian national TAROM si cat de mult vor trebui sa deschida punga turistii care circula cu avionul aflati intr-un interviu oferit in exclusivitate pentru Lumea Infrastructurii si disponibil facand click aici.


* O informatie de infarct a aparut in spatiul public. Cica actuala primarita de la Sectorul 1, USR-ista Clotilde Armand, ar fi pierdut alegerile in fata principalului competitor, PSD-istul Daniel Tudorache, fost edil al sectorului si actualmente deputat.

Ziuanews.ro relateaza – deocamdata doar pe surse – ca s-a terminat renumararea voturilor de la Sectorul 1 al Capitalei si cica Tudorache ar fi batut-o pe Armand cu peste 1.360 de voturi. Este vorba despre renumararea dispusa de catre procurorul Sorin Eugen Iasinovschi de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), in urma plangerii depuse de catre Tudorache in numele PSD Sector 1. Plangerea viza o diferenta de peste 1.000 de voturi si a fost inaintata la SIIJ dupa ce Antena 3 a prezentat celebrele imagini cu oameni care manevrau saci cu voturi dupa scrutinul pentru Primaria Sectorului 1.

Dar sa nu deviem: avand in vedere ca informatia inca nu este oficiala, ne pastram cuvenita doza de rezerva. Din cate intelegem, vom putea avea parte de un anunt oficial cam intr-o saptamana.


Pana atunci, va lasam sa cititi ceea ce scrie Ziua News:


Renumararea voturilor a inceput la finalul lunii februarie din dispozitia procurorilor, politistii efectuand preluarea sacilor cu voturilor, in total aproximativ 1.600, depozitati la Tribunalul Bucuresti. Au fost ridicati in transe de cate 500 de catre o echipa mixta formata din politisti si criminalist, intregul proces fiind filmat in permanenta. Operatiunea propriu-zisa de renumarare a voturilor a aut loc la sediul Serviciului Control Intern, din Capitala, acolo fiind improvizat un spatiu. 10 politisti au fost desemnati sa se ocupe exclusiv de punerea in aplicare a solicitarii venite de la Sectia Speciala, procurorul lansand un termen de recomandare de 2 luni pana la care sa aiba rezultatul renumararii. (...)

Ce a cerut procurorul SIIJ:

Pentru continuarea cercetarilor in cauza se impune efectuarea urmatoarelor activitati de cercetare penala:

1. Identificarea buletinelor de vot corespunzator fiecarei sectii de votare

2. Numararea voturilor din cadrul fiecarei sectii de vot si confruntarea rezultatelor cu numarul de votanti inscrisi pe listele de vot corespunzatoare fiecarei din cele 166 sectii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucuresti (cat si a votantilor inscrisi pe listele suplimentare), care si-au exprimat dreptul la vot

3. Confruntarea rezultatelor obtinute dupa numararea voturilor de la cele 166 de sectii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucuresti cu datele inscrise in procesele verbale de consemnare a rezultatelor votarii

4. Predarea sacilor cu buletinele de vot si listele electorale de la cele 166 de sectii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucuresti, la camera de corpuri delicte, unde vor fi pastrate pana la finalizare cercetarilor din prezenta cauza”.


* Se rupe caruta PNL-USR pe toate palierele. Cine visa ca penelistii vor trai in armonie cu useristii care nu prea au habar de administratie ori despre felul in care se guverneaza (dovada cea mai recenta fiind ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, demis de premierul Citu) s-a inselat teribil. De altfel, ce asteptari sa existe de la oameni al caror prim job adevarat a fost in fruntea unor institutii-mastodont? Neintelegerile par ca au cotropit si Primaria Sectorului 1, unde s-a facut o hora a unirii din USR si PNL, sub bagheta primaritei Clotilde Armand. Lucrurile insa par ca nu prea functioneaza, de vreme ce s-a ajuns la acuzatii privind ilegalitatea unor acte. Concret, presedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, reclama ca bugetul intocmit si supus aprobarii de primarita Armand este unul "ILEGAL", care contine organigrame suspendate de Tribunalul Bucuresti. Or, puncteaza corect Burduja, "girarea unui buget construit pe baza unei organigrame suspendate ar insemna incalcarea grava a legii si ar genera un blocaj fara precedent la nivelul administratiei locale a sectorului 1".

Si acuzatiile lui Burduja nu se opresc aici, vizata fiind chiar primarita Clotilde Armand. Se face, zice Burduja, ca Armand impreuna cu secretarul general al PS1, Lavinia Ionescu, s-ar fi dus la ANFP (institutie care a confirmat ca solutia instantei privind organigramele este executorie de drept si prevede revenirea la situatia anterioara a HCL-ului suspendat) pentru a cere retragerea raspunsului si redactarea unui nou document in care sa se precizeze ca decizia instantei nu trebuie reflectata in buget: "Se pare ca aceleasi presiuni sunt exercitate si asupra Prefecturii Bucuresti, de unde se asteapta un punct de vedere propriu", completeaza Burduja intr-un comunicat public.


"Daca aceste informatii sunt reale, asistam la abuzuri si incalcari grave ale legii, rezultatele unui joc de orgoliu care pericliteaza activitatea Primariei si, implicit, viata tuturor locuitorilor din sector. Pentru noi, insa, conteaza mai putin modul in care primarul Sectorului 1 isi duce propriile razboaie, ci respectarea legii si stoparea haosului administrativ. Termenul pentru votarea bugetului se apropie. Este inacceptabil ca din 30 martie, de cand Tribunalul Bucuresti a emis decizia de suspendare a HCL 291/2020, primarul si aparatul executiv nu au luat nicio masura pentru a reveni in legalitate. De aproape trei saptamani, primarul se incapataneaza cu un proiect de buget ilegal, iar pentru PNL incalcarea legii este o linie rosie peste care nu vom trece niciodata. O somam public sa inceteze aceste scandaluri inutile si sa respecte decizia Tribunalului Bucuresti!

Consilierii PNL nu vor vota un buget ilegal si vor solicita, inca o data, retragerea proiectului de buget si refacerea acestuia in deplin acord cu decizia instantei si cu punctul de vedere al ANFP. Vor vota ordinea de zi, precum si cateva dintre proiectele importante pentru oamenii din Sectorul 1, dar nu vor accepta pentru nimeni si nimic sa i ncalce legea", a declarat Sebastian Burduja, presedinte PNL Sector 1.


Foarte tare ce se intampla! Ar fi oare cazul ca sustinerile lui Burduja sa intre in atentia parchetului? Nu de alta, dar vorbim despre soarta si bugetul celui mai mare Sector al Capitalei, precum si ale locuitorilor lui. Vazand acestea, ne intrebam: ce o fi in sufletul celor care au votat aceasta administratie? Le convine oare cu tinerii frumosi si liberi la putere? Noi suntem sceptici in continuare si ne intrebam ce s-o fi intamplat cu petitiile de demitere a lui Armand.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# VOX. date 19 April 2021 22:52 +11

Chiar daca se adeveresc cele 1.360. de voturi in favoarea lui Tudorache, sansele de revocare din functia de primar a lui Clotilde Armand sunt foarte mici din pacate pentru locuitorii din sectorul 1 Bucuresti. Numai un lung proces poate rezolva ceva sau "iesirea in strada" a localnicilor !?.

# Jamais Avocat date 19 April 2021 22:53 +14

Fara nicio umbra de ura va rog uitati-va si urmariti emisiunile pe Bfmtv al dl ministru de Justitie din Franta, fost avocat Dupond-Moretti. Comparati-l o secunda cu ministrul justitiei din Romania. Ce diferenta intre calitatea acestor persoane. Ce om, ce calitate Dupond Moretti. Dl. Ciolos... un astfel de avocat care stie, poate, intelege viata si nu este o secunda papagal... nu poate fi gasit intr-o Romanie, niciodata normala ?

# Neanae date 20 April 2021 00:52 +3

Ce sa piardă? Ca alegerile fură furate ca-n codru. Nu câștigară cutra asta care are de a face cu Bucureștiul ca mine cu Stockholmul. Furară ca sa iasă USR cu moț. Va rămâne din ei doar moțul. Dom-le ce HOȚI! Uriciosi, sunt in stare sa ucidă numai sa nu piardă. Nici dreacu nu-i vrea pe âstia ????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii