Vorbe de fumoar – 24.08.2020 – Propunere de suspendare a presedintelui Iohannis

Scris de: L.J.

24.08.2020 15:34
Vizualizari: 4554

* Plenul Consiliului Superior al Magistraturii tocmai a comis o nedreptate legata de carierele judecatorilor si procurorilor. Mai precis, Plenul CSM s-a repezit ca fata mare la maritat sa avizeze pozitiv un controversat proiect legislativ al ministrului Justitiei, Catalin Predoiu. Dar mai multe cititi dand click aici.


* Intr-o nota mai relaxata: ce credeti ca i-a dus capul pe doi PNL-isti, disperati sa castige alegerile locale dintr-un judet? Si-au facut mutatie pe buletin in acelasi judet. Pana aici, nimic in neregula. Dar ce ziceti despre faptul ca si-au trecut in cartea de identitate acelasi domiciliu – respectiv un biet apartament in care, teoretic, familiile lor ar trebui sa locuiasca alaturi de familia care i-a luat in spatiu? Faceti click aici ca sa radeti pana la capat!


* Hai ca in sfarsit cineva are curajul sa vorbeasca despre ceva ce trebuia facut de multa vreme. Si anume suspendarea presedintelui Klaus Iohannis. Iar acel cineva este liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, care a explicat cat se poate de clar, la Romania Tv, ca o asemenea masura este una necesara. Mai ales ca presedintele a ajuns sa se comporte precum un stapan peste intreaga tara:

Presedintele incalca sistematic Constitutia, el fiind de fapt un biet agent electoral pentru PNL, dar intr-un mod vizibil, deranjant, nu respecta rolul consfintit de Constitutie de moderator, de factor de echilibru. El ataca partidul de opozitie denumit PSD si toata Opozitia o face iresponsabila si canta in struna PNL. Acesta nu e presedintele Romaniei, acesta este agentul electoral denumit Iohannis. Al doilea lucru – vad ca cheama Guvernul la Cotroceni. Am experienta patru ani de premier, era presedinte Basescu, care si el voia sa fie un presedinte autoritar, dar niciodata nu m-am dus cu ministrii la Cotroceni, sa ne cheme al ordine. Nu exista asa ceva. Presedintele nu este seful Guvernului. Autoritatea care controleaza Guvernul este numai Parlamentul. Acestea sunt motive suficiente pentru ca presedintele sa fie pus la punct. Nu exista alta masura intermediara de sanctionare a presedintelui. In Constitutie nu avem un alt instrument decat procedura suspendarii. Daca procedura suspendarii i se spune clar si raspicat presedintelui ca este exclusa, atunci sigur presedintele o sa se suie si pe masa sa joace tontoriu, ca nu ii ajunge ceea ce face public, prin iesirile in spatiul televizat. Aici mi se pare o chestiune care trebuie avuta serios in vedere. Nu pot sa trec cu vederea aceste derapaje grave constitutionale ale presedintelui. Ele trebuie sanctionate”.

Deci ce credeti: ar trebui suspendat Klaus Iohannis? Dar oare o suspendare se va finaliza si cu demiterea acestui presedinte, scapat credem noi tot mai mult de sub control?


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Mihaela date 24 August 2020 18:22 +33

Ei, cum asa? Dar nu Tariceanu era cu “sa mai vedem, sa be mai gandim” cand Dragnea il pisa cu suspendarea lui Werner? Nu Tariceanu a instalat Holera Galbena la guvernare, ca nu de mai putea cu “ draga Viorico”? Acum vin algerile, sau ne crede prosti? Sper doar ALDE sa nu mai apuce Parlamentul.

# nuibai date 24 August 2020 22:47 +3

Nu necesar, obligatoriu.

# Neanae date 25 August 2020 00:13 +5

“Deci ce credeti: ar trebui suspendat Klaus Iohannis? Dar oare o suspendare se va finaliza si cu demiterea acestui presedinte, scapat credem noi tot mai mult de sub control?” Daca o luam pe vorbe “de fumoir” rămãnem cu ghimpele-in tur. Dar daca luam situația de piept, bărbătește, dupa o suspendare sonora trebuie ajutat sa-și semneze demisia. Robotul rânjit e programat prost si are un Troian in sistem. Trebe trimis urgent la mă-sa, si/sau in acelasi loc original, poate mai găsește vreun circuit nevirusat. Si să rămâie acolo sa povestească in nemțește dragostea si pasiunea de țară de care nu mai poate ... sa-l ia si pe “omul de zahăr”, cadoul de la Donald Tâmp. Nu e posibil asa ceva, de prea mulți ani verificăm constant ca poate fi si mai rău! Uite dupa Băse ce avem, uite dupa Klemm ce ni se dăruiră. Halal ... am citit ca regelui Cioabă i s-a aprobat candidatura la Presedentia Romaniei. Si el va tine cu “guvernul lui”, cu penele si interlopi. Am ideea ca da, poate fi si mai rău. URRRAA

# plãtitor de taxe date 25 August 2020 12:54 +4

ASTA CHIAR LE DEPÃSESTE PE TOATE.CUM NAIBA VII ACUMA CU SUSPENDAREA,TÃRICENE?CUM?LA FEL CUM ATI VENIT SI CU MOTUNEA,GUWERMERULUI.V AI DE CAPUL VOSTRU.1.SÃSÃLÃUL TREBUIA SUSPENDAT DIN PRIMUL MANDAT.TU CE DRACU AI PÃZIT TÃRICENE?TU .,NU SI NU.BA DA TU NU STIAI CUM SÃ PUI UMÃRUL LA DÃRÎMAREA GUVERNULUI DÃNCILÃ.DUPÃ .,ATI DAT GUWERMER TU SI CIULACU.ACUMA DUCETIVÃ DRACULUI CU CAMPANIA VOASTRÃ DE 2LEI.

# Marian75 date 26 August 2020 17:46 0

De acord dar Tăriceanu nu are credibilitate e ca un câine latră dar nu mușcă sunt doar niște declarații de doi lei,ca să mai apără și el în presă cu ceva indiferent cu ce..

# Cristian date 27 August 2020 21:50 0

La puscarie. Maine, please!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii