Vorbe de fumoar – 22.10.2020 – CCR creeaza un precedent periculos (Video)

Scris de: L.J.

22.10.2020 18:01
Vizualizari: 4393

* Hai ca s-a terminat nebunia candidaturilor. Ne referim la discutiile si scandalurile din jurul listelor pentru alegerile parlamentare. Toate partidele si-au stabilit candidatii, iar peste cateva zile va incepe campania electorala in mod oficial. Iar in 6 decembrie romanii vor trebui iar sa voteze. Pana atunci, daca doriti sa vedeti oferta PNL si PSD, cu toti cei intrati in joc, dati click aici si aici.


* Tineti minte ca la inceputul acestei luni v-am prezentat pledoaria presedintelui interimar al Senatului Robert Cazanciuc in fata Curtii Constitutionale a Romaniei, cerandu-i sa constate existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public si Senat, prin aceea ca Parchetul General i-a deschis dosar penal fostului presedinte al Senatului Calin Popescu-Tariceanu pentru presupuse fapte de abuz in serviciu si complicitate la uzurparea de calitati oficiale. Mai exact, este vorba despre refuzul lui Tariceanu de a-l da afara pe senatorul PSD Ovidiu Cristian Dan Marciu dupa ce ICCJ il declarase definitiv incompatibil in 2015, pe vremea cand era consilier judetean in Giurgiu (deci inainte de a intra in Senat). Gasiti aici intreaga pledoarie a lui Cazanciuc in fata CCR.

Ei bine, noutatea este ca joi, 22 octombrie 2020, CCR a respins actiunea, constatand ca nu a existat un conflict juridic de natura constitutionala. Decizia CCR creeaza un precedent extrem de periculos, permitand practic ca orice parlamentar sa poata fi anchetat de acum incolo pentru votul exprimat. Aceasta crunta realitate a sesizat-o si Calin Popescu-Tariceanu, care a declarat urmatoarele (vezi video):

Practic, prin aceasta decizie a CCR, cred ca s-a creat un precedent periculos. Eu respect deciziile Curtii, dar imi permit sa fac un comentariu legat de consecintele acestei decizii. Unul din principiile fundamentale ale functionarii Parlamentului este nulitatea votului imperativ, nimeni nu are voie s ceara unui parlamentar sa voteze sau sa nu voteze intr-un fel. Prin aceasta decizia, principiul este incalcat. Cu alte cuvinte, de acum inainte i sa ne trezim ca orice parlamentar o sa poata fi anchetat de Parchet de ce a votat intr-un fel sau de ce nu a votat. Este extrem de periculos, independenta parlamentarilor este incalcata in acest fel. Toti parlamentarii care candideaza acum in functie trebuie sa stie ce ii asteapta pe viitor, oricand se pot trezi cu o ancheta a Parchetuli legat de voturile pe care le-au exprimat. Sunt curios cum se va proceda de aici inainte, dandu-se frau liber acestor actiuni ale Parchetului.

Se pare ca apropierea alegerilor ii determina pe unii sa gaseasca solutii pentru a ma scoate din joc. Nu cedez, nu mi-e frica, am fost 4 ani obiectul unei anchete penale a DNA si in final am avut castig de cauza la ICCJ. Sunt trecut prin aceste lucruri. Cei care cred ca voi deveni mai putin critic la adresa Presedintelui si a Guvernului se insala. Voi continua cu aceeasi atitudine. Nu voi ezita sa critic Presedintele si Guvernului cu argumente, cand gresesc”.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# x-link date 24 October 2020 07:21 0

tradiceanu este anchetat pt ca nu dispus anularea mandatului unui demnitar declarat ca fiind incompatibil de justitia din ROMANIA. deci nu e vorba de nici o presiune a ccr... tradiceanu nu a pus in aplicare ceea ce a decis un judecator karma karma grea generata de vinderea gazelor din M Neagra se intoarce

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii