Vorbe de fumoar – 21.08.2020 – CSM ascunde clanurile din justitie

Scris de: L.J.

21.08.2020 16:34
Vizualizari: 4822

* Acum doua luni, presedintele Klaus Iohannis vorbea despre „Ro-ma-ni-a pro-spe-ra”. Intre timp, lucrurile s-au inrautatit atat de tare, incat Contele de Giroscop nu mai are curajul decat sa ne ureze multa sanatate si sa ne indemne a ne spala pe maini. Cat de mult s-a agravat situatia si mai ales ce riscam puteti afla facand click aici.


* Ati vazut deja aici felul in care procurorul Alexandru Codreanu si sotia lui, Anca, s-au dat in spectacol pe un grup de Facebook, facandu-i cu ou si cu otet pe avocati. Ei bine, ce sa vedeti? Acelasi Alexandru Codreanu si-a exprimat amaraciunea ca a fost dat in gat de catre cineva din respectivul grup de Facebook, comentand pe pagina Lumea Justitiei: „Pai, daca nici pe un grup PRIVAT nu poti sa-ti exprimi o parere, e grav” (vezi facsimil).

 * Ramanand in zona lui Alexandru Codreanu, tocmai am aflat din trei surse independente ca este fratele lui Bogdan Codreanu, cu care este coleg la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov. In caz ca va suna cunoscut, Bogdan Codreanu este cel care s-a ales cu dosar disciplinar pentru ca l-a amendat aiurea pe actualul judecator CCR Gheorghe „Giani” Stan, pe vremea cand acesta era procuror si conducea SIIJ (click aici pentru a citi). Spre deosebire de Alexandru Codreanu si de sotia acestuia, Anca Codreanu (judecatoare la Tribunalul Brasov si co-presedinta a Forumului Judecatorilor din Romania, alaturi de mai celebrul Dragos Calin, de la Curtea de Apel Bucuresti), deci spre deosebire de sotii Codreanu, fratele / cumnatul Bogdan este ceva mai discret, nepunandu-si semnatura pe memoriile #rezist impotriva noilor legi ale justitiei.

Am facut intreaga discutie de mai sus despre relatiile de rudenie intre magistrati ca sa va amintim o problema ce balteste la nivelul CSM de peste 6 ani si jumatate. Ne referim la Hotararea nr. 110 din 23 ianuarie 2014 (disponibila aici), prin care Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a pus la secret declaratiile pe care Legea nr. 303/2004 ii obliga pe judecatori si procurori sa le depuna, declaratii in care magistratii isi dezvaluie rudele din sistem. Ei bine, din ianuarie 2014 pana acum, aceste documente apar doar in dosarele profesionale ale magistratilor, dar nu si pe Internet, ca sa le poata vedea toata lumea. Stati pe faza, fiindca vom aprofunda subiectul cu proxima ocazie! Repetam: este o problema cronica, de peste 6 ani si jumatate, neluata in seama nici de presa, nici de autoritatea judecatoreasca.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Slab jurist date 21 August 2020 18:50 +14

Slab jurist Codreanu asta, daca nu a aflat pana acum ca Facebook este considerat spatiu public, conform unor hotarari judecatoresti. Deci intr-un spatiu public nu poate exista un grup PRIVAT. Scoateti la iveala clanul Codrenilor precum si alte rude din justitie. Vrem sa ii publicati pe toti magistratii din tara inruditi intre ei sau cu alte functii publice.

# ICCJ date 21 August 2020 19:44 +3

Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de Contencios administrativ și fiscal, a statuat în cadrul Deciziei nr. 4546 din data de 27 noiembrie 2016, că Facebook este spațiu public.

# Gral. Dumbravs date 21 August 2020 19:44 +11

Poate CSM patronează și coordonează clanurile justitiei..

# Turcan date 23 August 2020 09:41 +2

Cine ii verifica pe judecatorii sau procurorii detasati cu anii la CSM ? Unii nu pot fi altfel decat sunt in viata privata. Deci ce poti sa astepti de la ei?

# stanca date 23 August 2020 10:38 +1

Ce fata si ce comentarii de milog are nea Codreanu asta....e ruda cu Transbus Codreanu? L-a facut tata magistrat?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii