Vorbe de fumoar – 2.07.2020 – Doamna Margareta umbla cu vrajeli vestejite

Scris de: L.J.

02.07.2020 17:33
Vizualizari: 4119

* Va fi aglomeratie mare saptamana viitoare, la Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM. Numai vedete ale parchetelor, de la vestiti paraditori, pana la activisti #rezist. Bine, acum nu va asteptati ca acestia sa pateasca ceva, avand in vedere denumirea de “Brigada Nufarul” a Sectiei pentru procurori a CSM. Dar, mai multe detalii puteti citi aici.

 

* Prinsa in flagrant ca este primul presedinte al CSM care s-a apucat sa publice comunicatele DNA in care se anunta executii, inculpari si defilari de catuse, Margareta Tint (cea mai neinteresanta sefa a Consiliului Superior al Magistraturii, in opinia noastra) incearca sa o dea la intors. Ia auziti ce a putut sa spuna joi, 2 iulie 2020, in sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM: “Postarea comunicatelor transmise de instante si parchete se face de foarte mult timp, se face automat, nu a fost filtrata. Am verificat, de foarte multi ani, cred ca din vechiul Consiliu, de cand se face acest lucru, instantele transmit automat comunicatele, si parchete de asemenea, si se posteaza pe site”.

Ei, na? Chiar asa sa fie? Noi ii sugeram Margaretei Tint sa mai verifice o data. Realitatea este cu totul si cu totul alta. Intr-adevar, pe site-ul CSM se posteaza comunicate din partea DNA, dar cele privind concursuri organizate de acest parchet, informatii despre activitatea administrativa sau pozitii privind evenimente de interes public, de genul modificarilor la Legile Justitiei sau la Codul penal. Din pacate pentru ea, doamna Margareta este primul sef al CSM sub al carui mandat apar comunicate in care DNA se faleste cu dosarele fabricate. Nu s-a intamplat asta nici macar cand Haineala era sefa a CSM.

Dar poate Margareta Tint ne raspunde la urmatoarea intrebare. Daca asa stau lucrurile cum zice dumneaei – ca pe site-ul CSM se publica automat comunicatele DNA, fara exceptie –, cum se face ca ultimul comunicat al DNA privind un dosar aflat in instrumentarea acestui parchet dateaza din 12 mai 2020 (data la care Lumea Justitiei a semnalat anomalia – click aici pentru a citi), desi de la acel moment parchetul anticoruptie a mai facut activitati in alte cateva zeci de dosare? Inclusiv unele grele, de genul Unifarm sau Dragnea. Cam greu de raspuns, nu-i asa? Poate insa o ajuta sa ofere un raspuns cat de cat credibil adevaratele sefe ale CSM.

 

* PNL si-a incordat muschii, trecand prin Parlament o lege expres anti-Liviu Dragnea. Problema este ca actul normativ este un praf in ochi, un simplu exercitiu de populism, in conditiile in care, practic, el constituie doar o recomandare, iar nu o regula obligatorie. Daca doriti sa va cruciti si dumneavoastra, dati click aici.

* Saptamana trecuta, presedintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constitutionala proiectul care modifica si completeaza Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. Pe scurt: initiativa care prevede ca scolarii vor fi expusi la educatia sexuala doar cu acordul scris al parintilor. Werner a insirat o intreaga poliloghie (o gasiti aici, in caz ca n-aveti altceva mai bun de facut), dar unii internauti il acuza pe Scrasnila Voda ca de fapt s-a ofuscat din cauza ca proiectul de lege nu ii mai obliga pe minori sa participe la ore de educatie sexuala (asa cum stipula in forma in care intrase in Parlament), ci le da parintilor dreptul de a alege. Iar internautii cu pricina se tem de faptul ca orele de educatie sexuala ar putea degenera in ore de elogiu al promiscuitatii si de propaganda LGBT.

Dar sa nu mai lungim vorba: iata ce gluma circula pe Facebook apropo de presedinte si de actiunea lui la CCR:

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# VIKY date 2 July 2020 22:16 +6

"construirea a 40 de campusuri şcolare care să includă: şcoală, liceu, internat, teren sport, ateliere, laboratoare, cantină, cu o valoare totală de aproximativ 2 miliarde lei;" "La programul “Reforma Educaţiei Timpurii” este prevăzută finanţarea construcţiei unui număr de 180 de grădiniţe cu program prelungit sau săptămânal" Va asteapta vremuri de vis, dar cred ca visuri de cosmar. Acest guWren o sa va ajute in toate domeniile, inclusiv va va creste copiii, ii vor educa de mici in crese si gradinite saptamanale(deocamdata), scoala generala si liceul in puscarii, pardon, campusuri, cu bilet de voie la parinti acasa, doar in vacante. Vor fi educati dupa chipul si asemanarea lor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii