Vorbe de fumoar – 27.04.2021 – Negulescu, jurnalist cu acte-n regula

Scris de: L.J.

27.04.2021 17:12
Vizualizari: 5201

* Guvernul Citu pregateste o lovitura puternica impotriva pensionarilor, urmarind sa-i lipseasca de accesul la asistenta medicala. Cine a lansat acuzatia aflati facand click aici.


* Cresc considerabil preturile la lucrarile de infrastructura. Cine a tras semnalul de alarma, care sunt cauzele si ce poate face Guvernul ca sa rezolve problema aflati cu un click aici.


* Ne-am luat cu treaba ieri si am uitat sa va povestim minunatia de mai jos. Luni, 26 martie 2021, a fost termen la Inalta Curte in procesul celebrilor Mircea Negulescu „Portocala” si Lucian Onea. Ne referim la dosarul nr. 1916/1/2019, aflat pe masa judecatoarelor Ana Hermina Iancu, Elena Barbu si Eleni Cristina Marcu. O speta in care SIIJ i-a trimis in judecata pe Negulescu si Onea pentru felul in care au instrumentat dosarul „Tony Blair”, cunoscut si ca „Tigaile lui Sebastian Ghita”. Stiti deja povestea, asa ca n-o reluam.

La termenul de luni, Negulescu s-a dovedit mult mai bataios decat Onea, luand cuvantul si pledandu-si cauza in fata instantei. In schimb, Lucica s-a limitat la a-si exprima sustinerea pentru cererile lui „Portocala”. Una dintre aceste solicitari s-a referit la nepublicitatea sedintei pe durata audierii unui martor. Este vorba despre Alexandru Ionut Costache, fost consilier parlamentar al ex-deputatului PSD Vlad Cosma.

Doua au fost argumentele pentru care Mircea Negulescu a cerut audierea lui Costache cu usile inchise. Unu: faptul ca declaratia fostului consilier, odata aparuta in presa, ar fi riscat sa influenteze depozitia lui Cosma.

Si doi: „Portocala” s-a plans ca, pe baza declaratiei de martor a lui Alexandru Costache, institutiile de presa prezente in sala (respectiv Lumea Justitiei si Romania TV) ar fi urmat sa-l denigreze pe el, pe Negulescu. Astfel, i-ar fi fost incalcat dreptul la demnitate si la propria imagine. Iar acum a venit partea savuroasa: in acelasi context, Mircea Negulescu a aratat ca are un anumit statut social, prin faptul ca lucreaza si el in presa – mai precis, ca este redactor al televiziunii Realitatea Plus, la emisiunea „Realitatea din justitie”.

Da, ati citit bine: „Portocala” s-a facut jurnalist. Uluiala s-a intins si asupra completului de judecata, motiv pentru care presedinta Hermina Iancu l-a rugat pe Negulescu sa le arate judecatoarelor legitimatia de presa. Atat a asteptat „Portocala”. Mandru, nevoie-mare, a scos documentul. Magistratele si-au dat legitimatia din mana-n mana, privind-o cu o curiozitate lesne de ghicit. Apoi, dupa 2-3 minute de deliberare, i-au admis lui Mircea Negulescu solicitarea si au declarat sedinta nepublica, insa au insistat ca doar pe considerentul legat de posibila influentare a ceea ce urma sa declare Vlad Cosma.

In fine: va vom tine la curent cu evolutia procesului. Dar pana la urmatorul termen (14 mai 2021), ne-am gandit sa va povestim acest episod, ca sa faceti si dumneavoastra cunostinta cu „Portocala” in noua lui calitate de jurnalist. Abia asteptam sa-l vedem pe la conferinte de presa, punand intrebari. Aici nu credem ca ii vor iesi paradelile...

 

* Ca sa vedeti: la cateva ore de la publicarea de catre Lumea Justitiei a articolului “Judecatorul obsedat de 69”, in care atrageam atentia asupra unor postari tare ciudate facute pe un profil de Facebook intitulat “Radu Radu” si care avea poza judecatorului Mihai Radu Roman de la Tribunalul Bucuresti (click aici pentru a citi), glumitele in care se facea trimitere in mod repetat la “69” si comentariile cu tenta sexuala au disparut. Ele au fost inlaturate de pe profilul “Radu Radu”, sau cel putin nu mai pot fi accesate la liber. De asemenea, poza judecatorului Mihai Radu Roman a disparut la randul ei. Este clar ca nu avem de-a face decat cu o incercare de a sterge urmele, insa capturile au ramas pe Lumea Justitiei, si nu suntem singurii care le au. Altfel, stergerea postarilor cu “69” nu inseamna, credem noi, decat confirmarea faptului ca profilul de Facebook “Radu Radu” apartine intr-adevar judecatorului Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov. Bine, nici nu s-ar putea ascunde acest lucru, avand in vedere discutiile purtate de “Radu Radu” cu alti judecatori din tara, judecatori care in cazul unei anchete disciplinare nu vor putea nega faptul ca este vorba despre Mihai Radu Roman de la Tribunalul Ilfov.

 

* Presedintele Klaus Iohannis din nou ne-a dat ocazia sa ne luam cu mainile de cap. In conferinta de presa sustinuta la Cotroceni marti, 27 aprilie 2021, Werner s-a dat acest cavaler al drepturilor si libertatilor omului, dezavuand adeverinta verde (pasaportul vaccinarii) pe care Parlamentul European s-o pregateste sa ne-o bage pe gat. In schimb, acelasi Iohannis a scrasnit ca romanii care se vor vaccina vor avea un acces mai facil in anumite zone decat cei nevaccinati.

Ia sa vedem cum s-a produs Klaus Iohannis in vazul intregii tari:

Incurajarea vaccinarii se face pentru oamenii care vin din proprie initiativa. Cred ca trebuie sa inteleaga toata lumea ca incurajarea vaccinarii poate merge pana acolo in care persoanele vaccinate vor beneficia de un acces mai facil in anumite zone, iar persoanele nevaccinate... [n.r. Werner a facut o pauza] sa beneficieze si ele de unele masuri. Pe la sfarsitul lui mai, vom avea suficiente doze si atunci va aparea intrebarea: daca oricine se poate vaccina, cei care o fac trebuie sa simta acest lucru prin masuri administrative. Este posibil sa existe o incurajare pentru cei care sunt vaccinati”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Dana date 27 April 2021 22:09 +5

Sunteti geniali!

# Edelweiss - Ivory Tower Psychiatrist date 27 April 2021 22:34 +26

Cazul judelui pasionat simultan de felatio și cunillingus este încă un exemplu edificator al necesității imperative de expertizare psihologică / psihiatrică a întreg personalului angajat în MJ și MP și de stabilire certă a minților rătăcite din magistratură. :sigh: tags: DEPRAVAȚI, PSIHOPAȚI, SOCIOPAȚI, NEVROPAȚI. :-? MJ = MARELE OSPICIU, MP = MARELE BALAMUC. :sad:

# maxtor date 7 May 2021 04:52 0

iarasi:dosalele din justitie SUNT SECRETE!partea publica e doar ce se vorbeste in sala de judecata in sedinta publica solemna!bravo onea!portocala poate e jurnalist de investigatii in odiseea vietzii lui....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii