Vorbe de fumoar – 20.11.2019 – Cine este generalul lui Iohannis?

Scris de: L.J.

20.11.2019 15:06
Vizualizari: 4496

* Nici azi nu s-a finalizat dosarul disciplinar al uneia dintre cele mai vestite partenere ale DNA. Ne referim la judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor. La Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM a avut loc un nou termen, si s-a dat o noua amanare. La fel s-a intamplat si in cazul altor trei judecatori care au primit un nou termen in trei dosare taman pentru 22 ianuarie 2020. Click aici ca sa aflati cine sunt cei trei judecatori care vor face Sarbatorile cu gandul la propriile cauze disciplinare.


* A facut istorie prestatia lui Ludovic Orban de acum 5 ani, cand actualul lider PNL il introducea pe Klaus Iohannis pe scena cu strigatul: „Ciiine este generalul?” Ei bine, Orban are acum ocazia sa faca din nou spectacol, urland: „Ciiine este generalul lui Iohannis?” Nu de alta, dar ziarul Libertatea l-a descoperit pe procurorul DNA Grigore Florin Popescu, seful Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari. Detinand in 2013 gradul de Maior, Grigore Popescu a fost avansat in 2015, 2016 si 2018 la gradele de locotenent-colonel, colonel, respectiv general de brigada (ultimul fiind primit de la presedinte, asa cum dicteaza Constitutia). Prin contrast, seful Statului Major al Apararii, Corneliu Postu, a parcurs aceleasi trepte intre anii 2000 si 2017. Cititi aici intregul articol, insotit de articolul de lege care ar fi trebuit respectat la avansarea lui Popescu. Tot acolo gasiti statistica muncii efectuate de catre acelasi procuror Florin Popescu.

Oricum: vedem ca istoria se repeta. Ne amintim cum in 2011 Gabriel Oprea, in calitate de ministru al Apararii, a transformat din simpli subofiteri in ditai coloneii o serie de celebritati care nu au nici in clin, nici in maneca cu armata. Inclusiv actuala inculpata Laura Kovesi – pe atunci Procurorul General al Romaniei – a fost transformata colonel, desi nu facuse nici macar o zi de armata. Sau sa ne amintim cum Basescu i-a facut generali pe procurorii Marius Iacob si Codrut Olaru. Ce sa zicem... De-acum, dormim mai linistiti – stim cine o sa ne apere in caz ca ne invadeaza rusii. Poate ca procurorul DNA Grigore Florin Popescu nu va produce o stralucita strategie de contraofensiva, dar macar niste dosare de abuz in serviciu tot le va deschide invadatorilor.


* Va spuneam saptamana trecuta ca procurorul ex-DNA Doru Tulus s-a obisnuit cu viata de provincie si, pe cale de consecinta, a cerut CSM prelungirea delegarii la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin. Miercuri, 20 noiembrie 2019, Sectia pentru procurori din CSM i-a satisfacut dorinta. Cine stie? Poate ca Tulus simte ca da randament mai bun la respectivul parchet decat la DNA Central, unde se consacrase drept "campionul achitarilor". Foarte bine – il asteptam cu vesti despre succese rasunatoare.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Marcel date 21 November 2019 11:01 +1

Trei pagini din dosarul STATULUI SUBTERAN, iubit atat de NAZISTUL INEPT DIN SIBIU cat si de hoardele LEGIONARE (PNL si USR).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii