Vorbe de fumoar – 21.10.2019 – A batut cucu-n capul lui Dumitiru

Scris de: L.J.

21.10.2019 19:28
Vizualizari: 3455

* S-a tot agitat propaganda hashtagista in legatura cu felul in care CSM a propus modificarea Legii ANI, dar nimeni nu a publicat proiectul concret de act normativ. In schimb, Lumea Juridica a obtinut in exclusivitate proiectul de lege, precum si nota de fundamentare si adresele pe care Consiliul Superior al Magistraturii le-a trimis catre numeroase institutii din sistemul de justitie. Faceti click aici ca sa le cititi in integralitate.


* Auzim ca procurorul DNA care incearca sa-l paradeasca pe ministrul Transporturilor Razvan Cuc in dosarul „Tarom si motiunea” este nimeni altul decat Paul Silviu Dumitriu (foto), fost consilier al Monicai Macovei la Ministerul Justitiei si om de baza al Laurei Kovesi la DNA. Ne referim la acelasi Paul Dumitriu care spunea ca vrea sa-i dea „un cap in gura” unui inculpat (click aici pentru a citi). Iar acuzatia pentru care Dumitriu vrea sa-l faca pe Cuc este cea de abuz in serviciu, din cauza ca ministrul ar fi incercat sa tina la sol mai multe avioane cu parlamentari ai opozitiei chiar in ziua motiunii de cenzura. Subliniem verbul „a incerca”, intrucat se vede treaba ca Dumitriu habar n-are pe ce lume traieste. Cum Dumnezeului a deschis Dumitriu un dosar penal pe infractiunea de abuz in serviciu cand de fapt retine o posibila "tentativa" de abuz in serviciu generat de o intentie pe care Cuc ar fi avut-o dar nu s-a concretizat, atat timp cat niciun avion nu a fost tinut la sol. O fi pe principiu "te bat de acum pentru ce o sa faci"!

Ca sa nu mai vorbim si de faptul ca judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei au stabilit inca de acum doi ani, prin Decizia nr. 458/2017 (o gasiti aici), ca tentativa de abuz in serviciu este neconstitutionala. Altfel spus: abuzul in serviciu este o infractiune de rezultat, iar nu de pericol. Pe cale de consecinta, un procuror nu poate incepe urmarirea penala pentru o tentativa de abuz in serviciu. Adica poate, dar risca sa se faca de bafta lumii, iar instanta sa-i dea cu dosaru-n cap chiar in camera preliminara.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii