Vorbe de fumoar – 21.10.2020 – PNL iese la atac cu "penali"

Scris de: L.J.

21.10.2020 17:48
Vizualizari: 4197

* Atentie, se cauta parteneri pentru o idee de afacere inovatoare. Despre ce este vorba, click aici.


* Covid, necovid, mii de cazuri, nu conteaza, PNL s-a pus pe treaba si si-a desemnat candidatii la Senat si Camera Deputatilor. Atat de pe graba s-au facut listele, ca sa fie siguri ca nu se amana alegerile programate pentru 6 decembrie 2020, ca PNL a si uitat sa tina cont de printipiile si crezurile candidatilor si ale propriei linii de partid. Cum era cu "fara penali in functii publice"? Ca pare ca s-a uitat la PNL de treaba asta, si acum constatam ca pe lista propunerilor se regaseste fix un "penal", daca e sa ne luam dupa definitia data chiar de Iohannis. Ce ziceti, spre exemplu de candidatura lui Mircea Rosca (foto, sageata albastra, in spatele lui Predoiu), pe locul 3 la Camera Deputatilor in Prahova? Stiti, Mircea Rosca de la PNL care a mai ajuns in Parlament, in 2012, pe listele USL, insa nu a reusit sa isi termine mandatul pentru ca a fost arestat in 2014 pentru trafic de influenta si o pretinsa mita/spaga de 20.000 euro in scopul obtinerii unor terenuri in Azuga pentru o cunostinta. Din cate stim noi, Mircea Rosca, cel care astazi se afla pe lista PNL la Camera Deputatilor, pozitia 3, a cam fost condamnat de Inalta Curte la fond, la o pedeapsa de 3 ani. E drept, acum dosarul sau se rejudeca, deci inca nu e nimic definitiv. Ce e si mai tare este ca pe aceeasi lista cu Rosca il gasim si pe ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Si nu oricum, ci cap de lista, lista pe care ii mai regasim si pe George Ionescu, Mircea Rosca (Camera Deputatilor), Roberta Anastase si Razvan Prisca (Senat). E bine asa? 

* Nefericita soarta are cea mai mare instanta din Romania, instanta la care toti se uita ca la soare si care ar trebui sa dea ora exacta si sa fie un exemplu de urmat pentru toate celelalte instante. Inalta Curte de Casatie si Justitie are ghinionul ca nici la al treilea presedinte cu mandat deplin sa nu se pricopseasca cu un purtator de cuvant/ reprezentant al Biroului de relatii cu publicul cu norma intreaga. A fost Stanciu, a fost Tarcea, acum e Corbu. Niciuna capabila sa desemneze o persoana sau doua care doar cu asta sa se ocupe: sa asigure transparenta ICCJ si sa comunice in timp toate informatiile solicitate. Nu zicem cu rautate, dar daca nu ar fi fost Stelian, Inalta Curte avea sa fie cea mai detestata institutie din Justitie, din punct de vedere al comunicarii. Problema e ca nu poti pune baza intr un singur om, mai ales tinand cont de volumul de informatii. Degeaba se lauda ICCJ cu Biroul de comunicare si vrajeli, ca telefoanele alocate acestui birou si existente in camerele dedicate sunt doar pentru a fi tinute-n furca. Ca doar nu se sinchisesc onor reprezentantii care nu si-au inteles bine atributiile sa raspunda la ele. Pacat ca suntem la jumatatea mandatului judecatoarei in care toata magistratura, presa, societatea civila, justitiabilii si-au pus speranta, ca la Inalta nu am vazut niciun vant de schimbare (cu exceptia faptului ca s-au mai strans din dulapurile de pe holuri). Pentru cat de opaca si necomunicatoare este Inalta Curte si in prezent, primeste pe merit nota 4. Poate asa se incumeta si conducerea instantei supreme sa se ocupe ca Biroul de relatii cu presa/ cu publicul chiar sa existe si chiar sa functioneze. Cu arhiva ne am lamurit oricum, i-ar trebui niste xerox-uri ca sa faca fata exigentelor...


* Cumplita drama prin care trece o jurnalista, ajunsa in situatia de a ramane fara copilul sau: "Statule, mi-au furat copilul si am venit sa ma plang la tine!". Strigatul jurnalistei este sfasietor si poate fi citit integral aici.

 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii