Vorbe de fumoar – 19.09.2021 – Viitorii magistrati au cotizat cu 1 milion euro

Scris de: L.J.

19.09.2021 19:35
Vizualizari: 5218

* Una dintre cele mai mari si mai cunoscute companii din Romania a facut subiectul unei ample anchete la care au participat inclusiv alte state. Mai exact, “organe de aplicare a legii” din alte tari. Investigatiile nu s-au terminat deloc bine pentru respectiva companie, iar problemele nu s-au terminat caci procurorii romani au de lucru. Click aici pentru a vedea despre ce este vorba.


* Fabulos: cam 1 milion de euro a strans CSM de la cei care vor sa devina magistrati sau personal asimilat magistratilor. Sunt banii pe care i-au livrat candidatii la concursul de admitere in magistratura, concursul de admitere la INM si concursul de personal asimilat judecatorilor si procurorilor. CSM a publicat tabelele cu candidatii care au indeplinit conditiile de participare la cele trei concursuri. In total, s-au inscris 4.076 de candidati, dupa cum urmeaza: 1.474 la admiterea in magistratura, 2499 la admiterea la INM si 103 pentru personal asimilat. Dintre acestia, doar cativa au fost respinsi ori s-au retras. Fiecare candidat a trebuit sa achite o taxa de 1400 lei, ceea ce inseamna ca la cei peste 4000 de candidati s-a strans o suma de aproximativ 5,7 milioane lei. Circa 1,1 milioane euro.

Si asa cum CSM a explicat destinatia taxei de 1400 lei, spre exemplu “Comisia de elaborare subiecte, solutionare contestatii barem, corectare proba de sinteza, testare psihologica, interviu” va fi platita cu 450 de lei de fiecare candidat (vezi facsimil). Or, la 4000 de candidati inseamna 1,8 milioane lei doar pentru aceasta comisie. Si sa nu credeti ca sunt foarte multi in aceasta comisie. Pai acum intelegem de ce se bat unii sa se bage in comisiile astea...

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Duke of the Web date 20 September 2021 09:01 +14

Milionul de euro definește și caracterizează perfect taraba ordinară în care Matileț & Co. au transformat actualul CSM.

# Pintea date 20 September 2021 13:02 +95

Dar șpăgile date ca unii sa devina magistrati, pe acestea nu le-au contabilizat? La interviu se trag sforile... dar nu numai

# andi date 20 September 2021 14:27 +24

Multi candidati s-au inscris la ambele concursuri, platind o singura taxa, conform regulamentelor de concurs. Confruntati listele de candidati de la ambele concursuri!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii