Vorbe de fumoar – 23.11.2021 – Se anunta vremuri grele pentru Ionut Matei

Scris de: L.J.

23.11.2021 19:12
Vizualizari: 6442

* Bitcoin ramane in urma. O moneda electronica romaneasca ia fata celei mai cunoscute criptomonede si inregistreaza o crestere de invidiat. Urmand trendul actual, noua moneda electronica romaneasca intra pe piata mare. Despre ce este vorba, click aici pentru a citi.


* Hai ca am rezolvat si problema infrastructurii din Romania. Coalitia de vis PNL – PSD – UDMR a facut un foileton cu cate proiecte de infrastructura realizeaza in cei trei ani de guvernare brat la brat pe care ii anunta in aceasta formula. Cum arata planul Coalitiei de revolutionare a infrastructurii, cititi aici.


* Decizia definitiva a Inaltei Curti in dosarul Ferma Baneasa – recursul in casatie – prin care avocatul Robert Rosu a fost achitat si pus in libertate de indata de completul format din judecatorii ICCJ Rodica Cosma, Stefan Pistol sl Laura Soane a provocat un cutremur in magistratura. Decizia ICCJ, dorita si sperata de majoritatea celor din sistemul judiciar care au asistat la nedreptatea comisa fata de avocat Robert Rosu, suntem convinsi ca a venit ca un traznet pentru completul care l-a aruncat dupa gratii pe Rosu pentru vina de a-si apara clientul. Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie nu stim daca vor mai putea inchide un ochi la noapte, la gandul a ce va urma. Cei trei sunt acum buni de plata catre Robert Rosu caruia i-au confiscat aproape un an de viata alaturi de familie, un an de viata in profesia de avocat si un an de viata in libertate printr-o hotararea nedreapta, cum instanta suprema a decis astazi in recursul in casatie.

Credem ca dupa aceasta decizie toti judecatori vor gandi de doua ori inainte de a trimite un om nevinovat in puscarie, si vor avea grija ca solutia pe care o pronunta sa reflecte realitatea si adevarul juridic si faptic, fara interpretari abuzive. Pentru Matei insa suntem convinsi ca vor veni vremuri grele si ca va plati scump excesul de zel manifestat prin condamnarea lui Robert Rosu. Foarte scump chiar, pentru ca odata ce Robert Rosu ii va chema in judecata pe cei trei judecatori care l-au condamnat va afla si Ionut Matei cam cat de scump se plateste un avocat de exceptie, asa cum a reusit Robert Rosu sa devina in toti anii de practica. Ne referim desigur la daunele morale si materiale pe care acestia vor urma sa le pateasca avocatului Robert Rosu pentru executia facuta. Acum, ca vor simti sa isi angajeze separat si un avocat, treaba lor. Cert e ca orice greseala se plateste la un moment dat.


* Si daca stam sa privim mai bine, nu doar Completul Negru isi va turna cenusa in cap si va regreta ziua in care l-a trimis dupa gratii pe Robert Rosu. Ci si insasi sefa Inaltei Curti, judecatoarea Corina Corbu, care a facut zid in jurul Completului Negru, punand la colt si condamnand pe orcine indraznea sa critice solutia data de Ionut Matei, Florentina Dragomir si Ioana Alina Ilie. Cine oare iesea sa ii apare pe cei trei prin comunicate oficiale invitand publicul sa "faca o simpla trecere in revista a jurisprudentei sale din ultimii ani" pentru ca vedea ca aceasta "demonstreaza cu prisosinta lipsa de partinire si echilibrul judecatorilor acesteia atat in ceea ce priveste natura solutiilor pronuntate, justificate exclusiv prin prisma probelor existente la dosar, cat si calitatea persoanelor implicate in respectivele proceduri judiciare". S-a vazut lipsa de partinire si echilibru in Ferma Baneasa in cazul lui Robert Rosu. Atat de bine ca a fost anulata decizia Completului Negru! Acum nu mai zice nimic Corina Corbu?

Dar CSM? Care asa cum ne amintim nu a avut nicio jena sa le apere onoarea, independenta si reputatia membrilor Completului Negru in fata tunului de acuze venite din mediul juridic pentru condamnarea data in cazul avocatului Robert Rosu. Ce ar trebui sa faca acum CSM-istii cu hartiile de aparare a reputatiei acestora? Ca avem noi niste sugestii...


 

* Delirul vaccinist atinge noi culmi. Vuieste Internetul de fotografiile de mai jos, facute la Kaufland: supermarketul nemtesc a instalat garduri, ca sa separe clientii vaccinati de cei nevaccinati. (Intelegem ca prima fotografie a fost facuta in Ramnicu Sarat – judetul Buzau –, iar a doua in cartierul bucurestean Drumul Taberei – zona Valea Ialomitei). Doamne, fereste! Abia asteptam sa vedem Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) inundat de valuri de sesizari impotriva Kaufland. Si n-ar strica nici procese pentru daune morale. Si nu doar contra Kaufland, ci a tuturor firmelor si institutiilor care se dedau la asemenea practici. Mai ales ca asemenea discriminari precum cele comise de Kaufland nu au acoperire nici macar in abuzivul certificat verde, asta intrucat UE a stabilit ca certificatul verde nu poate fi folosit pentru a limita drepturile si circulatia in interiorul statelor, ci doar pentru deplasarile externe (click aici pentru a citi).

 


* Incheiem editia cu o figura de cinste din galeria #rezistentilor. Celebrul protestatar hashtagist Cristian Dide a primit marti seara arest preventiv de 30 de zile din partea Tribunalului Iasi, la cererea DIICOT, pentru presupuse fapte de trafic de droguri, dupa ce ar fi fost prins cu cannabis. Tz-tz-tz... Tocmai el, care umbla in gura cu justitia din sculare-n culcare si de trei ori intre mese? Acum lasand ironia la o parte: chiar ii dorim un proces corect.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 23 November 2021 20:56 +13

Paraditorii vor păți nimic. Eventual nefericitul va primi 75k-80k pe civile și gata asta dacă nu admite vreun securistoid ceva prescripție ori inadmisibilitate. A pățit vreodată vreun robangiu ceva? Nu... deci vorba șoricului... case closed. Next please!

# Ion date 25 November 2021 12:31 +1

Toate magazinele Kaufland din țară au aplicat aceeasi mizerie de îngrădire. Ce frumos !! Mizerie umană !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii